skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Průhledná střešní krytina
Tak onduline se pokud vim dělá i v tloušťkách několik cm, právě pro zatížení sněhem. Ale popravdě, ještě jsem neviděl průhlednou krytinu z čehokoli, co by nebyla za chvilku jako prase a to včetně skla. Navíc čím menší úhel, tím horší.
-> vhml: Kdyz jsme delali pergolu tak jsme o pruhledne stresni krytine taky uvazovali. Tu ,,obycejnou,, mi tenkrat rozmluvil prodavac v OBI ze min vydrzi, pak jsem na netu nasel www s temahle krytinami, ale byly asi 4x drazsi nez obycejny tak bylo rozhodnuto...
Jinak garantovali ze by mela vydrzet 10 let, kroupy a nevim co jeste. Bohuzel adresu www uz nemam.
Jinak garantovali ze by mela vydrzet 10 let, kroupy a nevim co jeste. Bohuzel adresu www uz nemam.
-> beastyLA - ten první: a mel si je spojený tak jak mají bejt? Někde jsem četl, že maj velkou tepelnou roztažnost a když se správně nesmontujou tak to popraská.
Trochu jsem teď přehodnotil plány kvůli financím a líbí se mi variatna hnědýho Ondulinu a do toho občas prosvětlovací broznovej kus.
Trochu jsem teď přehodnotil plány kvůli financím a líbí se mi variatna hnědýho Ondulinu a do toho občas prosvětlovací broznovej kus.
-> vhml: takhle to řeknu... pokud to nebudeš na zimu vždy sundávat, tak ber v potaz, že ta průledná nebo mléčná má tloušťku cca 1mm, kdežto klasický asfaltovaný ondulajn má cca 3mm. když na to dáš kýbl sněhu v mrazu, co popraská? já už krom poslední desky vše vyměnil. neměl jsem to jako pergolu, ale dnes zvážil bych riziko zbytečného polámání a popraskání

-> vhml: ja som napriklad doma nasiel laminatovu vlnovku, sice ma urcite cez 20 rokov ale vyzera este dost schopne a hlavne prepusta dost svetla, to mam len dva kusy ale ide skor o vlastnosti , s tym priesvitnim ondulinom veru skusenosti nemam s tim ti neporadim...
-> alpin: to není na romantické večeře ale na auta :-)
Pro práci za plusových teplot aby se nemusely všechny auta střídat na práci v jedný garáži. Proto průsvitnou aby tam bylo vidět na práci.
Pro práci za plusových teplot aby se nemusely všechny auta střídat na práci v jedný garáži. Proto průsvitnou aby tam bylo vidět na práci.
-> vhml: na co ti je prehladna strecha na pergole ? snad vidis ako je pekne vonku ked vonku si
radsej si daj klasiku onduline - ten je prakticky neznicitelny, my ho mame 8 rokov urobeny na dome v stile falosny krov na rovinnu strechu a zatial ziadne znamky nejakeho poskodenia, ono ked v tej pergole budes travit aj vecere tak tam budes musiet davat svetlo tak ci tak

-> beastyLA - ten první: vyloženě průhlednou nechci, spíše průsvitnou. Ta by byla dobrá?
-> vhml: dutinkovej polykarbonát
-> vhml: vřele NEDOPORUČUJU!!!! klasiku ano, mám ji, i tu průhlednou, kterou po každé zimě pomalu měním za neprůhlednou... průhledná praská a nic nevydrží...
Mrkni na tohle, kupovali jsme krytinu na pergolu. www.lanitplast.cz/ chlubí se dlouhou životností, ale jak to dopadne? Zatím jí máme rok.
-> Klubko_: hustej rost je kolik?
Známej studuje stavárnu, tak mi doporučil 1mm onduline a rošt po 45cm.
Spíš jestli někdo nemá zkušenost i s jinou značkou a jinou cenou.
Známej studuje stavárnu, tak mi doporučil 1mm onduline a rošt po 45cm.
Spíš jestli někdo nemá zkušenost i s jinou značkou a jinou cenou.
-> vhml: muzu se zkusit podivat esi najdu fakturu, jakej a za kolik jsem loni kupoval. Co je ale u ondulinu vseobecne dulezity je, ze je potreba docela hustej podkladovej rost. Zeptej se spis nejakyho pokryvace, jakou to ma zivotnost a pripadne to pres nej i kup ve velkoobchodu. Ja to takle kupoval pres znamyho a mel tam slusnou slevu.
Doporučíte mi někdo průhlednou/průsvitnou krytinu na 80m2 pergolu?
Našel jsem zatím Onduline, za 200 z PVC, za 300 polykarbonat. Je to dobra cena? Nebo spatna? A obstoji PVC svoji kvalitou i za 10 let?
Našel jsem zatím Onduline, za 200 z PVC, za 300 polykarbonat. Je to dobra cena? Nebo spatna? A obstoji PVC svoji kvalitou i za 10 let?