-> Klubko_: Jsem ze stavařiny :-). Samo pokud se rovnou na rošt dává podlaha s OSB, je lepší dát dvě slabší vrstvy přes sebe, než jedna silná a prošroubovat. Ale pokud tam má prkna, tak ta jedna vrstva může "odpadnout".
-> Karel.: Pokud vim, tak se podlahový Cetrisky nedaj dát na rošt, ale na plochu, takže bych tam nechal ty prkna a dal to přes ně (pokud je tam rovina). Ale teď přesně nevim, musel bych se juknout do technickýho listu. Jinak to jde i na podsyp, ale tam záleží kolik tam máš místa, v jakym to je stavu atd, atd, takhle na dálku se těžko radí.
-> Risan: Osobně bych mezi dvěma vytápěnýma místnostma nedával parozábranu vůbec. Z vrchní strany tuhle funkci splní hydroizolace natřená na těch deskách a zespoda je to k ničemu. Parozábrana slouží podle názvu k zabránění prostupu par do izolace, ale hlavně kvůli kondezaci, takže obvykle mezi vytápěným a nevytápěným prostorem, kde je rosnej bod právě v izolaci.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podlaha v koupelně
-> Klubko_: A je to dobrej nápad tu vatu zavřít z obou stran do té parozábrany? Jestli se do té vaty nějak ta voda dostane (a podle Murphyho zákonů se tam ta voda dostane), tak už se nedostane ven a bude to tam nasáklý. Je vůbec potřeba tepelná izolace? Co je o patro níž (Karle)? A jestli je, tak nebylo by lepší něco míň cucavého (polystyren třeba)? Samotného by mně zajímalo, jak by to bylo nejlepší.
-> gim: j, bude tu vic lidi ze stavariny
-> Klubko_: baghira taky vi...
-> Karel.: parozábrana - folie propoustejici/nepropouste
jici vlhkost
co se tyce tech 2 desek na sobe, tak sme delali na baraku, kde zvedali strechu a na strop, na tramy a rost, aby se to moc neprohybalo se daly 2 vrstvy myslim 18mm tech osb desek a radne se to prosroubovalo. Ale sou i dalsi varianty tech desek, jak psal Baghira. Docela odbornik bych rekl, ze je tu Hurdis, myslim, ze je projektant.
co se tyce tech 2 desek na sobe, tak sme delali na baraku, kde zvedali strechu a na strop, na tramy a rost, aby se to moc neprohybalo se daly 2 vrstvy myslim 18mm tech osb desek a radne se to prosroubovalo. Ale sou i dalsi varianty tech desek, jak psal Baghira. Docela odbornik bych rekl, ze je tu Hurdis, myslim, ze je projektant.
-> Baghira: jojo, jsem si nemohl vzpomenout, ty cetrys desky o tom jsem se bavil s kámošem, teď je tam dával k sobě do koupelny. Takže stačí třeba trámy, na ně bych dal kvádříky, abych udělal požadovanou výšku, pak cestrys desky a na to už kachle?
Pokud jsou prkna aspoň trochu rovný, přes ně stačí jedna vrstva OSB (18mm), ale osobně bych volil spíš Fermacell, nebo Cetris desky. Jsou sice těžší, ale nepracujou a tvořej rovnou plochu. Pokud chceš ušetřit, ale mít menší jistotu dej broušený OSB, natři adhezním můstkem (třeba od KVK) natři hydroizolační stěrkou (nejlíp společně se stěnama) a na flexibilní lepidlo nalep obklad. Do spárovací hmoty přidej flex složku (míň pak propouští vodu.
-> Karel.: jj mirelon sme používali , inak išiel by som podla klubkovho návrhu
-> Klubko_: pod trámama jsou taky desky, jakoby další strop místnosti pod tím..........co to je parozabranu? 2 vrstvy na sebe osb desek? Slyším prvně
Ale to by šlo......prej je taky dobrý tam dát izolaci miralon? Ale to se mi nezdá

co je pod tema tramama?
Na stavajici desky parozabranu, pak tramky, mezi ne tepelnou izolaci (zlutou vatu), parozabranu, na to udelat rost a k tomu prisroubovat treba 2 vrstvy tech osb. Tot muj postreh z brigady. Zalezi na tom, jak vysoky to ma byt.
Na stavajici desky parozabranu, pak tramky, mezi ne tepelnou izolaci (zlutou vatu), parozabranu, na to udelat rost a k tomu prisroubovat treba 2 vrstvy tech osb. Tot muj postreh z brigady. Zalezi na tom, jak vysoky to ma byt.
Vím, že to sem moc nepatří, ale taky vím, že je tu plno lidí co tady do toho fušuje, tak bych je rád zneužil
Jde mi o podlahu,zatím. Mám to komplet na trámy, na těch trámech jsou prkna, pak tam byly cihly, suť a beton, což už nechci, protože to zbytečně zatěžovalo strop. Takže co tam dát? Koupit nový prkna nebo dát OSB desky? Budou navrchu kachličky, takže aby to nepraskalo, což jsem slyšel, že na větší plochy se ty osb desky nedoporučují, jak by jste to udělali vy? Díky

Jde mi o podlahu,zatím. Mám to komplet na trámy, na těch trámech jsou prkna, pak tam byly cihly, suť a beton, což už nechci, protože to zbytečně zatěžovalo strop. Takže co tam dát? Koupit nový prkna nebo dát OSB desky? Budou navrchu kachličky, takže aby to nepraskalo, což jsem slyšel, že na větší plochy se ty osb desky nedoporučují, jak by jste to udělali vy? Díky