koupil si ji asi tady - font a vzhled stejne...
www.samolepkyshop.fun/sto
re/.../cd-znak-16-x-10-cm
skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zajímavé spézetky
-> Jozka:
-> Bukaj: Já se odkazoval na MPZ kvůli tomu, aby každému bylo jasné, že mi šlo zejména o ten ovál.
Na té wiki s diplomatickým sborem je sice ovál s CD, ale v barvách, jak zmiňuješ, kdežto uvedené auto má klasický černý na bílým podkladu. To jsem našel dodatečně jako MPZ Konga (viz edit). Nicméně tohle je nové auto, takže tam už by měla být povinnost mít modré EU style SPZ ve formátu, jež jsem zmiňoval. Tohle mi přijde jako nějaký paskvil, kdy si někdo snaží hrát na diplomata a nepřijde mi, že by to mělo nějakou právní váhu. Ale chtěl jsem se zeptat, protože jsem tohle viděl prvně a nijak se to neshoduje s tím co vím o diplomatických značkách.

-> Bukaj: Já se odkazoval na MPZ kvůli tomu, aby každému bylo jasné, že mi šlo zejména o ten ovál.

-> Bukaj: Poslední diplomatická, který jsem si všiml, byla tahleta:
-> k.jarek: Ona to taky není MPZ, ale označení diplomatického vozu. Dřív byly cizinecké SPZ, odlišené barevně (modrožluté) a případně doplněny dodatkovou tabulkou CD v téže barevné kombinaci. Dnes už se to asi tolik neřeší, nebo nevím - dříve jsem potkával aut s cizineckou značkou spousty, dnes už jen zřídka...
cs.wikipedia.org/wiki/Dip lomatick%C3%BD_sbor
cs.wikipedia.org/wiki/Dip lomatick%C3%BD_sbor
Ani ne zajímavá SPZ jako spíše MPZ. Jen pro zajímavost, má tohle nějakou platnost? Měl jsem za to, že pro tuto a přidružené funkce musí mít auto modré SPZ s HC/CD/XX/XS. Pokud vím, tak v rámci MPZ žádny kód CD nefiguruje (nejblíž má snad jen Kanada s CDN).
Edit; Tak figuruje, ale zrovna Kongo bych asi nečekal
Edit; Tak figuruje, ale zrovna Kongo bych asi nečekal

-> Bukaj 27.03.25 19:58:16: to jsou vývozní... Každá ta "tabulka" má svoje označení, které je dobré v konverzaci dodžovat

-> Bukaj: Nějak jsem to předpokládal, když měly asi trochu jinej režim přidělování, nežli současný. Nicméně ta tvá analogie s běžnejma i tak dává smysl.. což je u nás ale poměrně vzácný..

-> Jozka: Proč by měly starší V značky být neplatné?Nezaregistroval jsem žádnou změnu v regustru historických vozidel, která by omezovala platnost starších SPZ (stejně tak za posledních 35 let neproběhla u nás zatím žádná "akce", která by plošně zneplatnila starší SPZ v registru silničních vozidel

-> MATTESS 27.03.25 07:49:47: Těmi "převozkami" jsem mínil značky pro vývoz/dovoz vozu s omezenou platností.
Ten zelenej papírek nalepenej na skle, tomu ani neříkám značka...
Ten zelenej papírek nalepenej na skle, tomu ani neříkám značka...

-> Milan 136: Myslím si taky - že jsem je nikdy nepřestal vídat, jsem přičítal tomu, že když někdo doveze veterána na podvalu, na srazu to na place a v koloně pak už klidně riskne.. ale jak jsem zmínil níž, že jsem prohlídnul v zimě hodně fotek, tak jsem viděl i hodně těhle původních véček.. Tak si už nejsem úplně jistej jejich expirací.
-> Jozka 27.03.25 11:46:40: Taky občas vídám. To by mělo být neplatné ne?
-> Eidy: Taky tě to zaujalo?
Jsem kouknul - a fakt existuje TATRANUS s.r.o., i když i ty obce (na Teplicku asi) vypadaj taky "vymyšleně" (Sídlo Mrzlice 30, 418 04 Hrobčice)..
Když zmiňujete ty "trvale manipulační", připomnělo mi to i podobný původní "celostátní" V značky - všiml jsem si, že tu a tam je ještě někdo vozí. Ty jsou furt legální ?

Jsem kouknul - a fakt existuje TATRANUS s.r.o., i když i ty obce (na Teplicku asi) vypadaj taky "vymyšleně" (Sídlo Mrzlice 30, 418 04 Hrobčice)..

Když zmiňujete ty "trvale manipulační", připomnělo mi to i podobný původní "celostátní" V značky - všiml jsem si, že tu a tam je ještě někdo vozí. Ty jsou furt legální ?
-> Zeke-ten šestý 26.03.25 13:20:14: Co je ten "Tatr Anus"? 

-> Bukaj: trvale manipulační označit jako převozku je zavádějící. Převozka je jen na ten převoz a to je ta zelená papírová
-> Zeke-ten šestý 26.03.25 13:20:51: tam je divny to "A"
Tak kdo tuší, co to je? Dunajská Streda to není

-> Nwkt 25.03.25 23:16:50: Právě, že znám a i vím, že mají omezenou platnost. Ale na jednu stranu je legální 10 dní "jezdit bez značek" a na druhou stranu se tu údajně berou papíry za ztracenou značku...
...to mi přijde úchylné.
-> Jarda/felda: Manipulační značky nebo "převozky" jsou ale provozovány na tučné pojistné a nejsou anonymní, ale registr o nich ví, takže zodpovědná osoba je známa.
...to mi přijde úchylné.
-> Jarda/felda: Manipulační značky nebo "převozky" jsou ale provozovány na tučné pojistné a nejsou anonymní, ale registr o nich ví, takže zodpovědná osoba je známa.
-> Bukaj 25.03.25 21:40:32: nejenom nový
převozní značky bylo možný mít i u ojetiny
ps: ještě jsou tzv trvale manipulační- univerzální plechový převozky

ps: ještě jsou tzv trvale manipulační- univerzální plechový převozky

-> Bukaj: Jedná se jen o dočasný doklad, který opravňuje pouze k jízdě kvůli přihlášení vozidla. Určena je tedy pro situace, kdy se nový majitel rozhodne nechat si přihlásit vozidlo sám a nenechá to třeba na prodejci. Platná je pouze deset dní od data uvedeného na značce.
-> Bukaj: Převozní značka, neznáš? Jinak jezdit se s ní nesmí
Zajímavý je, že třeba nový auto může klidně jezdit bez značek, jen s papírkem na zadním skle a nikdo se nad tím nepohoršuje...

-> Jarda/felda: Jo, to se dá ale použít jednou.
A pak doufat, že hlídka na tebe nečeká za rohem
A pak doufat, že hlídka na tebe nečeká za rohem
A to jsem v letech 2004 - 2006 jezdil bez přední RZ

-> Jarda/felda 25.03.25 09:41:36: Ale pukutu můžeš dostat i tak, když natrefíš na kikoti. 

-> David29 25.03.25 08:41:47: tak pořád to jde uhrát na to že při kontrole před jízdou tam byla a musela upadnout během jízdy 

Ono dělat nějaký výmysly s RZ a jezdit s tím je vo hubu, páč na místě nelze řešit > správko > řp pápá
Česmad nějak lobuje (nebo aspon o tom psal) za změnu, protože při ztrátě/odcizení pouze jedné RZ je jediná legální možnost auto nechat na místě nebo na odtah
Přitom by stačilo zlegalizovat možnost dojetí do místa bydliště nebo na 5dní po nahlášení na 158 a byl by klid, to by zneužít moc nešlo
Česmad nějak lobuje (nebo aspon o tom psal) za změnu, protože při ztrátě/odcizení pouze jedné RZ je jediná legální možnost auto nechat na místě nebo na odtah
Přitom by stačilo zlegalizovat možnost dojetí do místa bydliště nebo na 5dní po nahlášení na 158 a byl by klid, to by zneužít moc nešlo
-> CHIP: Tak hlavně je to jeho průser. Když s tím někdo něco vyvede, budou otravovat u něj doma. 

-> Jirik_Tuňák1983: Jak bylo psáno .. jsou tam hvězdičky .. ale komusi tady ukradli tu přední značku na přání a viděl jsem, že tam pak měl tu s těma hvězdičkama. Normálně s tím jezdí dodnes.
-> vhml 24.03.25 05:38:57: a pak je ještě taková, která na nosiči nese SPZ úplně jiného auta. A to tehdy když si půjčíš nosič i s SPZ 

-> Jirik_Tuňák1983 22.03.25 21:00:56: na nosic je jina. Místo prostoru pro znamky stk ma vyrazene hvezdicky
-> Jirik_Tuňák1983: pokud je poškozená a máš ji, můžeš si nechat udělat novou stejnou. Viděl jsem i okresní, samo s euro pruhem. Stránku zpět zrovna taková je
-> darklord 22.03.25 21:10:21: Piči.....
-> Jirik_Tuňák1983: ceska spz na nosic ma "hviezdicky" miesto kruzkov na nalepky, takze je uplne jasna na prvy pohlad
Nevím, jestli to dnes jde. Na úřad jsem ještě nevolal, vzpomněl jsem si teď. V pondělí budu zase vědět piču a vzpomenu si zase za pět let. 
Poškozená SPZ, lze vrátit poškozenou a nechat si udělat novou? Nebo to oficiálně nejde a lze řešit jen se změnou komplet SPZ a jiným č.?
Byl by problém s variantou, nechat si udělat SPZ na takový ten nosič na kola a tu použít na předek? Nevím, jestli to má nějaké "vodotisky" apod. nebo jiné znaky oproti klasické SPZ.
Děkuji.

Poškozená SPZ, lze vrátit poškozenou a nechat si udělat novou? Nebo to oficiálně nejde a lze řešit jen se změnou komplet SPZ a jiným č.?
Byl by problém s variantou, nechat si udělat SPZ na takový ten nosič na kola a tu použít na předek? Nevím, jestli to má nějaké "vodotisky" apod. nebo jiné znaky oproti klasické SPZ.
Děkuji.
Nedavno bmw s MAM Z4AX7
Minulý týždeň som videl u nás pikapa s čr značkou 4NO STRES
-> King: To by se líbilo jednomu známýmu, kdyby už to neměl za sebou. Ať přišel skoro kamkoliv, vždy slušně pozdravil: "Mrdu Zdar!"
-> David29: -> krtik: Jo, taky jsem ho už někdy někde viděl 

-> David29 29.05.24 23:55:49: Potkáváme stejný vůz 

Na BMW JEZ DITK0
Nevím jestli to bylo myšleno jako jezdítko nebo jez dítko
Nevím jestli to bylo myšleno jako jezdítko nebo jez dítko

-> Pavel P..: Je to pojištěný jako "osobní automobil Volkswagen"..
-> Pavel P..: 

Zajimava znacka... asi puvodne zluta a nekdo si ji prebarvil na bilou.

V týdnu jsem potkal nějakého KodiaQa nebo KaroQa s RZ:
EMB EECKO
EMB EECKO
-> john simple 20.12.23 06:12:36: asi buzerant.

-> john simple 21.09.23 08:53:44: Tak to je top