skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
overclocking
-> Matthes, záškodník z TechWebu: takový to co má třeba eidy natažený k chlazení brzd
-> bibendum30: Nene ja se do lakyrnickych praci nepoustim, jen v nouzi. Videls na moji skodovce mozna kdyz ses opiral o blatnik 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: zbylo mi trochu barvy s odolností do 800 stupňů...tak to pak můžeš stříknout

-> bibendum30: Neeeee
Bych opalil barvu na bocnici 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Nejlépe ho tam nabodovat CO-čkem

Nebo mi zbyl tahokov... dat ho misto plexi v bocnici 

-> havlik: Hadice? Jestli myslis to co myslim, tak nevim jak bych s tim pracoval
To laminovani mi prijde jednodussi.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: tak to nez laminovat pouzij ty vzduchotechnicky hadice
Hosi, mam GTS250 s chladicem dark knight. To vymyslel fakt kokot, malinkej vetracek a solidni pasiv. Takze origo vetracek rval jak prejetej, coz sem vydrzel asi 10minut a pak jsem to vyresil takhle tuningove
Nemel sem vsechny vetracky stejny :(
No grafarna ma 66°C pri Mafii II, ale jakmile dam bocnici, tak teplota je 80°C a ten roh skrine je horkej
Mate nejaky napad co s tim? Nebylo by od veci to dole nejak odsavat... A nebo vyndat zaslapky pro pci karty ve skrini a vylaminovat tunel odtama pod vetraky? Aby saly vzduch z venku?

No grafarna ma 66°C pri Mafii II, ale jakmile dam bocnici, tak teplota je 80°C a ten roh skrine je horkej

-> Nwkt: A to jsem nekde cetl ze minimum je 6600
Bych chtel videt...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Geforce 7300 GS 

-> Nwkt: Bavime se o dvojce Mafii?
A co ze mas za zelezo?
Me to slo na 22FPS a to je nahovno
Na notebuku to jde stabilne na 25, ale topi dost.

Me to slo na 22FPS a to je nahovno

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Mě šla mafie na 6 FPS 

Je to spatny, demo mafie jde na PC hur nez na notebuku, asi bude nutna nova grafika
8600GT sesla za tu dobu 
Myslite ze je lepsi 240GT 128b nebo 9800GT 256b sbernice? Oboje asi 512MB

Myslite ze je lepsi 240GT 128b nebo 9800GT 256b sbernice? Oboje asi 512MB
-> Josifek: taak to je docela slusny :) ale na hlavu bych si to teda nenalil 

http://www.youtube.com/wa
tch?v=_pKLXqlriOc este ked som nemal auto bol cas a peniaze aj na toto :D
-> Matthes, záškodník z TechWebu: neparime
neni cas :(

Tak co jak parite ve vedru? Ja mam na C2D pri hrani 46°C a na cipove sade 50°C. To jde.
-> U-Geen: Díky, taky po tom pokukuji, už mám i vybraný věci, tak uvidíme ....
-> M@rtin: tak uz mi to frci, ale problemum sem se nevyhnul - jinej ATX konektor (24 vs 20 pin), SATA konektor na slim mechanice je trochu zbytecne divokej, musim koupit redukci. Radsi na to foukam AC 8L vetrackem, teplota chipsetu v zavreny bedne je pak cca 50-55stC. Bohuzel je vetrak vysokej, takze uz tam 3.5 disk nedam, s normalnim asi v pohode. Deska ma i rizeni rychlosti vetraku pomoci 4 pin konektoru, zaroven podporuje automaticky nastaveni otacek dle teploty i na klasika 3 pinu.
S timhle vetrakem je to neslysny, jsou to moje oblibeny modely. Pro podporu prehravani Full-HD v linuxu je potreba si s tim drobatko pohrat, pridat repozitar launchpad.net/~nvidia-vdp au/.../ppa a zaktualizovat drivery, pak se procesor flaka. Podpora nvidie v linuxu obecne rek bych na vybornou. Vubec to beha docela sviznejc nez sem cekal.
Az mi prijdou zbyly veci na zprovozneni DVDromky, tak ti vyfotim vnitrnosti a zmerim spotrebu.
S timhle vetrakem je to neslysny, jsou to moje oblibeny modely. Pro podporu prehravani Full-HD v linuxu je potreba si s tim drobatko pohrat, pridat repozitar launchpad.net/~nvidia-vdp au/.../ppa a zaktualizovat drivery, pak se procesor flaka. Podpora nvidie v linuxu obecne rek bych na vybornou. Vubec to beha docela sviznejc nez sem cekal.
Az mi prijdou zbyly veci na zprovozneni DVDromky, tak ti vyfotim vnitrnosti a zmerim spotrebu.
-> U-Geen: Za fotky budu moc rád. No a díky za odkaz, ATX destička EMKO a k tomu notebookovej zdroj a funguje to ....
-> M@rtin: koukam na tu Lian-Li - zajimava
-> M@rtin: jo, na zdroje mrkni zde: www.emko.cz/katalog/spina
ne-zdroje
-> M@rtin: jo vejde... 3.5 + slim mechanika zaroven a 2.5ku neni problem podvesit pod mechniku, jen udelat diry na sroubky... az to budu davat dohromady tak ti ji vyfotim, jen lituju, ze elox cela neni v cernym
-> U-Geen: No nevypadá zle tahle skřín. do ní se vejde 2,5" 3,5" a slim mechanika najednou?
Já mám vybraný Lian-Li PC-Q07, a externí zdroj samostatně nemůžu sehnat
Já mám vybraný Lian-Li PC-Q07, a externí zdroj samostatně nemůžu sehnat
-> M@rtin: ten co byl ke casu (Tragant NOAH) - externi... je na nem teda psany 80W, ale v popisu produktu je 60W. V casu je jeste interni DC/DC cast.
-> RadstaR: JJ tohle znam kor kdyz dostanu na stul PC z prace to je vec:D ono to pade nebo se to kousel BSOD pak to taham ven abych to mohl vyfoukat:D
-> Matthes, záškodník z TechWebu 07.03.10 18:32:18: ee kondici jsou v pohode. Jinak zapraseni je to diky stavbe a prachu z ni.
dnes zazrak Celeron A 333 MHz pretaktovany na 500 a ono to jedeee 

-> U-Geen: A co máš za zdroj?
-> RadstaR: Tak ta grafika je jeste dobra
Ale nema nafoukly kondiky vlevo od CPU?

Joooo nekteri lidi maji pocitac fakt jako kus hadru a nestaraji se o nej. Nedavno me bratr prinesl svoje PC, ze mu nefunguje. Po rozebrani se nein cemu divit:
-> M@rtin: no to je omezeni shora diky zdroji :-))
-> U-Geen: No 60W by bylo už sakra moc ne? to by mohlo i míň. No VIA co mám na to stahování je ideální, ale rád bych to použil i na něco více. Připojit k telce a koukat na filmy.
No dej pak reference jak to fachá a kolik to papá
No dej pak reference jak to fachá a kolik to papá
-> M@rtin: kazdopadne vic jak 60W to sezrat nesmi... disk mam teda napajenej externe a asi to tak necham
-> U-Geen: Skvělé, teďka jsem jen tak prolítnul nabídky a už jsou v nabídce i nové modely s ATOM D510

-> M@rtin: jj, mam i merak takze zmerim. VIU mam ted taky a je to bes, co se vykonu tyce. Tohle je planovany jako klas. stolni picitac + prehravac filmu
-> U-Geen: Tak pak podej reference jak to jede, plánuju něco co by nahradilo základní desku VIA s 800MHz CPU VIA C3.
Jde mi hlavně o spotřebu a výkon, aby to zvládalo přehrávat DVDčka a HD videa v pleném rozlišení. Bylo by to u TV jako domácí multimediální centrum a stahovací komp.
Nynější VIA má se dvouma HDD 20GB systém a 1,5TB pro data průměrnou spotřebu 38W
Jde mi hlavně o spotřebu a výkon, aby to zvládalo přehrávat DVDčka a HD videa v pleném rozlišení. Bylo by to u TV jako domácí multimediální centrum a stahovací komp.
Nynější VIA má se dvouma HDD 20GB systém a 1,5TB pro data průměrnou spotřebu 38W
-> M@rtin: ITX... Pegatron IPX7A-ION
-> U-Geen: NTB nebo ITX?
-> Flacek: No ja vim ze 220GT neni zadny delo ale lepsi jak 8600GT 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Hmm zavidet 220Gt to teda neni o co:( Kdyz uz tak 250GTS a vic:)Pokud to teda nema na hry tak mu to bude fuk
v tejdnu mi prijde novej zazrak... s Atomem 330 :-)
-> Flacek: To je mi jasny ze novou :-D Uz ji davno ma 220GT 512VRAM, prakticky to co mam v notebuku. Tise zavidim pac v PC mam jen 8600GT :(
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Njn spravne by melo mit aspon odpojeni jadra ale co nadelas no hold koupit novou a nejlepe NV:)
Rozlustil jsem zahadu proc znamemu odesla graficka karta
Po sundani dekliku chladice to bylo jasne, ale je mi divny ze to nema nejakou ochranu.

-> Flacek: JJ, proto mi HD jede a i nějaký hry se na tom dají hrát
-> M@rtin: Tak ono jak se to veme pokud tam mas 9600GT tak to je jasny ze ti HD jede protoze od 8ckove rady Nvidia ma HW podporu HD coz GMA nema