skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
na kolik vyjde stavba garáže??
-> Jarda/felda 10.02.16 15:41:41: Tak v tom případě máme na pojem odsávání zcela jiný názor.Já vidím jenom a pouze hadici nasazenou na výfuku.
-> Bedřich - zrušená registrace 10.02.16 14:33:26: proto tam má odsávání
-> Bedřich: Netuším jak moc dobře to funguje... Dost možná to nebude ani tak reálný co se týče obývání jak se to tváří :)))
-> m8rinek: Viděl jsem již dříve, ale stejně si myslím, že po nastartování studené V8 bude ta sranda zralá na spálení.Dílna ve které jsem má 10x6 metrů a když to uděláš větráš dvě hodiny dílnu a tři dny monterky.A to tu nebydlím a nespím.O 911 nediskutuju to je o něčem jiném.
-> Tuner#2: To je kontejner pro člověka který se rozhodl zasebevraždít výfukovými plyny?S tou LM to bude velice rychlé...jeden studený start.
-> Luky: Tak představa nějak takhle byla taky, ale potřebuju dolů dostat ještě nějaký sklepní prostor, schody, kotelnu, prádelnu, koupenu, záchod, dílnu se skladem. 

Tak baráček z kontejnerů v základní verzi stojí necelých 500k což není tak strana suma
-> ochoda: ono si to ještě nějakou pětiletku vyžádá...
Mám v merku 2 potenciální pozemky, oba ve svahu. To si dost říká o to mít vespod garáž "pod celým barákem" a na tom nějaký bungalov
Mám v merku 2 potenciální pozemky, oba ve svahu. To si dost říká o to mít vespod garáž "pod celým barákem" a na tom nějaký bungalov

-> Tomaso435: na bydlení sere bílej tesák, ale ta F40

-> Tuner#2: ovšem tohle je velice luxusní bydlení 

-> Přema 09.02.16 18:28:19: Takže nějak takto? a "barákem" hned vedle 

a co takhle koupit ze dva lodní kontejnery, dole garáž, nahoře spaní... no a z každým dalším autem přikoupit kontejner, uřezat mu boční stěnu a připlácnout jej ke stávajícímu
nakonec by tam mohl být hever a výsuvník a mohlo by s skládat do druhé řady 

-> Tuner#2: no právě 

I 62m2 je malých 

-> Antony: A to se mě zdálo smělé zasadit do projektu mimo klasické i zásek mojí soukromé garáže 36m2... 

-> Luky:
já se musel uskromnit - 50,6 m2 + cca 16m2 skládek

já se musel uskromnit - 50,6 m2 + cca 16m2 skládek

-> Luky: garáž a nad ní jedna postel a 4 stěny (proč utrácet, co?)

-> Luky: Tak pak ukaž, ať mám inspiraci až mě maminka vyrazí. 

-> Antony: no já plánuju nějakou 4-6 garáž pod barákem a na tom něco skromného pro nás 

-> Antony: klidně 

-> Tomaso435:
za 2,5 míče garáž s holobytem nad ní 

-> castrol: anebo velmi dobre 

-> Tomaso435: asi by bolo blbe dat 2.5melona len za garaze 

-> charon: já myslel i hever zouvačku, cočko, vzduchvej vercajk, stojanovku, dílenskej lis .... 

Já jsem ve stavbě dvougaráže zatim za 2,5 milióna. Ale je pravda, že jsem si k té garáži přistavuju i barák ...
-> Eidy: ona tomu vyvážení betonová paluba moc nepomůže
Hmotnost potřebuješ co nejhloubš pod čarou ponoru

-> Luky: To ani ne. Byla to dvoustěžňovka a prej to plulo celkem hezky. Jako jasný, že to bylo krapet těžší než laminátka, ale zas to bylo 20 let zpátky. Bylo to mnohem levnější na výrobu a nemusíš mít zase takovej balast na vyvážení plachet. 

-> Eidy: to byla plachetnice do špatného počasí - při čímkoliv slabším než uragánu se to nehnulo z místa, ne? 

-> Eidy: Dobře, díky za info, takže se toho nemusím bát

-> Zeke-ten šestý: 8cm je v železobetonu dost. Strejda měl kdysi 12m plachetnici a ta byla železobetonová a síla byla 2-3cm ;)
-> Bukaj: Nějaké díly tam mít asi budu, ale byl jsem se koukat na tu železobetonovou garáž a stěnu to má asi 8cm, zdá se mi to docela málo, ale asi to stačí

-> Zeke-ten šestý: Tak jestli to má být jenom "garáž", tak prefabrikát vyjde levněji. Ale při trošku nestandardních požadavcích (třeba garážodílna s půdou na díly
) asi budeš muset volit jiné řešení...

Ahoj, tak se taky chystám na stavbu garáže a přemýšlím, co je lepší, jestli koupit ty "hotové" železobetonové garáže nebo postavit klasickou garáž. Zatím mi dost lidí tvrdilo že zděná garáž vyjde na víc peněz.
Náhodou s těmi hotovými garážemi někdo zkušenosti nemáte? Případně kde a za kolik jste si nechali postavit....
Dík
Náhodou s těmi hotovými garážemi někdo zkušenosti nemáte? Případně kde a za kolik jste si nechali postavit....
Dík

Taky jsme se letos do toho pustily. Garáž 7x11 metrů, Pro traktor a auto, menší půlka bude oddělená příčkou, bude tam soustruh a tak.
Základy nám vykopal bagr, zabetonovali jsme si to sami. Ted jsme kopali ještě uprostřed montážní jámu, díra byla 1,8 x5 metrů. V týdnu doděláme v té jámě izolaci a vyzdíme to bedněním. A do zimy by jsme chtěli ještě stihnout desku.
Základy nám vykopal bagr, zabetonovali jsme si to sami. Ted jsme kopali ještě uprostřed montážní jámu, díra byla 1,8 x5 metrů. V týdnu doděláme v té jámě izolaci a vyzdíme to bedněním. A do zimy by jsme chtěli ještě stihnout desku.
-> Sita: no neviem 5cm mi pride dost malo a keby som nieco vyrazal tak aby som aj beton neprerazil 

-> Don_pepe: sam bych to nerekl lip 

-> Sita 06.09.13 09:14:32: Přesně, dřív se to lepilo jak vlaštovčí hnízda a pořád dobrý... dnes to každej staví jak pohraniční pevnosti...
Mě vyšla garáž 3x5 metrů na cca 5000 Kč
Mě vyšla garáž 3x5 metrů na cca 5000 Kč

kdyz je dobre zhutneno, tak nechapu proc davat tolik betonu (10cm a vic)... Udelat poradny zaklady, to jo, ale uprostred mistnosti staci 5cm, takze toho betonu je potreba podstatne min... Vsak se zeptejte rodicu jak se driv stavelo a ty baraky nemaj problem... To az dneska se ty desky dimenzujou aby unesly chladici veze pro jadernou elektrarnu-)))
-> Jarda/felda: Fůra písku z Liazky (+- 5 kubíků za 2000,-), to samé kačírek, cement od známého ze stavebnin za VOC, to samé ztracené bednění. Síla desky je cca 10-15cm a v místech, kde je bednění (obvod + příčky) je to 3-4 bednění na sobě vylitý betonem.
Materiál na celej barák je vždycky kupovanej v akci (30-50%) a nebo za tu nákupku. Kupovalo se to vždy, když to bylo v té akci, i když to bylo potřeba až za x měsíců. Fasádní barvu koupili za 22k na celej barák a má to dvě patra.
V tomhle případě šlo opravdu o co nejnižší náklady, nicméně nemyslim si, že nějak zásadně na úkor kvality.
Materiál na celej barák je vždycky kupovanej v akci (30-50%) a nebo za tu nákupku. Kupovalo se to vždy, když to bylo v té akci, i když to bylo potřeba až za x měsíců. Fasádní barvu koupili za 22k na celej barák a má to dvě patra.
V tomhle případě šlo opravdu o co nejnižší náklady, nicméně nemyslim si, že nějak zásadně na úkor kvality.
-> Mr_Kubas 05.09.13 18:03:34: nezlob se na mě ale pokud jste udělali 180m2 desku za 30 tak ste ojebali co se dalo ... když vemu že při síle 10cm je to 18 kubíků betonu 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 05.09.13 12:20:11: ale co aspon sa zabavis pri lopate alebo pri tackach
-> MaxSvratka: Rozhodně, raději bych se přidal ke klukům na vesnici, kam ostatně z obou stran původem patřím - jak z lánů v podkrkonoší, tak ze dvou hospodářství na náchodsku. Tam se dá nyní s desetitisíci m2 hospodařit lépe, než s pár tisícovkami v zájmovém území krajského města. Bohužel na údržbu a obhospodařování nemovitostí není čas ani peníze ani tam, ani tu. Zásadní rozdíl je jen v investicích.
Dům, nebo nekonečnou řadu garáží (abych byl v tématu) pořídím snadno u Nové Paky nebo Náchoda, ale velmi těžko doma, na jižní straně Hradce Králové, byť zde součet parcelních čísel a nemovitostí na mé rodné příjmení převyšuje plochu v majetku několika sousedních ředitelů velkých společností. Holt jsme byli první. Jedinou výhodou je snad to, že moje jméno je tu známé a s prací spojované i když budu domů jezdit čímkoliv a běhat po večerech v montérkách. A sousedy teď baví můj Rapid o nedělních vyjížďkách, jako památka po eRku. Zvláště ty, co mají v garáži Tatraplány a Aerovky.
Což za tu investici opravdu ani náhodou nestojí.
Dům, nebo nekonečnou řadu garáží (abych byl v tématu) pořídím snadno u Nové Paky nebo Náchoda, ale velmi těžko doma, na jižní straně Hradce Králové, byť zde součet parcelních čísel a nemovitostí na mé rodné příjmení převyšuje plochu v majetku několika sousedních ředitelů velkých společností. Holt jsme byli první. Jedinou výhodou je snad to, že moje jméno je tu známé a s prací spojované i když budu domů jezdit čímkoliv a běhat po večerech v montérkách. A sousedy teď baví můj Rapid o nedělních vyjížďkách, jako památka po eRku. Zvláště ty, co mají v garáži Tatraplány a Aerovky.
Což za tu investici opravdu ani náhodou nestojí.
Musím dát Hurdisovi zapravdu že dobrá parta kamarádů je k nezaplacení a ušeří času a peněz v desítkách procent.Je to taky o tom že musíš sám něco umět a když oni něco potřebují bez mrknutí oka jít a helfnout jim - to řekl bych vztahy utužuje.
-> Nwkt: Naopak, divil by ses, většina kamarádů (myšleno všichni) z vesnic si dokáže zařídit stavbu nebo přístavbu z čehokoliv podstatně zajímavěji. Rychleji a jednodušeji. Řádově uspoří mnoho desítek procent. Navíc si vzájemně v partě jsou schopni stále vystačit.
Což je pro mne zásadní důvod přemýšlet jestli se na velké hogofogo místo za 2,8 na m2 vedle ředitelů nevy_rat a neprchnout na venkov dřív, než mne pořizovací hodnoty čhokoliv byť s kontakty sežerou zaživa a stáhnou z kůže. X6ky vedle kompostu pořád ještě neparkuju.
Což je pro mne zásadní důvod přemýšlet jestli se na velké hogofogo místo za 2,8 na m2 vedle ředitelů nevy_rat a neprchnout na venkov dřív, než mne pořizovací hodnoty čhokoliv byť s kontakty sežerou zaživa a stáhnou z kůže. X6ky vedle kompostu pořád ještě neparkuju.
-> Hurdis: Tak záleží jestli máš takový kontakty, myslim že moc lidí je mít nebude