skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kompresorový olej
-> ozzman1000: hydraulický olej , ak ho v kúte nenájdem tak tam drbnem aj prevodový , ale niekedy mašinám doprajeme aj origo wurth
-> ozzman1000: ja pouzivam tento olej www.praetoria.sk/vzduchot
lake-naradie-pneumaticke/1
787-olej-pre-pneumaticke-n
aradie-06-l-premium.html
trochu obnovím tému. čím mažete pneumatické náradie? je vhodné použiť do primazávača napr. Konkor?
-> ozzman1000:
Nalej tam odpovídající viskozitní specifikaci a nic jiného neřeš. Nemusí to mít ani dobrou výkonnostní třídu, která je v motorech důležitá. Tady je k ničemu, protože spoustu věcí nevyužiješ (teplotní odolnost, oxidace, držení sazí ve vznosu).
Nalej tam odpovídající viskozitní specifikaci a nic jiného neřeš. Nemusí to mít ani dobrou výkonnostní třídu, která je v motorech důležitá. Tady je k ničemu, protože spoustu věcí nevyužiješ (teplotní odolnost, oxidace, držení sazí ve vznosu).
obnovím túto tému...do akej miery záleží na type oleja aký tam nalejem? Minerál, polo/plnosyntetika? Pri kompresore mám predpísanú len viskozitnú triedu 10W/40 typ a druh oleja je neuvedený.
Hele treba v autokelly koukam tez umi olej pro vzuchove naradi 1l za 198,-kc a to ti vystaci na hoodne dlouho. Ale navic potrebujes regulator tlaku pac naradi bezne funguje na 6atm nebo si musis nastavit kompresor na tech 6 vystup a k tomu potrebujes mazaci jednotku do ktere se ten olej leje a z ni si to ten vzduch sam bere.
-> colaczech:
Já mám dvoupísťák na 230 V, takže tam je skoro 3000 ot./min, takže zas tak pomaloběžnej není.
-> Jarda/felda:
To je pravda. Lepší koupit dražší srágoru, než vykurvit kompresor. Ten kompresor je novej, včetně náplně, takže to vydrží. Tady mi šlo hlavně o to, co dát do toho nářadí.
Já mám dvoupísťák na 230 V, takže tam je skoro 3000 ot./min, takže zas tak pomaloběžnej není.
-> Jarda/felda:
To je pravda. Lepší koupit dražší srágoru, než vykurvit kompresor. Ten kompresor je novej, včetně náplně, takže to vydrží. Tady mi šlo hlavně o to, co dát do toho nářadí.
-> palinator: zainvestuj dyt olej v kompresoru měníš jednou za sto let :D
-> palinator: no co jsem videl u nejakeho starsiho dvoupistaku kompresoru od Orlíku nebo Slokov, tak tam byl M6AD vyrazeny primo na stitku jako doporucena napln.
Tam jde o to aby to hlavne nejak mazalo, hlavne kdyz je to pomalobezny kompresor. To neni zavodni auto
Tam jde o to aby to hlavne nejak mazalo, hlavne kdyz je to pomalobezny kompresor. To neni zavodni auto

Jo, díky... taková vodička a je drahá jak svině... Představoval jsem si, že tam naleju nějakej Mogul za pár šupů a bude.
A do toho kompresoru taky musí přijít přímo nějaká syntetika? Nebo stačí něco takovýho?
www.mogul.cz/Zbozi.aspx?k od=V03225...
Nebo je libo motorák M6AD?

www.mogul.cz/Zbozi.aspx?k od=V03225...
Nebo je libo motorák M6AD?
-> palinator: Taky by mě to zajímalo. Máme právě taky dvoupístové a teď se chystám začít uvažovat co tam. V práci sice olej máme, ale tam máme synt. pro šroubový kompresory a šroubovej kompresor. Uvažoval jsem, že se obrátím na technika ze Schneider Bohemia.
Na to mazani naradi musis mit primazavani a je to neco takoveho www.naradi-vitek.cz/olej-
pro-vzduchove-naradi
v praci to mam taky neco neco 10 (snad zitra kouknu a napisu)
v praci to mam taky neco neco 10 (snad zitra kouknu a napisu)
Pozdrav pánbůh.
Koupil jsem dvoupístovej novej olejovej kompresor s nějakým nářadím a zajímalo by mě, jak a čím mazat. Pokud jsem takový opravdu intuitivní manuál pochopil, tak se nářadí maže před každým použitím obyčejným dodáním maziva do vstupu vzduchu. Může mi někdo říci, kolik toho tam lejt?
Další otázka. Jakej olej lít do kompresoru a jaký do nářadí? V návodu ke kompresoru píšou nějakej SAE 20 nebo 40 API SC/CB a takový info u kompresorovejch olejů nemůžu najít.
Prosím, napište vaše zkušenosti.
Díky moc.
Koupil jsem dvoupístovej novej olejovej kompresor s nějakým nářadím a zajímalo by mě, jak a čím mazat. Pokud jsem takový opravdu intuitivní manuál pochopil, tak se nářadí maže před každým použitím obyčejným dodáním maziva do vstupu vzduchu. Může mi někdo říci, kolik toho tam lejt?
Další otázka. Jakej olej lít do kompresoru a jaký do nářadí? V návodu ke kompresoru píšou nějakej SAE 20 nebo 40 API SC/CB a takový info u kompresorovejch olejů nemůžu najít.
Prosím, napište vaše zkušenosti.
Díky moc.