-> Stepan FUN: pravda, ten litinovej blok má v tomhle velkou výhodu, na druhou stranu to zas není taková váha jak u feldy 1.9D, tam je to těžký až až u diesla se ti to zase časem postupně znižuje, jak je to těžký, a i odklony jak na z Octavia cupu
Dneska jsem po delší době jel se zákazníkovou Fel 1.3... Výkonově to nebyl až zase tak šílenej rozdíl (120tis oproti mejm 300tis najeto a je to jenom potřeba víc "točit". Rozdíl tom, že 1,6 má delší převodovku a tudíž bude maximálka a nejlepší poměr krouťák vs. měrná spotřeba jinde nepočítám. ) , ale jelikož jezdím do práce do míst kde je dost sněhu, tak jsem rozdíl poznal jinej. Těch pár kilo na přední nápravě navíc u 1,6 je celkem znát na průjezdnosti v zimě... Podotýkám, že obutí bylo minimálně stejný, spíš mám na 1,6 horší vzorek. Typ pneu stejnej...
Mam feldu 1.6 nejetych 137000 a zerie 0,5 litra na tych 5000 čo je docela slusne. auto ma len beznu udržbu ziadne oprvy takze spokjenost. so spotrebou už je to horšie na plnu nadrž od 400 do 530 no stalo sa že aj iba 350 ale to bola velmi tažka noha. rodičia maju 1.3 sice spotreba oleja nulova u 150000 ale aj vykon proste nieje to co 1.6 spotreba na plnu nadrz 470 -580. ale aj tab beriem radsej 1.6
-> Mboss_ke: Záleží co od toho očekáváš, to příslový že Felda 1.6 nezná kopce je pravdivý i v 6 lidech na palubě (osobní skušenost) ale mě osobně by byla milejší asi ta česká klasika. Pokud chceš koně do 1.3 tak způsobů jak slušně z toho nějaký dostat ti tady kluci popíšou spoustu. nečekej, že ti z toho vačka udělá V8 Hemi, ale když si to trošku poštýmuješ, tak to bude ok. Na jěždění z holkou to stačí
Praveze rodinu ani nie kedze este ziadnu nemam skôr z kamosmi alebo z holkou ... Takze kazda jedna 1.6 zerie od tých 100 000 tolko oleja? paneboze. Na 1.6 ma laka hlavne ten pekný zatah a spotreba ma neserie pretoze viem chodit na lahký plyn.. ale skrz ten olej sa radsej priklonim asi k 1.3 + nejaký ten chip..
Ta 1,6 je dobra ale hold jen do doby nez zacne toho oleje papat vic nez ma a hold opravy toho motoru jsou cenove trosku drazsi. Mrkni na feliciaklub.cz a tam najdes i u vsech motorizaci caste problemy apod.
Doma máme jak 1,3 MPi tak 1,6. A 1,6 bych bral spíš, sice je pravda že olej si to pápne, ale po 3tkm jsem dolíval ani ne litr, najeto má skoro 170tkm. A jede úžasně, sice tabulkově to vypadá že to je rozdíl nula nula nic, ale ten rozdíl je dost citelnej. A 1,3 v plném obsazení je dost dýchavičná. Jinak s 1,3 teď v zimě kolem 7,5 a s 1,6 jsem to měřil na podzim a bylo 8,5. Za mě 1,6. Jinak 1,3ku mám 50kW.
-> Mboss_ke: Spotřeba paliva u 1.6MPi - záleží na roční době, stylu jízdy, trase... Jinak u mýho auta to bylo se sériovou jednotkou 6 - 8,5l na 100km (s upravenou jednotkou a vačkou od 5,8 do 9,5l na 100km). Ale opravdu je to dost individuální.
Spotřeba oleje... Cca od 100tis km začne žrát olej a to tak že hodně. 1l na 1000km. Ale dle údajů výrobce je to normální a povolená spotřeba oleje.
Životnost - 297tis km najeto. Bez šáhnutí na mechaniku, ale komplet elektronika vyměněna - čidla, klapka, jeden vstřik... Pak už jenom běžná údržba - filtry, svíčky, rozvody...
Nicméně myslím si, že už jsem to někde tady minimálně jednou psal...
Uvazujem nad kupou felicie, ale neviem ktorý motor si vybrat. Mal som moznost sa zviezt aj na 1.6 aj na 1.3 a musim povedat ze 1.6 je citelne zivsia hlavne v rozmedzí 2000-3500. Cize co sa týka výkonu sa jednoznacne priklanam k 1.6. Skôr by ma zaujimala zivotnost a poruchovost tychto motorov, ako to je z olejom pri motore VW lebo som pocul ze to dost zerie olej. A aka je spotreba benzinu pri motore 1.6, tabulky necitam radsej mam osobne skusenosti... Prosim poradte