Kůůůrva to je, ale práce na tom podvozku.
Jsem dneska chtěl vyměnit na xantii čepy řízení aspoň. Jsem si říkal: nemám stahovák, ale čepy řízení nějak buď pomocí kladiva nebo přes hever dostanu dolů. No fuj to jsem si naběhl.
Prvně pravá strana. Povolím matici na tyči řízení a matici co drží čep. Nějaká divná matka si říkám, ale co už (po sundání jsem zjistil, že na matici byl jakýsi návlek alá podložka-plastová). Matku jen povolím a zkouším kladivo. Nic. Tak hever. Nic tak kombinace hever+kladivo. Nic ta špína to drží jak arabové aláha. Tak heverem to přes tu matku a šroub přizvednu a do míst kam by se dal vrazit vyrážeč čepů vrazím klíč 22. Nakonec to udělalo lup a bylo to. Sundání bylo taky celkem ok. Odpočítání otoček a namontování nového. A když už jsem na téhle straně a mám v autě nachystané kosti tak zkusím jak to půjde sundat. Nic. Matice kostí drží opět jak Aláh. Nic seru na to. Nechci se nasrat primární cíl dne je vyměnit jen čepy řízení a odreagovat se.
Levá strana. Kolo dolů a už klasika rovnou přes hever a klíč, že sundám čep. Kdepak tady se odolává, tady se dolů nechce, ale nakonec taky povolí. No jo, ale nejde vymotat z tyčky řízení. Tak pauza a zkusíme co udělá WD. Nic moc, ale ještě jsem ho chvíli nechal. Mezitím jsem opět zkusil matičky na kosti. Ejhle tady to jde krásně dolů. No jo, ale neměl bych odpojit táhlo korektoru? No pokud táhlo přežilo zvedání jednotlivých stran tak pokud to zkusím nějak zajistit heverem (dalším) tak se nic přece stát nemůže. Tak šup šup a vyměnil jsem to. Horní čep byl ještě ok, ale spodní byl totálně kaput. Mám kosti do L tedy nejhorší typ. Překvapilo mě, že nové tyčky ve srovnání se starými jsou mnohem tenčí. Asi jinou značkou. Kosti jsem kupoval levné, protože o životnosti kostí typu L jsem četl, že je dost malá a uvidím jak dlouho auto budu mít.
No dobře kost vyměněna a zpátky k čepu. WD nezabralo. Musel jsem celý čep sundávat pomocí dvou klíčů. Nový čep namontován jen odhadem.
Když jsem sundané čepy zkoušel tak to nevypadalo zas tak špatně. Už jsem měl v rukách i horší. No nové čepy řízení (zde jsem nechtěl šetřit kvůli nutnosti dělat geometrii) jsem dával Meyle HD což je prý odolná verze. Jsem zvědav.
Mrzí mě, že se nepovedlo rovnou vyměnit i pravou kost, ale zase si říkám, že je to jedno stejně budu měnit celá ramena i s čepem tak to udělám zároveň. Chce to ještě nějaké to nářadí po výplatě/výplatách koupit. Minimálně nějaký stahovák čepů nebo vyrážeč. Spodní čep bych nechtěl zkoušet stahovat pomocí klíče

No a protože nemám žádnou svářečku a ani možnost se k ní dostat tak mě napadlo koupit takový plynový hořák. Viděl jsem na netu hořák na kartuši prý to udělá 1300st. za dvě kila což není moc. Na to nahřátí čepu případně matic na ramenech.
Mimochodem hroznej bordel na tom podvozku. Přijde mi jako by tam furt někde něco teklo.
Na pravé straně byl docela divně mokrej spodní čep kolem uchycení do ramene.
Na levé straně byla a je shozena manžeta na pístnici nahoře a přijde mi jakoby tama něco teklo. Jakoby shora to bylo potečené. Nevím kudy tudy by tam něco mohlo téct. Sralo mě, že mi nešla nasadit ta manžeta na pístnici nahoru. Zmetek.
A bylo dobré jak na jedné straně jde čep, ale nejde kost a na druhé straně přesně naopak. Kost ano, čep blbě. Přitom všechno podle vrstvy špíny vypadá stejně staré.