prosim nazor

prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 13.01.2010 do 15.01.2010, založil/a Rapid135
řadit dle data
14:55:32
15.01.2010
Jozka
-> AZmotor: Takže pochopil, ale napsals, že nechápeš4. Určitě se nechci s vámi hádat ani s jedním, protože z různých úhlů pohledu máte pravdu oba, jen jste se "kousli".

Za prvý je to hobby a u toho je otázka peněz vedlejší, kdybychom měli dělat jen věci ekononomicky výnosné.. no, nevím, to by byla otrava, ne? Navíc znám mnohem dražší a nesmyslnější koníčky, některé i víc životu nebezpečné, než je prohánění retro auta v dnešním provozu.

Za druhý u aut spekulovat o tom, co je investice a co ne, nemá smysl. Obecně jsou peníz do auta vložený vyhozený prachy a ne investice, v čase se to ale mění někdy i dost zprudka. Onehdy vypočítaval strýko vozy co mu prošly rukama a kdyby je neměnil za modernější nebo třeba i za různý pračky, ale dával do stodoly, zhodnotil by je mnohonásobně víc. Kdo ví, třeba někdo za 10 let natočí úžasnej celosvětovně kultovní film s Rapidem v hlavní roli a bude to celý někde jinde. Anebo taky budem všichni chodit pěšky, to se fakt říct nedá.

Zatím ale, jak to tak nějakých 20 let sleduju, tak třeba díly, co se po ukončení povinnosti je dodávat často vyprodávaly za hubičku, se dneska platí stříbrem anebo za dnešní náklady nechávají vyrábět. A opakuje se to znova a znova. A platí to i o celých autech, pochopitelně v závislosti na jejich oblibě, četnosti výskytu apod.

Koho třeba v roce 1988 zajímalo nějaký MBX? Každej chtěl spíš toho Rapida 3. Takže zmíněnej strejda vyměnil Sodomkovo Aero za napůl odježděnýho Trabanta.. Na druhou stranu nám mohou snadno úplně zešílet (nepř. zezelenat) naši milí legislativci.

Jinak počáteční problém je asi jasnej, rozpracovaný auto je, pokud dojde elán, určitě nejlepší rozprodat na díly, s některýma třeba i počkat, horší varianta je dodělat a doufat, že se najde někdo, kdo vložený náklady uhradí v plné výši (nepravděpodobné) nebo alespoň částečně. A úplně nejhorší je snažit se prodat rozvrtané dílo vcelku.
14:00:29
15.01.2010
aceboss
-> AZmotor: Sím bych problém neměl si vyslechnout jiný názor a to co píšeš možná i já se postupem času dostanu na druhou stranu a budu si říkat, že tehdy to byla velká chyba vrážet ty peníze to těch starej škodovek.

Co se týče toho veteránu tak auto jehož výroba zkončila před 20-ti lety a nebylo vyrobeno jen pár kusů tak si na hodnocení,,veterán'' dle mě i širší veřejnosti ještě dlouhou dobu počká.

Vše má své pro a proti a jak jsi napsal asi to nemá cenu nijak řešit protože každej se na to díváme z jiné strany.....4 Někdo nasype třeba 50000 do auta(motorky) a užívá si ho léta a jinej si za 50 000 objedná někde exotickou dovču kde bude týden a potom může jen vzpomínat a prohlížet fotky, ale to už je věc každého.

Každý at si dělá co ho baví a na co mám,4 přece jen jsou to jen a jen jeho peníze na které se nadřel a at si sám rozhodne jak s nimi naloží.
12:00:07
15.01.2010
AZmotor
-> aceboss: to nemá cenu řešit protože například ty jako fanda škodovek si bude vždycky stát za svým a bojovat proti nám kteří tvrdí škodovka v dnešní době nemá smysl. Taky jsem takový byl a ty co mi kazily iluze jak je škodovka výborná jsem taky neměl rád...

Rapid je veterán, ano vím že na něho veteránské značky legálně nedostaneš a dokonce vím o tom slavném novém systému...takže s tím na mě nechoď. Jednou to veterán bude i legálně a pokud to staví teď tak s tím určitě počítá...
11:41:22
15.01.2010
aceboss
-> AZmotor: Myslel jsem to tak, že nesouhlasím s tím(myšleno obecně) že pokud investuješ jakoukouliv částku do škodovky tak je to podobné jako by jsi ji spláchl do hajzlíku.

A ten druhý nesouhlas se vztahoval k tomu to:AZmotor 14.01.10 22:06:05 napsal:
tady zjistuju ze se vlastne jedna o stavbu veterana takze bych to doskladal taky… jinak cehokoliv jineho se rychle zbavit..

Proč se čehokoliv jiného zbavovat?A jak jsi došel k tomu, že Rapid je veterán??to by mě taky zajimalo.......
11:39:36
15.01.2010
AZmotor
-> Jozka: ale já taky pochopil co tím chtěl říct, ano dali do toho peníze, to dal každý i já, když to prodáš na díly bude víc, ano to je logické taky svoje budu prodávat na díly. Ano na dílech se dá vydělat ale bude se na nich dát vydělat i za 10 let??? kolik škodovek bude za 10let jezdit??? to nikdo nemůže vědět....
08:33:16
15.01.2010
Jozka
-> AZmotor: Já teda nevím, ale povídání od -> aceboss: jsem docela pochopil.

Navíc je tu ještě jedna možnost - auto dopadne (byť neveteránsky) tak, že někomu, kdo má čas a peníze navíc, prostě padne do oka, spočítá si, že nechat si ho postavit na zakázku u firmy by bylo finančně zas úplně někde jinde a bez mrknutí oka minimálně investovaný hotový peníze zaplatí..
22:50:38
14.01.2010
AZmotor
-> aceboss: no tak nesouhlasis s tim ze to ma prodat a nesouhlasis ani s tim ze to ma doskladat, takze nevim...

to ze kdyz to proda na soucastky vydela vic je logicke a plati to u kazdeho auta, no nemusi byt ani auto.....plati to u vseho

zbytek sem nepochopil co tim chces rict, ja sem psal ze do skodovky pokud to neni veteran nema cenu rvat penize a to jsi da se rict potvrdil..
22:36:10
14.01.2010
aceboss
-> AZmotor: Musím se opět opakovat a nesouhlasit s tebou.

Máš pravdu, že investovat do auta je problematické a u škodovky obzvlášt.

Já jsem už je to delší dobu řešil podbný problé a(někdy se k němu i vracím).

Já se věnuji a zajimám o vozy Š100 ,110R a troufám si řící mám dost velkou zásobu dílů pro oba vozy.A když jsem si spočítal co jsme do toho s tatkou investovali tak nám jen tak pro zajmavost vyšla(pěkné Octavie v plnné palbě...)To je ted jedno peníze se v tom samozdřejmě utápí a člověk se někdy nestačí ani divil.10 Ale ted napíšu jednu věc a za tou si stojím pokud prodáš auto jako cele třeba i z nových dílů NIKDY nedostaneš investici v plné výši zpět.Ale pokud prodáš auto nebo díly které máš nachystané na jeho stavbu renovaci(bavíme se o nových nebo repasovaných dílech)Tak se ti ta investuce musí vráti.

Pokud pominu možnost, že by jsi všechny díly koupil někde na aukci díky tomu, že jsi měl nejvyšší nabítku.

Uvedu jeden hloupý příklad koupím zadní osvětlení SPZ na Š100 od souseda který mu to zbylo po starém autě a dá mi to za krabičku cigaret a kdybych chtěl tak to samé osvětlení mohu na akru prodat druhý den třeba za 1200Kč4 A tak je to se vším pokud na to nijak extrémně nespěcháš dají se (určité)díly (na určité) auta prodat i s nemalím ziskem...7
upraveno 1x, naposled 14.01.2010 22:37:01
22:06:05
14.01.2010
AZmotor
-> Rapid135 - doktor: pokud jde jen o čas tak je jedno jestli to doděláš teď nebo za rok...tam už bych to pak doskládal taky..

-> aceboss: já si stojím za svým, peníze investované do škodovky, pokud to neni čistě renovace na veterána v dnešní době nemá smysl a je to stejné jako když je spláchneš do hajzlíku...

tady zjistuju ze se vlastne jedna o stavbu veterana takze bych to doskladal taky... jinak cehokoliv jineho se rychle zbavit..
22:03:57
14.01.2010
tonek.favo
-> Rapid135 - doktor: nenech se zvyklat, jo investice je to značná, ale když už si tak blízko jak píšeš, tak to dodělej: O jednoho krasavce víc1
21:59:13
14.01.2010
aceboss
AZmotor 14.01.10 19:42:00 napsal:

→ Rapid135 – doktor: jestli máš rozum zbav se toho jak

nejrychlej muzes, jestli ne muzes ty penize hodit do nejblizší popelnice a

budes na tom uplne stejne jak kdyz to das do skodovky… je to kruté ale je to

tak…

časem se dostaneš do etapy kdy si budeš klepat na čelo a to v obou

připadech…

S tímto bych nesouhlasil respektivně s tou první částí...4
21:55:32
14.01.2010
Rapid135
-> AZmotor: hacek je v tom ze penez k dokonceni auta uz neni potreba zas tak moc,spis jen uz takovy mensi procento z rozpoctu.auto staci prakticky poskladat.jen cas ted trosku nebyl,ale ja si ho udelam 4
19:42:00
14.01.2010
AZmotor
-> Rapid135 - doktor: jestli máš rozum zbav se toho jak nejrychlej muzes, jestli ne muzes ty penize hodit do nejblizší popelnice a budes na tom uplne stejne jak kdyz to das do skodovky.... je to kruté ale je to tak...

časem se dostaneš do etapy kdy si budeš klepat na čelo a to v obou připadech...
19:18:02
14.01.2010
tonek.favo
Rapid135 - doktor tak se mi líbíš, jen do toho, ono se ti odmění až to doděláš2 1 držím palce
upraveno 2x, naposled 14.01.2010 19:19:06
18:16:53
14.01.2010
Rapid135
-> tonek.favo: pochopitelne auto.uz me tu jeden clovek psal co chcu za prevodovku a zadni napravu.takze me akorat zvedl krevni tlak.auto dokoncim i kdyby to melo trvat este 4 roky
16:43:16
14.01.2010
tonek.favo
-> Rapid135 - doktor: pokud mysliíš ve stavbě auta, tak to ti jedině schvaluju a nejenom asi já, bude jich tu víc, nezdávej se, to umí každej4 3
15:44:26
14.01.2010
Rapid135
takže se bude pokračovat
02:54:32
14.01.2010
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Rapid135 - doktor: radši si dej pár facek a doskládej to, byť časem .. protože jak píše Kubina, to co jsi do toho dal ti nikdo nikdy nezaplatí ..
00:03:21
14.01.2010
Kubina AVTOBA3 CCCP - zrušená registrace
uvaha v dnesni dobe a otazka co kdo mi za to da je smesna.poradne to nafot,napis napr. investovano 50t prodam za 30t.na to se nikdo neozve tak dej za 3tydny cenu 20t a za dalsi mesic -rozprodam na ND.at to zni krute,tak tot realita,dle me.
21:19:07
13.01.2010
Rapid135
mam jakousi predstavu prodat svyho nedodelanyho Rapida.jedna se o Rapid136 rok 1989 vc. TP a SPZ .je to jen kostra co ma novy predni podbehy(CS),prahy(CS),vyz tuhy(CS) a totez se tyka prednich blatniku.zadni lemy sou neforezovana osetrena asik druhovyroba.k autu je kompletni predni naprava z 95% nova.akorat sou repasovany 4pistky s nerezovyma pistkama a nejaky kozliky ramen.dal je prevodovka po GO(CS synchrony,CS loziska,tesneni) a castecne nova zadni naprava.opiskovany a nabarveny uhlovy ramena (najeto 15tis.km od vyroby auta ze kteryho to je) novy loziska+gufera+Okrouzky+v ika lozisek.vyztuzeny podelny ramena(CS).GO karoserie delal profi klempir.ted by me zajimalo orientacne co bych za uvedeny mohl asik dostat.neni to predbezne prodej.je to pouze uvaha.diky za nazory
upraveno 1x, naposled 13.01.2010 21:20:21
Extreme Tyres