-> Borin - Král tuzerů: jj,taky dobrej nápad...jelikož je to kamarádovi tak jsem to úplně až moc nehrotil,nicméně jsem do smlouvy napsal co má být,co mě napadlo a co mi tu poradili takže si myslím že je ok...
-> myschaak AZNP K.Hora: Já to vyřešil tak, že sem napsal smlouvu o pronájmu auta a koupil příjmový doklady a při každý splátce se to napíše...doba pronájmu je zároveň doba splácení a když nedoplaní třeba jen 500 tak si to beru zpět a prachy nevrátím...
Měl bych taky menší dotázek ohledně nějaké smlouvy, protože jeden příbuzný je v takové nepříjemné situaci že známý ho požádal jestli by si na sebe nevzal auto na leasing s tím že mu to měsíčně bude platit, tak sa nakonec domluvili ale měl s ním problémy ohledně placení hned od začátku a už poslední tři splátky mu nezaplatil a ten je z teho celkem na prášky, když jsem se bavil s ním tak říkal že si to do listopadu přepíše na sebe, ale prej jen slibuje a skutek utek. Tak by mě zajímalo jestli je nějaká dodatečná smlouva kterou by to šlo nějak poléčit?
-> myschaak AZNP K.Hora: asi normalne klasicky podle § 588 ObčZ, docela se mi líbí ten vzor od Becka, tak si ho zkus najít, když by jsi ho nikde nenašel,tak mi napiš a pošlu ti to třeba na mail
JA kdyz sem nejaky auto kupioval na splatky tak sem neco tomu prodavajicimu dal do zastavy.. jednou to byl uplne fungl nerozbalenej mobil.. podruhe krize. napsalo se to do kupni smlouvy byl svedek a hotovo.. jednou sem prodaval auto ja a byl k nemu zapujcenej motor a ten sem chtel zpet ,, to se taky napsalo do smlouvy a kupujici to dodrzel,,,jinak do te smlouvy je dobre uvest do kdy to ma byt splaceno
-> myschaak AZNP K.Hora: napsal bych tam treba, ze prepis vozidla se provede az po zaplaceni cele castky xxxxkc, ktera bude uhrazena treba ve x po sobe jdoucich splatkach ve vysi xxxxkc splatnych k datu. Nejpozdeji vsak k datu ... Do tohoto data bude kupujicimu poskytnut opis TP(malej technicak).
-> myschaak AZNP K.Hora: Ale u toho bych doporučil ověřit podpis, někde na informacích nebo na matrice, páč by se pak mohl vykrucovat, že nic takovýho nepodepisoval... Je to spíš pro sichr