skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
PC Tuning
prohledat
85 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 14.02.2005 do 18.05.2012, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> M@rtin: Hlavne ten zdroj, to je super znacka 

již 14 dní mám "přibližně" poskládáno.
Ještě chybí chladič procesoru, tím bude asi NOCTUA NH-C12P
Case: Lian Li PC-V351
Zdroj: Corsair HX 520
Deska: Asus P8H61-M LE/USB3
Procesor: Intel Pentium G630T s TDP 35W
Paměť: Patriot 4GB DDR3 1333MHz
Grafika: Gigabyte nVidia GeForce 9800GT Silent Cell
Zvuková karta: Audiotrack Prodigy HD2
HDD1: Samsung 640GB SATA2
HDD2: Western Digital Green 1500GB SATA 2
CD-RW: HP CD writer 9300 (připojeno přes redukci na USB2.0)
DVD-RW: Samsung SH-S203N
Přední chlazení: 2x Noctua NF-S12 800RPM
Zadní chlazení: 1x Noctua NF-R8 1800RPM
Tlumení: Zealum Sound Control
Ještě chybí chladič procesoru, tím bude asi NOCTUA NH-C12P
Case: Lian Li PC-V351
Zdroj: Corsair HX 520
Deska: Asus P8H61-M LE/USB3
Procesor: Intel Pentium G630T s TDP 35W
Paměť: Patriot 4GB DDR3 1333MHz
Grafika: Gigabyte nVidia GeForce 9800GT Silent Cell
Zvuková karta: Audiotrack Prodigy HD2
HDD1: Samsung 640GB SATA2
HDD2: Western Digital Green 1500GB SATA 2
CD-RW: HP CD writer 9300 (připojeno přes redukci na USB2.0)
DVD-RW: Samsung SH-S203N
Přední chlazení: 2x Noctua NF-S12 800RPM
Zadní chlazení: 1x Noctua NF-R8 1800RPM
Tlumení: Zealum Sound Control
-> Kuladmin:
Jo, to mám v plánu.
Jo, to mám v plánu.
-> palinator: Skus to umejt lihem apod. Kdyz rikas ze to lepi..
-> Mr_Kubas:
eD System nebo jak... Trochu nestandardní (nebudu rozvádět) nákup s velkoobchodní slevou.
eD System nebo jak... Trochu nestandardní (nebudu rozvádět) nákup s velkoobchodní slevou.
-> palinator: Těžko říct, ale zkusit to můžeš
Kdes ji kupoval?

Tohle mi asi nikdo nevyreklamuje co? Tmavej flek na plošňáku, zdá se trochu lepkavej, protože jsem z toho vysavačem nedostal prach. Jinak karta až na pár pádů za život nikdy nějak nezlobila, nepřehříval jsem ji, netaktoval. A řešim to protože to neni věc pár šupů (HD 6950)... a chci aby byla pryč ještě do záruky, ty HD7950 jsou o něco zase lepší.

-> palinator: Jojo, SSD se dnes při pořizování sestavy nad 20.000 už vyplatí jako systémovej disk..
-> Mr_Kubas:
Jako kdybych nevěděl co s penězma, tak klidně. Ale při běžným použití je slyšet akorát zdroj nebo HDD a to se musíš dost soustředit. Když naložím pod kotel v nějaký náročný hře, tak CPU se sice taky ozve (ten 2 cm vysokej sériovej chladič je k smíchu), ale s přehledem ho přeřve grafika.
Jediný investice který by mě lákaly jsou nějaká pořádná Blu-ray vypalovačka (třeba LiteOn) a SSD systémovej disk, i když na rychlost toho 1TB Seagate si stěžovat nemůžu. Teď akorát chci pořídit nějakou barevnou síťovou laserovku (nejlépe multifunkci) - stará inkoustová multifunkce nám odešla a tisk byl dost drahej, protože jsme tiskli málo a kartridge vysychaly.
Jako kdybych nevěděl co s penězma, tak klidně. Ale při běžným použití je slyšet akorát zdroj nebo HDD a to se musíš dost soustředit. Když naložím pod kotel v nějaký náročný hře, tak CPU se sice taky ozve (ten 2 cm vysokej sériovej chladič je k smíchu), ale s přehledem ho přeřve grafika.

Jediný investice který by mě lákaly jsou nějaká pořádná Blu-ray vypalovačka (třeba LiteOn) a SSD systémovej disk, i když na rychlost toho 1TB Seagate si stěžovat nemůžu. Teď akorát chci pořídit nějakou barevnou síťovou laserovku (nejlépe multifunkci) - stará inkoustová multifunkce nám odešla a tisk byl dost drahej, protože jsme tiskli málo a kartridge vysychaly.
-> palinator: Tak v tvém případě 6950 si vysmátej ještě na nějakej ten pátek
Co se týče hlučnosti a produkci tepla, tak při využití tohohle chladiče se nemáš čeho bát, uchladíte slušně a ještě relativně potichu. Lidi si tenhle chladič hodně vychvalujou
Kámoš ho na tu i5 montoval v pátek a řikal, že i při zatížení o něm neví 
www.alfacomp.cz/php/produ ct.php?eid=105140...

www.alfacomp.cz/php/produ ct.php?eid=105140...
-> Mr_Kubas:
No dobře, pro zvláštní aplikace dám takt co nejvýš (v mém případě 4,1 GHz), ale na běžný provoz se spokojím s hodnotou s nejlepším poměrem výkon/cena - čili abych si zbytečně z CPU udělal hlučnej přímotop, za to mi to nestojí.
Koukám, nový grafiky, pěkný... Moje 6950 už výkonově nestačí, ale není to pořád zas tak zastaralý jádro (narozdíl od řady 6800) na to, abych ho musel měnit.
No dobře, pro zvláštní aplikace dám takt co nejvýš (v mém případě 4,1 GHz), ale na běžný provoz se spokojím s hodnotou s nejlepším poměrem výkon/cena - čili abych si zbytečně z CPU udělal hlučnej přímotop, za to mi to nestojí.
Koukám, nový grafiky, pěkný... Moje 6950 už výkonově nestačí, ale není to pořád zas tak zastaralý jádro (narozdíl od řady 6800) na to, abych ho musel měnit.

-> M@rtin:
-> palinator: Je fakt, že základní takty jsou momentálně dostačující, ale je to asi stejné, jako když se někdo snaží ze svýho auta dostat větší výkon i když to není nijak fyzicky znatelný, spíš jen pocitově a samozřejmě za cenu vyšší spotřeby apod...
Jinak dnes vyšla recenze nových AMD řady 78xx, tak je pro mě 7850 jasný adept.. Nižší spotřeba je viditelná a nárůst cca 8% oproti 560 Ti za relativně stejnou cenu, nebo max o pár stovek dražší v závislosti na výrobci, je přijatelná.. Zase se do budoucna ušetří na elektrice
pctuning.tyden.cz/hardwar e/.../23594-asus-radeon-hd -7850-a-7870-vyssi-ceny-bo uraji-tradici

-> palinator: Je fakt, že základní takty jsou momentálně dostačující, ale je to asi stejné, jako když se někdo snaží ze svýho auta dostat větší výkon i když to není nijak fyzicky znatelný, spíš jen pocitově a samozřejmě za cenu vyšší spotřeby apod...
Jinak dnes vyšla recenze nových AMD řady 78xx, tak je pro mě 7850 jasný adept.. Nižší spotřeba je viditelná a nárůst cca 8% oproti 560 Ti za relativně stejnou cenu, nebo max o pár stovek dražší v závislosti na výrobci, je přijatelná.. Zase se do budoucna ušetří na elektrice

pctuning.tyden.cz/hardwar e/.../23594-asus-radeon-hd -7850-a-7870-vyssi-ceny-bo uraji-tradici
-> Mr_Kubas:
Taktovat nad 3,8 GHz je pro mě už zvrhlost. Základ to asi pěknej je, to nepopírám, pravdou je, že moderní hry moc nehraju, ale taková Mafia II nebo GTA IV na týhle mašině je hodně slušná. Na OMSI to však na normální detaily nestačí..
Taktovat nad 3,8 GHz je pro mě už zvrhlost. Základ to asi pěknej je, to nepopírám, pravdou je, že moderní hry moc nehraju, ale taková Mafia II nebo GTA IV na týhle mašině je hodně slušná. Na OMSI to však na normální detaily nestačí..

-> Mr_Kubas: Ne ne, místo stávajícího Atoma N330 s nVidia ION, který je jako HTPC, bude Xtreamer Prodigy Black, tohle co stavím, bude normální stolní komp ...
-> M@rtin: HTPC?
-> palinator: Tak stačit to bude, né že ne. Já jen, že chci využít maxima potencionálního výkonu.. Jinak sestavička má koukám pěknej základ, to se to pak hraje, co?
-> palinator: Tak stačit to bude, né že ne. Já jen, že chci využít maxima potencionálního výkonu.. Jinak sestavička má koukám pěknej základ, to se to pak hraje, co?

-> Matthes, záškodník z TechWebu: ja myslel tu vnitrni :-)
-> U-Geen: JJ Evžo, asi pak někam dám fotky ze skládání
-> U-Geen: Nojo z recyklovanyho papiru :-)
-> M@rtin: krasna krabice :)
Já budu mít v novém PC tohle:
- Lian-Li PC-V351B
- Asus P8H61-M LE/USB3
- Patriot 4GB DDR3 1333MHz CL9 Signature Line
- Intel Pentium G630T (35W) + Cooler Master GeminII SF524 @ pasiv
- nVidia GeForce 9800GT Silent Cell
- HDD 640GB + 1500GB
- CD-RW HP-9300
- DVD-RW Samsung SH-203N
- Corsair HX520
- 2x Noctua NF-S12B
- 1x NF-R8-1800
- Lian-Li PC-V351B
- Asus P8H61-M LE/USB3
- Patriot 4GB DDR3 1333MHz CL9 Signature Line
- Intel Pentium G630T (35W) + Cooler Master GeminII SF524 @ pasiv
- nVidia GeForce 9800GT Silent Cell
- HDD 640GB + 1500GB
- CD-RW HP-9300
- DVD-RW Samsung SH-203N
- Corsair HX520
- 2x Noctua NF-S12B
- 1x NF-R8-1800
-> Mr_Kubas:
Je divný, že mám verzi bez K a v BIOSu můžu nastavit násobič na 41x.
Mimo to, stejně ten zvýšenej výkon pak už moc poznat neni a těch 3,3 GHz (3,7 TurboBoost) se všim zatočí velice, velice pěkně. Nebejt několika debilně programovanejch her, tak si vystačim s trvalým podtaktem na 1,6 GHz, CPU pak nejde rozpálit na víc než 45°C.
Grafiku mám Caymana 6950, tak to chvíli ještě vydrží. Ale už to bude rok starej mandl.
Je divný, že mám verzi bez K a v BIOSu můžu nastavit násobič na 41x.

-> stika87: Na internet a občas na tom udělám nějakou tabulku....
Běží na tom simulační software :-)
Běží na tom simulační software :-)
-> m8rinek: nVidia GeForce 9800GT,tu jsem teď nandal taky měl jsem ji v šuflíku
mě to akorát píše že DDR3 tak nevím..má to kamarád a hraje si na tom poměrně slušný hry..

-> FORM: tak v tom pripade na co takovou sestavu mas ? :)
nevim asi jsem divnej ale moje sestava na hry(stolni PC) spi uz tak 2 roky obcas ho zapnu misto telky :) a jedu jen na notasu a vystacim si s W3 :)
nevim asi jsem divnej ale moje sestava na hry(stolni PC) spi uz tak 2 roky obcas ho zapnu misto telky :) a jedu jen na notasu a vystacim si s W3 :)
-> m8rinek 19.03.12 22:46:24: Na současný hry v maximálním nastavení už to nebude, ale pokud hry moc nehraješ, tak to je samozřejmě dostačující..
-> palinator: Tak pokud kupuješ i5 2500, tak je škoda nevyužít odemčeného násobiče za příplatku pár kaček.. Jelikož mám jen NTB, tak plánuju na květen pořízení stolního výkonnějšího PC. Občas si něco zahraju, tak bych si rád zahrál bez limitace výkonu.. Tutonc mám připravený košík, kde chybí jen datovej HDD.. Jediná další změna bude s nejvyšší pravděpodobností GPU, kde vyměním 560Ti za novou 7850, která momentálně ještě není nikde naskladněná. Co se týče výkonu, tak bude sic jen malinko v průměru nad 560 Ti, ale bude hlavně o dost nižší spotřeba a cenově vyjde plus mínus pár KČ na stejno. Jinak mám v plánu ten CPU OCnout na 4,5 GHz, proto ten nereferenční chladič. Ty komponenty mi pomohli vybrat na PCTuning fóru..
www.alfacomp.cz/php/baske t.php?items=_14P...
www.alfacomp.cz/php/baske t.php?items=_14P...
i7 920 s 18GB ram v tripple chanelu by vás uráželo? Docela jsem ocenil SSD disk a kupodivu i lepší grafiku, tuším že jsem tam kupoval nějaký Radeon HD 6700. Hra na tom zatím neběžela žádná 

-> Mr_Kubas:
Na co i5 2500K? Mám verzi bez K a nelimituje mě to naprosto v ničem.
Na co i5 2500K? Mám verzi bez K a nelimituje mě to naprosto v ničem.
AMD Athlon 64 X2 4200+, nVidia GeForce 9800GT, 2x512 a 2x1024 DDR2 400Mhz a 2TB disk je už dneska asi dost za zenitem co? Když si něco zahraju tak je to tak půl hoďky za tejden a stejně to je nějaká starší věc, ProE a softy co používám na tom běhaj obstojně, jen mě zajímá jak je to dneska už pryč. Nový trendy jsou už uplně mimo mě :D.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jsem se prave lek

-> darabos: S příchodem nové generace AMD 7xxx jde spotřeba právě dolů
Otázka, jak to bude u konkurence s nVidia čipy s příchodem Kepleru...

pomalicky tie graficke karty su vacsie ako cely komp a aj zeru viac 

Nástupce bude Intel G630T a Lian-Li PC-V351B
Aspoň i5 2500K by to chtělo 

-> stika87: Primotopy nebrat.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: P4 3 GHz ? 

-> M@rtin: Nastupce? Me to C2D 3GHz stale zatim staci :-)
-> kaipan: MOzna to raci ani nekupuj protoze richard je brutalne tezky!!
Ja ma radeona 9200 a jede mi na tom pekne
Ja ma radeona 9200 a jede mi na tom pekne
PC je horší jak auto..... tento měsíc jsme do toho krámu nacpal 4500,- a furt mně nejede Richard Burns rally. Musím koupit novou grafiku....

-> Pilot 105: Jo, to je ta nej značka. Koupil sem ho před rokem za 7k použitej. Rozhodoval sem se mezi LCD a tímhle, a nakonec zvítězil tenhle macek (21",35kg).
-> M.a.R.i: Á pán má Eizo, chválím.

-> Vojta: windtunnel

-> M.a.R.i: tak samozřejmě, mě se ta hra líbí, jak to je vyřešený, i když samotne truck je na zrychlení fakt rychlí jako maserati:-))) jo a dou tam dokupovat, převodovky motory, paintbrushe atd. atd.
-> K!RR!: Jo,ale velice těžko. A je nefér když jedu 70MPH, policajti se přilepí na zadek a auto zastaví na místě a už si jen můžu přečíst bloček.

-> M.a.R.i: můžeš:)
Ty cd jsou samozřejmě originální
.