bacha na Audi!

prohledat
137 příspěvků (zobrazeno 101 až 137) od 31.03.2010 do 13.08.2011, založil/a fine_ray
řadit dle data
20:36:55
09.04.2010
Kaprof-Pisařík
-> Hurdis: 3 3
20:33:53
09.04.2010
Syny
-> Hurdis: Ja to taky tak delam, jenze pak sem za to prase ja 3
19:11:36
09.04.2010
Hurdis
-> fine_ray: Tušil jsem špatné pochopení. 1 S 341 máš asi větší koule. 3 . Co se týče rozumu a věku. Staří jsme stejně, rozumu mám pramálo a najezdím ještě méně, sotva 200-300 denně většinou ve stresu. Zatím bez nehody (knock, knock). Na tvou rozstřelenou slepenou 120l hnědo-bílou si ještě pamatuju 1.
19:06:05
09.04.2010
fine_ray
-> Hurdis: no já v tu chvíli nechávám pracovat 314Nm a jsme tam kde sme zas byli, je to vokoulíchjasný! :D :D

Vyhovuje mi nenápadnost nynějšího auta (P406break na hlínáchvole) 3 Nikoho to neprovokuje k závodění a když už vyprovokuje, je vesměs pozdě. A navíc mýmu egu neubližuje sjet ke krajnici a obecního závodníka pustit.

Potkávám často i Mondea co jsou vosamolepkovaný a kopou za F1. Sem tam i Lagunu a podobný výdobytky obchodních oddělení kdejaký firmy. A? Auto za to nemůže.

Vždycky si pojedu podle sebe, jednou pro zábavu a svižně, jednou v klídku a "na spotřebu". Sám na sobě s věkem pociťuji, že bezpečný vzdálenosti si automaticky prodlužuju i když bych nemusel a tak. Asi rozum.
upraveno 1x, naposled 09.04.2010 19:07:38
18:12:03
09.04.2010
Hurdis
Syny 08.04.10 21:13:11 napsal:

→ King: Kdyz jezdis sam jako prase, tak holt tem ostatnim

prasatum ujedes 3 40
Tahle filosofie v praxi skvěle funguje. Velice často jí používám k odstupu od řidiče debila. Nejčastěji od "hlídačů středové čáry" nebo "obecních závodníků", kteří se snaží mě při 60km/h v obci tlačit před sebou, nebo mě vytlačit na krajnici, aby se mohli proplížit a předjet kolonu rychlostí o 5 km/h vyšší než je moje. Pak nechám 270 Nm pracovat a raději se přesunu mimo dosah hovada.
17:55:03
09.04.2010
King
-> VeTeV: Jj, ale pšísahám, že jsem to slyšel v autě z rádia a tam říkali "Staropramenu". Ale na TV HOVNA byl Prazdroj....
10:01:35
09.04.2010
VeTeV
-> King: managor prazdroje - nezamenovat
21:13:11
08.04.2010
Syny
-> King: Kdyz jezdis sam jako prase, tak holt tem ostatnim prasatum ujedes 3 40
18:00:04
08.04.2010
King
-> Labros: S těma audinama ....nevím, nevím :) Asi jsem sklerotik nebo co, ale s audinama a prasátama moc "výstupů" nemám. Když už narazím na prase, tak to obvykle bejvá houfně rozřířená oktávka, přemotorovaná to bestie nižšího českýho managementu. Případně libovolná novější dodávka. Dost si vyskakujou i jelimani v fábkách a hnůjstrech s lepší motorizací - opět je to daný rozšířeností těch modelů. Sem tam ta audina či prassát, Q7 - ale je to prostě kus od kusu.

Náš "hrdina" a střelec v Suerblbu z D1 je prej managor ze Staropramenu :)
10:19:52
08.04.2010
Labros
Čili nejhorší jsou černé audi a po nich černé prasáty.
10:19:23
08.04.2010
Labros
Co pozoruju na silnicích už delší dobu, dávno před vydáním toho článku, tak řidiči Audi se na silnicích chovají fakt nejhůř. Nemyslím vůči mně, ale vůči ostatním řidičům. Mám na mysli lepení se na zadek, myškování, problikání, protrubování apod. Mám dojem, že někteří lidi si koupí bájného stroje zvaného Audi chtějí něco kompenzovat, což mi potvrzuje jeden příbuznej, kterej zrovna sní o A6ce fturbodýzlu fmetle nahlínách zbaziše zastopadesát, a přiznává, že mu řízení Audi dodává určitý pocit respektu, který mu jinak chybí. U něj se nejedná o přetlak v koulích, neb sexuálního vyžití má nebo může mít dost.
20:48:06
02.04.2010
fine_ray
-> King: 4 tak tak..
11:18:42
02.04.2010
VeTeV
-> King: u kaminonu to beru jinak nehlede na to ze ma zkusenost rika, ze kaminon obvykle kdyz muze uhne nebo naznaci blinutim, ze nyni lze... ale strelci tipu, kdy na 90 jedu 110 a on ma pocit, ze nalepenim na moji prdel ci vytlacenim do boku za jakoukoliv cenu bude nekde rychleji...

nejvice me dostal manik s tim 4mistnym Porsche, co jel celou dobu presne an stredu na dvojite care, a nekoukal jedeli nekde nekdo a sici uhybali a nehcapali... ale on prosvistel tak 160 ne -li vic a bylo mu vse jedno...
09:16:49
02.04.2010
King
-> VeTeV: Mno, jak se to vezme.....klasická situace - přeloženej kamion plazící se do mírnýho kopce 70, dvě auta za ním, pak King :) Před kamionem dlouhá prázná rovina, první auto nic, další 2 vteřiny a nic. Losuju za 3, dávám blinkr, vyrážím a za pár vteřin se řadím před kamion. Pro ty 2 "defenzivní" piloty budu třeba tím ošklivým a zlým silničním pirátem ve velkém a drahém autě, co je "voprasil".
08:12:43
02.04.2010
VeTeV
-> fine_ray: nejsme proti plynulosti provozu, ale to co někteří střelci předvádí je pro mě už těžko pochopitelné... vynucování si svého na úkor druhých, nerespektování elelmentární slušnosti, za cenu neurvalosti a dravosti vídám poslední dobou stále více...

posledních 14 dní jsem zažilna D1 potažmo na Benešovské tolik debilů a ignorantů, že mě je až špatně... když mě někdo předjede na přehledném úseku, byť přes dvě plné OK, ale že někdo se řítí hlava nehlava a je mu jedno kdo je kolem něj, za nim velde něj nedejbože předním, tak to je dobytek a zasloužil by naplácat :-)

a bohužel pro tyto auta je to opravdu většinou machýrek v BMW, Audi či nějakém SUV, kteří se pasují do role samozvaných pánů silnic
01:21:54
02.04.2010
fine_ray
-> Zdeněk.: zrovna sem na to koukal a chtěl sem to přihodit, že do rodiny přibývá i Superb, protože tohle je fakt dost. Představa, že od někoho dostanu tečku do boku a pak tradá svodidla... hm...

-> King: yop, mockrát jsme tady (nejen spolu) o tom psali.

Jezdím rychle ano, předjíždím ano, občas si zazávodím, ano. Ale u všeho bude to ALE, "rychle" nemusí být nutně 170km/h po noční dálnic. Že "předjíždět" na přehledným místě auta co jedou 70km/h, není teror. A že "závody" (vláček styl) s podobně laděným řidičem, kdy prostě oba jedem společnou trasu, ale knedlík bez kravnutí, natož ohrožování, nedej bože vlastního, nebo okolí je prostě v pohodě.
22:44:57
01.04.2010
VeTeV
-> Bobesh: tak nějak pravda a zejména nepoužívání blinkrů bych občas trošku poladil - vím je to nuda, ale někdy to není od věci...stejně jako když předjíždím přes dvě plný a proti mě jede auto není úplně košér mu to napálit do ksichtu dálkama ať uhne, že teď jede manager v audi či BMW na strašně důležitou poradu...
19:08:20
01.04.2010
Tomaso435
-> Zdeněk.: už to tu je vedle
19:07:35
01.04.2010
Zdeněk.
Nejagresivnější řidiči řídí černý Superby 9 Je to teda jako fakt masakr, že tohle někoho může vůbec napadnout... 8

www.novinky.cz/krimi/1965 41-ridic-se-pomstil-zene-z a-zpomaleni-na-d1-hrozi-mu -12-let.html
14:13:10
01.04.2010
King
-> Bobesh: Taky by se mi líbil jeden den s hustotou dopravy jako před čtvrtstoletím :) Dovolím si ovšem polemizovat s těma údajnejma nervama v dnešním provozu. Samozřejmě si nemůžu dovolit hodnotit chování řidičů 25let tomu nazád, protože tenkrát jsem tzv. silnice brázdil max. za berany rádoby závodního favorita :)

Porovnávat můžu se situací v polovině 90. let, kdy jsem začínal jezdit. Řek bych, že tenkrát se díky slabšímu provozu jezdilo "ostřejc" a častějch bylo k vidění "prasení" ve smyslu skutečně agresivní a bezohledný jízdy. Ostatně přiznávám, že jsem v tý době řidičsky zrál, takže řekněme svižnější jízda mně do dneška nepustila :) Čeho jsem se ale naštěstí zbavil poměrně záhy, byla právě ta zbytečná agresivita vůči těm, co nadšení pro rychlou jízdu nesdílej. Jak provoz postupně houstne, většina aktivně jezdících lidí si sama od sebe uvědomuje, že se nelze na silnici chovat jako koulema ovládanej nadsamec.

Spousta lidí ovšem ovšem schopná pochopit, že rychlá jízda nerovná se agresivní jízda. Vycházejí při tom ze zkušenosti s nějakým blikačem/trubačem/lepičem na 6. hodině na dálnici. Jedna moje německá kolegyně, která evidentně nikdy s volantem nebyla kamoš, právě na základě takových zkušeností z dálnice horovala na společný večeři pro plošnej rychlostní limit na německých dálnicích. Na mojí otázku, kterak souvisí agresivní chování některých řidičů s neomezenou rychlostí na dálnici, nějak nebyl schopná bez koktání a hlavně smysluplně odpovědět :)

Skutečný hovada jsou svým způsobem sváteční řidiči - typicky blbeček, co jezdí služebákem do práce 5km a když jednou za čas vyjede na služebku, tak musí všem demonstrovat co všechno dokáže řídíce svůj benefit car, jakožto odznak nižšího a středního managementu. Nebo votuzér, kterej přetrpí svých osm hodin v háku u pásu a po večerech či o víkendu pak dává pocejtit okolí tunerovu frustraci ze společenskýho uplatnění.

Že sem tam někdo na poloprázdný dálnici respektuje limity jenom řekněme "rámcově" - nikdy jsem s tím neměl problém vč. časů, kdy jsem rajtoval ultimativním interceptorem Š105 f LPGé denně po D1. Že jinak "čitelně jedoucí" řidič občas neblikne - pokud se nejedná zrovna o situaci typu odbočování doleva a pod. , klidně se na to povznesu. Ostatně v Říši či v Itálii se taky s blikáním na dálnici taky nikdo moc nestresuje a nepozabíjej se tam. Je spousta míst, kde je plná čára jenom proto, že pár troubů neodhadlo situaci a způsobili při pedjíždění průser - před tím tam byl úsek s čárou přerušovanou a léta to nevadilo.

O tom, která značka auta dokáže řidiči víc zatemnit mozek, by se dalo kecat dlouho :)

Osobně mně nepřekvapuje to Volvo. Volvo jsem dlouhá léta vnímal jako značku, která oslovuje lidi, co se chtěj co možná nejbezpečnějc dostat z A do B a tomu odpovídalo i chování za volantem. Před několika lety nastal zlom, snad kvůli tomu, že spousta "lepších" firem si může dovolit vybavit Folfem management a agresivita a koeficient páchání naschválů volvistů roste.
upraveno 1x, naposled 01.04.2010 14:14:21
13:21:47
01.04.2010
Gemini
kazdemu bych doporucil Punto 1.1 na LPG a lidi by chodili normalne :D (Vmax-105km/h), obiehanie nehrozi :D
10:18:26
01.04.2010
Bobesh
Nechte na hlavě,jezdím už dost dlouho po z větší části asfaltových polygonech,co naše vláda vede pod názvem silnice či dálnice a krom Volva mám přesně tyhle 3 značky vybraný jako potencionální nebezpečí,protože téměř v každým takovým stroji sedí dle mýho mínění nemyslící mamrd,pro kterýho čára není zeď,rychlostní limity jsou pouze doporučující a v mílích,použití směrovek je pod jejich důstojnost a hlavně je všichni ostatní účastníci silničního provozu omezují a zdržují. Nehážu všechny do jednoho pytle,osobně znám pár lidí,vlastnící vůz některé z uvedených značek,ovšem to jsou vyjímky,potvrzující pravidlo. Občas si přeju vrátit hustotu provozu a republikovej autopark o čtvrtstoletí zpět a zklidnit si nervy.
08:34:58
01.04.2010
Matthes, záškodník z TechWebu
-> havlik: Vsak jo. Takovy normalni nevyrazny ale praci udela. Jeho ridici si vetsinou neleci komplexy 3
07:18:09
01.04.2010
havlik
-> Matthes, záškodník z TechWebu: když koupí kousek o kterej se někdo staral tak je to super auto 4
23:13:11
31.03.2010
King
-> Alenka: Přišlo mi to, jako obvykle, dost povrchní - zase se tam demagogicky a nenápadně klade rovnítko mezi RYCHLE a AGRESIVNĚ. Naopak, jak je u novinářských tupounů zvykem, nerozlišuje se mezi jízdou vyšší rychlostí a nepřiměřenou rychlostí.

-> fine_ray: Taky jsem se v tom článku úplně poznal :) Akorát do toho jejich vzorce nezapadám věkem, typem auta, absencí zbytečnýho vyblikávání, troubení gestikulace, tajlování atd. Že se při předjíždění moc nežinýruju a plná čára (bez svislý značky) není zeď připouštím, ale zatím všichni účastníci provozu, který se za těch 14 let sdíleli stejnej úsek silnice, dojeli ve zdraví domů :-)
23:05:48
31.03.2010
stika87 - Maschinenführer
-> TUNER: kup TSI :)
23:04:53
31.03.2010
Matthes, záškodník z TechWebu
-> TUNER: To ne, ti si zas furt snazej dokazat jak maj super kvalitni a silny auto 3

Kup pezot 406 3
22:56:53
31.03.2010
TUNER
hmmm a Audi,BMW a Volvo jsou mí kandydáti.....co si teď počnu....7

...asi koupim novou fápku v HTP.....
19:15:20
31.03.2010
afro100
-> 105: to je pravda :D Skor to zalezi na tom ako moc sa ponahlam. Bezne jazdim +/- limit.
19:11:30
31.03.2010
105
-> afro100: nepotrebujes
14:23:36
31.03.2010
afro100
3 3 3 Jazdim ako prasa, ale bohuzial k tomu teda nemam audi :D
13:08:42
31.03.2010
fine_ray
jo a tom sem zapomněl napsat, že sem do 35, ale s Peugeotem 3
10:18:06
31.03.2010
Alenka
Uprimne, cekal jste nekdo od spoluprace slovutnych instituci jakymi jsou Dopravni fakulta CVUT, BESIP a PCR neco jineho? :)
09:34:46
31.03.2010
Syny
Ja sem taky agresivni ridic a jezdim jako prase 3 Ale jako zaver uzasnej 3 Do 35ti let a Audi to je nejhorsi 3 Jen nevim jestli kdyz si nekdo takovej v den 36 narozenin koupi Peugeot, tak je z nej hned dobrej ridic? 3
upraveno 3x, naposled 31.03.2010 10:23:26
05:33:26
31.03.2010
stana1
-> fine_ray: tak to jsme na tem stejně akorát já nemám audi ale vw passat3 3 3
02:52:21
31.03.2010
fine_ray
Extreme Tyres