skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
overclocking
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tím myslím pořádně přefiltrovanej a hlavně "odvodněnej" vzduch v práci. Máme tady kvůli strojům mašinky na to aby v něm nebyla voda,vlhkost... Doma bych si ze starýho kompresoru tak pocákal desku a všechno vevnitř vodou,což neni moc dobrý... )))
-> TUNER: Co myslis kvalitnim vzduchem? Ja mu to vyfoukal vzduchem co byl v garazi 

To mi připomíná že bych ten svuj po roce mohl opět vzít do práce a vyfoukat kvalitnim vzduchem...Ne že by byla TR Ultra zalepenej jako tenhle box,ale tak prevence se dělat musí... ;-) Příští tejden na odpolední to jistí ;-)
-> ZdenoR: Tady uz jo... Kazdopadne je to dementni reseni.
Uz vim proc ho chtel reinstalovat... protoze se vypinal
Uz vim proc ho chtel reinstalovat... protoze se vypinal

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ti vadi troska prachu
Pocitac muze byt zapraseny jak chce kdyz nechas otevrenou bednu neni problem... 

Lide jsou divni. Kompresor ma a krizovej sroubovak na dva sroubky snad taky. Rikal ze mu ten comp blbnul, takze mozna se to reinstaluje zbytecne.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: klasika... jako v praci firemni kompy, clovek aby u nich nedejchal, pac jinak si pekne zainhaluju prach. a vysavac se nekde ztratil
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jsem měl něco podobnýho na mym 

Po vyfoukani kompresorem
A tak vypadal celej comp, super 

Ted mi znamej privezl PC na reinstal woken... Tak to pustim, bootuje z CD, instaluju... A z niceho nic zacne PC rvat a vypne se
Uz mi bylo jasno. Ja si rikal ze ma divnej zvuk, ale co je moc to je moc 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jinak teploty ze je mas jiny bude asi cidlem na desce.) Jinak to ze je chladic teplejsi je lepsi protoze je videt ze cpu teplotu odevzdava chladici.Jinak ty tvoje teploty jsou v cajku ja mam pri zatezi az 60°ale je pravda ze mam OC na 3,2:)
-> Flacek: Taky sem videl takove propady...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Nerikam ze si debil ale obcas koukam co se ke me dostane:D A kdyz pak sundam chladic tak abych pastu sundaval majzlikem:D
-> Flacek: Tak nejsem uplnej debil...
Je to do LGA 775 takze s pouzdrem, ok...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Pasty by tam melo byt co nejmin aby byl jen takovy povlak.Pokud mas CPU bez pouzdra jako byly stare Atglony Durny atd tak jen bacha na vodive pasty.Pokud uz s pozdrem tak staci cca 5tupek jako je na hraci kostce cislo 5:)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ta by se ti vytlačila okolo jádra 

-> TUNER: No je fakt ze tamto byla jina deska samozrejme... Ale driv byl i chladic chladnejsi, tak nevim
Doufam ze sem tam nedal moc teplovodny pasty :-)

Nebo to konečně začalo měřit reálnou teplotu.....Nějak se mi nechce věřit že když máš v místnosti třeba 22°C tak že ti to ten chladič ještě podchladí. Jako jo,podchladit to můžeš,ale tak kapalnym dusíkem třeba na -150....ale s normálnim chladičem myslim že to bude mít vždycky vyší teplotu než je okolní teplota v místnosti...
Nebo může bejt i chyba v měření teplot v SW a nebo od čidel.....

Nebo může bejt i chyba v měření teplot v SW a nebo od čidel.....
Hmm, tak sem se uz nasral a presel na PCIe
8600GT 512MB jede docela pekne. Procak zustal 3GHz a 1GB DDR2. Taktovat dle me zbytecny, akorat je zajimavy ze to ted zaclo s touhle deskou vic topit. Ted mam za klidu 30°C
To ste mi to bud neprali nebo nevim
No ono to mozna brzdily stary ramky a deska...

Matthes, záškodník z TechWebu: bych sa nato vyprdol a kupil si novu platnu s dakou int. GF9400 alebo HD4200, procak, ramky, a si vybaveny casom si kupis daku 5870x2 pripadne dve a pohoda :)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Diky ale ted potrebuju prodat 2 takze nakup ted odkladam:D
-> Flacek: No nevim zdali by se to oplatilo
Koupis? 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: No to jo ale zase by si za nejakej peniz mohl utrzit za tento co mas:) Ale jen napad:)
Jenomze to by stalo moc. Deska 1500 ramky 1000 grafika 1500.
-> Flacek: No s370 mi je k ničemu :D
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak pokud to mas vyzkousene tak jo ale radsi bych se toho zbavil a sel do neceho novjejsiho:) -> M@rtin: k6 nemam ale vali se mi tu nejaka 500stovka do Socketu 370:D
Tak jsem dneska potaktil stařičký AMD K6-2 na Socket7
300MHz @ 366Mhz
Chtělo by to sehnat tu 500 nebo 550Mhz verzi tohohle procesoru, páč jako FTP server a komp na stahování dat to bohatě stačí ..... spotřeba je cca 50W při sosání
300MHz @ 366Mhz
Chtělo by to sehnat tu 500 nebo 550Mhz verzi tohohle procesoru, páč jako FTP server a komp na stahování dat to bohatě stačí ..... spotřeba je cca 50W při sosání

-> Flacek: Pomuzu si kdyz sezenu 7600 256MB
Pac sem ji mel pujcenou a je to solidni rozdil 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: No tak to je jasny to jsem nevedel.No do AGP pokud nechces ATI si moc nepomuzes
-> Flacek: No kupovat 6200 ktera ma sbernici 64b kdyz mam 6800 ktera ma 256b je docela ptakovina
Na aukru pokukuju no 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: co tuhle herku:) www.czechcomputer.cz/prod
uct.jsp?artno=6269... ono fakt budes blbe shanet a nebo jdem.cz/cavy3
-> Flacek: To je dost no, pres litr nejdu 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Posledni dobou sehnat do AGP slusnejsi GK uz je scifi:( Jinak sem nasel toto ale za tu cenu se s tim muze vyfotit
MSI NVIDIA NX 7600 GT -- AGP 8x --
Graficka karta 7600 GT , ve funkcim neposkozenem stavu , mozna najdu i záruku ...
Ke grafice bude samosrejmne dodán celý obsah puvodniho balení , TZN ...KRABICE (lehce natržená)...Redukce , driver CD , a draty k TV vystupu
[Region] Praha a okolí Václav Osvald |
[Telefon] 739029879 |
[E-mail] Venousek.Ozavináčseznam.c z |
[Cena] 1 400 Kč
MSI NVIDIA NX 7600 GT -- AGP 8x --
Graficka karta 7600 GT , ve funkcim neposkozenem stavu , mozna najdu i záruku ...
Ke grafice bude samosrejmne dodán celý obsah puvodniho balení , TZN ...KRABICE (lehce natržená)...Redukce , driver CD , a draty k TV vystupu
[Region] Praha a okolí Václav Osvald |
[Telefon] 739029879 |
[E-mail] Venousek.Ozavináčseznam.c z |
[Cena] 1 400 Kč
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Nikdo nema nebo na me prdite? 

Hele nemate nekdo volnou nVidei do AGP? Aspon 7600 a vyssi 256MB 

tak mne sa podarilo stabilne otaktovat moju masinu fuj jak je to male 
testovaci program everest predomnou je uz len i7extreme 965HT 3.3ghz s poctom bodikov 35393
moj phenom 905e II OC na 3.125ghz skoncil s poctom bodikov 31968 za tie prachy si myslim moc vela muziky :)

testovaci program everest predomnou je uz len i7extreme 965HT 3.3ghz s poctom bodikov 35393
moj phenom 905e II OC na 3.125ghz skoncil s poctom bodikov 31968 za tie prachy si myslim moc vela muziky :)
-> darklord: Taktoval sem i eletricky primotop Prescot 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: asi si este netaktoval palomino co? :)
-> M@rtin: -> TUNER: Ano, kdyz jdou jen widle tak mam na procaku 20°C
Kdyz parim tak se teplota vyskrabe az na 30°C
Skrin neni vytlumena, to chapu ze mas trochu vic... Ale nechapu lidi co maj na procaku 70°C
To tam snad maj chladic z PI

-> Nwkt: No to bych ho musel podtaktovat nebo já nevím. No ale to je tím, že to mám dělaný pro ticho a skříň je vytlumená. Poté teploty vylezly o 8 - 10°C víc
-> M@rtin: Za běhu jsem zapomněl dodat, bez zatížení 

-> Nwkt: No a já i 0°C

Já mam 28°C na procesoru
-> Matthes, záškodník z TechWebu: 20 na procesoru? to to máš venku ne? Já jsem rád, když mám 45°
20°na procáku?? to máš v místnosti tak 10-15°ne? )))
-> DEAtH ROLL: u mě je problém s tv výstupem, furt mám černo, nějakej problém tam bejt musí u ati
zatím nikdo neřek kde, či co

Matthes, záškodník z TechWebu: heh crosair mam aj ja ale HX750 f celku cool zdroj
Starej zdroj byl Eurocase 400W a ted se mi stavalo ze proste sem rano zapl comp do site a PC nesel zapnout treba 2 minuty, az pak to slo
Jak sem nahodil Corsaira, tak sem Eurocase kuchnul a co sem nenasel
Po vymene zdroj nabehne hned jak se zapne
Ale do compu uz bych ho nedal.

Tak sem dnes upgradnul comp. Konecne mam zdroj kterej po pripojeni do site lze okamzite zapnout
Pak este chladic lepsi, ted mam 20°C na procaku. A este SATA disk 250GB 

-> TUNER: ajo tak pod oknows to je otazka na pol minuty kym to nastavis a beha to spokojne