A text hlavní strany :
16.08.2010: Pomoc pro Čerta, člena BX i Xantiaclubu
Většina z náš přecházela na Xantii z Bx a jednoho BXáka postihlo něco, co by si nepřál nikdo z nás. Dávám sem odkaz na fórum BX clubu a je jen na Vás, jestli se rozhodnete nějak pomoci. Určitě pomůže i třeba padesátikoruna.
bxclub.com/forum.php?kam=
vypisz...
Jako možnost příspěvku, připravil pro Vás kirkiz dražbu plastové vany do kufru a vydražená částka bude poukázána na učet ČERTA. Odkaz na dražbu je zde
www.xantiaclub.cz/forum/v
iewtopic.php?p=30113
Nejnovější zprávy, jak ve foru BX clubu píše jája:
Čertův domeček jde k zemi, voda, která se tam dostala sklepem a kanalizací měla takový tlak že stříkala až k půdě, udělala své.
Celý ho zevnitř promáčely, následné nízké lety vrtulníku, které v lijáku poničily střechu a vše dorazila vibrační technika při opravě silnice před domem, aby se mohlo vyklízet město a byla průjezdná co nejdříve.
Podle knih z Grabštejnského panství je o jejich domku zmínka někde z roku 1730, a to už se prodával.
Stará technologile, kdy dům je z vrstvy vepřovek a vrstvy pálenek, hodně různých stavebních zásahů v průběhu času od obyvatel.
Stávající situace je taková, že tlak stěn vytlačuje z vepřovek žluté bahýnko výše se odrolují, dům se kroutí a praská střecha.
Čert díky své šikovnosti a humanitě, má zde mnoho lidí, kteří by mu pomohli stavět, bez nároku na jakoukoliv odměnu, ale chybí jim to základní, materiál. Když jsem se s čertem bavil co dál, říkal, že kdyby byl yttong, trámy, prkna, postavil by to celý znovu.
Napadlo mě, že by se na to dala udělat sbírka, a to tak, že by se oslovily firmy, které s tímto přicházejí do styku, ty by si pak následně položku mohli i odepsat z daní. My bysme mu mohli pak pomoci při stavbě.
Jsem toho názoru, že čím dřív se to spustí, tím dříve bude čert zase v pohodě a bude nám zase opravovat naše miláčky. Na druhou stranu, nezbývá mi než čertovi vyseknout poklonu, přestože přišel o vše,pomáhá, jak může, půjčil si dcery auto a už 14dní rozváží až do noci humanitární pomoc, ráno nemá čas, to totiž ještě opravuje auta, ženské zatím přebírají a chystají, aby rozvezli pomoc všem potřebným, bez nároků, na to že by si nechal zaplatit i kdyby jen tu naftu.
Díky jeho kamarádce a jemu mají postižení nejen v Chrastavě, ale i v Vítkově, Bílém Kostele, Hrádku nad Nisou, Frýdlantě, Raspenavě, oděvy, hračky pro děti, vodu, hygienu.
Nevozí to těm, co jsou mediální hvězdy a bulí do kamer, ale těm, o kom se mu to donese od lidí, těm co to potřebují.
ČERTE JSI FAJN a JSEM PYŠNÝ, NA TEBE