A taky nevim, jakej do ni dam motorovej, do lada motoru v dobrym stavu mi prisel ideal mogul extreme 10W40 a ten uz neni :/
Tendle vypada zajimave www.oleje.cz/elf-evolutio n-700-sti-10w-40-5-l

ja naopak uvazoval o 5W50, ikdyz s shell helix ultra 5W40 to je OK, nezakarbonovava, tak to radeji menit nebudu

ale nakoupil bych. Nejhustější jak to hned jede, ted tu byl borec pro vyjetej olej a říkal že zatepluje barák a v lednu měl nějakou nabídku a rozmejšlel, tak ted už chtěji o 25t víc za polystyren...

www.sreality.cz/detail/..
./2220581708

Vychází to po odečtení pozemku míň, než 70 let starej byt 2+1 o asi čtvrtinový zastavěný ploše, kterej stojí o 2 km dál 

Tak to je pak jasný že mu to dát nechtěli.

Si pamatuju jak bývalý kolega chtěl hypo že bude stavět, vždycky mi mluvil do duše jakej jsem vůl že jsem koupil starej barák, ještě daleko, že on si postaví novostavbu, bungalov kousíček za Prahou tak za 5 míčů i s 1000m2 pozemkem, že je lepší si vzít hypotéku a mít nový než rujnu. Tak psal faktury jak zběsilej na všechno co šlo, kolikrát fakturoval i práce za mě aby toho měl víc. Jenže taky potřeboval novýho iphona, macbook, lyže za kilčo, nový auto atd takže postavil prd protože neměl ani ten základ na tu hypo, mezi tím mu baráky zdražili na dvojnásobek
(dneska už spíš trojnásobek). Takže zaplatil nějaký šílený daně a úplný hovno z toho

Stát se člověka snaží ojebat jak to jde, takže nějakou zpětnou vazbu od občana ke státu v tomhle považuju za určitou formu symbiozy
ale pokud pak přijdeš s nataženou rukou že chceš aniž bys něco do systému přidal opravdu už považuji za zvrácené.

ale to vlastně zaplatím na daních plus všechny ty darmožrouty co se tím úplně zbytečně zabývají...

Pár kamarádů už šlo do USA, Bali, Španělska, Tenerife. A ano máš pravdu, z EU se stává skanzen, ale hlavně protože protlačuje mrtvý cesty, má nesmyslně rozbujelý státní aparát a hlavně ekonomicky uvadá protože se z tržní ekonomiky dala na cestu socializmu kdy i komouši v číně jsou větší kapitalisti než celá eu.