skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vyvařování :-)))
prohledat
451 příspěvků (zobrazeno 77 až 126) od 26.12.2009 do 22.06.2011, založil/a Borin - Král tuzerů
vavařoval jste někdo zadní lemy na feldě? dejte sem fotky :)
-> pitrs-84@: neohrabaný to je a určitě to není aby jsi stim dělal 8 hodin denně,váží mooc.
-> venni: aha tak to jo.... ja nepoznal ze je to erko.... nejsem tak zbehly skodovkar asi(zabte me
) no ale na felicii popr 120 to pujde asi hur........ ja tohle klamoro mel v praci je to tezky a neohrabany a kde potrebujes se nedostanes..... ale pokud se ti s tim dela dobre tak nemam problem...

-> pitrs-84@: ted nevím jestli tě dost chápu,ale eRko nemá blatníky udělaný tak stejně jako 120tka.Je tam jen blatník bez vnitřího lemu takže to bodovkou šlo.
-> venni: ten lem bys takto horko tezko nabodovat kdybys tam mel podbeh ne?
-> m8rinek: Použít se klidně může.Ale existujou lepší barvy které jsou vodivé a nepálí se tak jako klasická barva.
-> m8rinek: :o))
-> Fén: hele já tomu vůbec nerozumim, my máme 2 krabice, spojený kabelama a jedna má ty kleštiny s elektrodama :)
-> m8rinek: Na karoserii bych raději volil s odděleným zdrojem a nebo kdo s karoserií dělá častěji, tak rovnou už spotter.
-> Pavel P..: hovada :/ My ve škole velkou bodovačku taky měly (stojanovou), ale tu nikdo nevyhodí, protože se s tim nehodlá tahat :D
-> m8rinek: takovej wehement jsme měli na praxích v prváku... nikdo to léta nepoužíval a když se uklízelo tak to šlo do sběru, bylo jich tam několik.... vzít jsme si nic nesměli.

jinak jedna je na prodej tu aukro.cz/item907089481_bo
dovacka_plechu.html cena dobrá
taky máme bodovačku, ale nikdy jsem s tim nedělal, může se tedy plech na spojích ošetřit zinkosprayem?
-> Petrson:
nebo stála víc?ja už fakt nevím,ale dělá se stím moc krásně,odsejpá to a hlavně je to čistá práce.

-> venni: koukal sem, že nejlevnější nová přijde cca na 40tKč

-> doly120: táta je autoklempíř a kupoval jí už někdy dávno v kameným obchodě tady u nás,cenovka tehdá asi kolem 20tkč.
-> venni: Kde si sehnal tu bodovačku? :)
jasne chapem..dakujem

-> Bedřich: tady na tej fotce nijak
,ale jinak zinkový spray.

-> venni: Ják máš ty plechy ošetřené na styčné ploše?
-> gabo000000: To máš těžko.Každý to dělá trošku jinak a každý má trošku jiné zkušenosti a styl práce.A každý si obhájí to svoje.Já jsem naučený to zavařit celé.A body po centimetru bych nedělal.
-> gabo000000: myslím že tady nebudem zasírat vlákno o svařování kitováním,ale.jsou místa kde to udělám vkuse a místa kde stačí nabodovat.Lemy taky dělám jen bodovačkou (ne COčkem) po 1cm a nic nepraská,ale taky to je o tom že lem tolik nepruží...kdybych tohle čelo mohl klěštěma vymačkat a přesadit taky bych to nevařil vkuse 

tak potom to preco-> Borin - Král tuzerů: a-> pitrs-84@: boduju? ci tu je problem ze len alebo blatnik je celkovo tuhsi ako to celo? ja som lem na kadete bodoval tak v kazdom centimetriku a uz su to 2 roky bez garaze a nic tomu nie je a je na tom dost vela kitu...a to auto bolo aj na streche aj na obrubniku ...vela toho dostala ta karoseria ale je pokope:)))

-> gabo000000: časom by to popraskalo
-> gabo000000: no myslím že by stačil,ale kit pak poraská a cínovat se mi to nechtělo....
-> venni: -> Bedřich: ja vidim ze to je bodovane ale vysledok tvory plny zvar...tu by nestacili len body kazdy cm?
-> Bedřich: no drobet to líznu flexou a radius udělam spíš kitem,uvidim jak to bude vycházet.je tam málo místa,kdyby ta mřížka byla o 1 cm užší šlo by to lépe.
-> gabo000000: ja to bodoval bod vedle bodu a na přeskáčku aby se to nezkroutilo...
-> gabo000000: Není to vařené v kuse.Je vidět že je to postupně bodované.
-> venni: Co s tím svarem?Jej vybrousíš do rádiusu?
-> venni: Co s tím svarem?Jej vybrousíš do rádiusu?
-> venni: taketo veci sa nevaria v kuse nie???
dneska jsem drobet bodoval,šlo to blbě je to strašně slabej plech...a z fotky je poznat asi kulový.
-> Bedřich: Podle čeho děláš ty radiusy? U nás to děláme třeba přes trubku která je v polovině seřízlá... Udělané takové osazení
-> Bedřich: bohovskeee

-> pitrs-84@: Svařené je to bodově.Jediná věc kterou jsem dělal v práci.Obroušené svary jsou od šroubků, aby se mi to při bodování nerozpadlo.
-> gabo000000: Stačí ti na to svěrák,pulkulaté kladivo,klasické kladivo,babka a něco kolem čeho uděláš pěkné rádiusy.A pak trochu trpělivosti.
-> gabo000000: Stačí ti na to svěrák,pulkulaté kladivo,klasické kladivo,babka a něco kolem čeho uděláš pěkné rádiusy.A pak trochu trpělivosti.
-> Bedřich: tezko rict jaky mas svary kdyz si je obrousil do ista ale jako vysledek to pusobi velmi velmi dobre
-> Bedřich: hm,krásná

-> Bedřich: ako na toto??
2.Kdyby to někdonemohl poznat.Je to konzola řazení.
dotvarování vyřízlý podlahy,podotýkám že to už takbylo připraveno vyřízlý
tak moje další práce.tentokrát tunel na 5q u erka.ne mýho samozřejmě
-> gabo000000: má moc práce... ale ač je z Ostravy, tak ještě žije

-> Pavel P..: tyjo..ty to este spoznavas...aj on sa hraje na skryvacku alebo co s nim vôbec je? uz z ich partie je taky aktivnejsi na virte akurat klubko....aj noufa som uz davno videl

-> Pavel P..: yeah
-> pitrs-84@: to je rapid pana Reeapera že?