-> milano: no hlavně že máš aspoň respekt s pracovníku správy kmitočtového spektra.. ale aby tě někdo zachytil a našel to nejdřív musí být stěžovatel.. a předpokládám že bys nebyl tak hloupý abys využíval kmitočet někoho jiného.. věř tomu že pokud si najdeš volný kmitočet v jakémkoliv pásmu tak tě dlouhé léta nikdo nechytne-)
samozřejmě budeš-li někomu škodit tak ano..
nevím jak na slovensku ale v ČR je takovej bordel v kmitočtovém spektru že o jednoho méně nebo více..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
preladenie vysielacky
David29 23.10.09 20:10:20 napsal: COL 22.10.09 21:16:44 napsal:
→ 105: Ty nenaladíš… takzvaná Matra
hej. oni uz klasicke radiostanice ani nemaju. matra funguje tak, ze sa koncovy terminal- bazovy, vozidlovy alebo vreckovy napoji na moc moc vysokej frekvencii na najblizsi vykryvac, prihlasi sa do siete a potom uz v sieti sa mozes dovolat v celej krajine policajtom, hasicom.... vysielanie je sifrovane bezpecnostnym klucom.
→ 105: Ty nenaladíš… takzvaná Matra
hej. oni uz klasicke radiostanice ani nemaju. matra funguje tak, ze sa koncovy terminal- bazovy, vozidlovy alebo vreckovy napoji na moc moc vysokej frekvencii na najblizsi vykryvac, prihlasi sa do siete a potom uz v sieti sa mozes dovolat v celej krajine policajtom, hasicom.... vysielanie je sifrovane bezpecnostnym klucom.
COL 22.10.09 21:16:44 napsal:
→ David29: „jen“ dvoumetr, ja bych spis rikal „jen“
CBcko.
Mno jistě, to máš pravdu... ale pro něj to je "jen" dvoumetr... pro většinu lidí nevyužitelná...
-> 105: Ty nenaladíš... takzvaná Matra
→ David29: „jen“ dvoumetr, ja bych spis rikal „jen“
CBcko.
Mno jistě, to máš pravdu... ale pro něj to je "jen" dvoumetr... pro většinu lidí nevyužitelná...
-> 105: Ty nenaladíš... takzvaná Matra
-> MOLSO: dobrej dotaz ne?:D
-> 105:
som cakal kedy sa to niekto opyta 

jakou fekvenci maj fizly? 

pretoze tam pracujem. a bolo by to do garazi na dvore namiesto telefonu. skratka luxus, aby operacny nemusel volat telefonom chlapov, len zahlasi do vysielacky.
CB preto, lebo sa chcem spajat aj s inymi ludmi. a ist na cudzom kanali nieje bohvieco. ak sa budu stazovat majitelia frekvencie, moze prist taky sympaticky terenak s antenou a zamerat ma . a som v riti s prepacenim, nakolko nevlastnim povolenie na radiovu prevadzku na tu frekvecniu.
CB preto, lebo sa chcem spajat aj s inymi ludmi. a ist na cudzom kanali nieje bohvieco. ak sa budu stazovat majitelia frekvencie, moze prist taky sympaticky terenak s antenou a zamerat ma . a som v riti s prepacenim, nakolko nevlastnim povolenie na radiovu prevadzku na tu frekvecniu.
-> milano: tak jet v pasmu jinym-) aspon te tam nebudou CBckari rusit..
mimochodem 169MHz jsou hasiči proč chceš poslouchat je? teda aspoň v ČR

mimochodem 169MHz jsou hasiči proč chceš poslouchat je? teda aspoň v ČR
takže projekt CB padá. pozrel som si rozsahy frekvencii a asi sa nebude dat naladit ani pasmo 169 MHz, takze smola. 

-> David29: "jen" dvoumetr, ja bych spis rikal "jen" CBcko.
-> milano: jestli je to 2m, tak to nepreladis ani HW zasahem. Resp. ano, ale byla kompletni prestavba, coz ti nikdo neudela (za neastronomickou cenu).
-> milano: jestli je to 2m, tak to nepreladis ani HW zasahem. Resp. ano, ale byla kompletni prestavba, coz ti nikdo neudela (za neastronomickou cenu).
-> milano: Jinak podle Google to je ten 2m, nikoliv CB... takže smolík, a vyměnit za CB..
-> milano: Otázka je, jestli to jsou CB. Mohou to bít třeba i dvoumetry...
Jinak přeprogramovávání se dělá přes počítač...
Jinak přeprogramovávání se dělá přes počítač...
podarilo sa mi kupit dve vozidlovky, avsak nie su naladene na CB pasmo. nepoznate nejaku firmu, alebo radioamatera, ktory by mi vedel napalit spravne frekvencie? je to YAESU VX1000. mnou oslovene dve firmy to spravit nevedia.