-> TUNER:
Díky...
...no..

Řekl bych, že je jedno, jestli váží kolo 14,51356 kg nebo 11,51621 kg.

Vždyť to nic moc rozdíl není, o to větší je ve financích. Chlapci nezapomínejte, že je to hlavně v nohách, případně rukách!!
-> petas:
Co na tom kole jakože vážně postrádám, je ta "ultraredukce" nevím jak se tomu říká, prostě o dost větší 1. kolečko vzadu. Občas, když třeba jedu s někým na sedadle do kopce, tak se to hodí.
Jestli vykazovala to, co popisuješ, tak by mi to asi také vadilo.
Neříkám, ve vidlici mi taky decentně ťuká a nevím proč se mi povoluje hlavový složení (jsem línej ho pořádně utáhnout), to poznám podle ještě znatelnějších vůlí, ale neřekl bych, že je to nějaká nevýhoda. Aspoň mám dobrej kontakt s podkladem.
Bez tlumení to asi bude, ale nadruhou stranu se to nehoupe jak kočár, tak třeba tam nějaká pístnice je a tlumí to vzduch - vidlice po přejezdu nerovností syčí. Nevím, nerozumím tomu, jen teorie.
Troufám si tvrdit, že mi tohle kolo snad vyhovuje více, než dražší kola - jmenovitě Author Basic a Author Dexter, nějaký předloňský a "07 ročníky, co měl strýc a obě mu ukradli.
EDIT: Jezdím sice převážně asfalt, občas polňačky, ale sjezd s kloudnejma dírama to kolo taky zvládá (nějaký ty kořeny, kameny, skoky), samozřejmě s ohledem ke kategorii (MTB proti sjezdařskejm kolům je prdlačka).
Jinak :
Co jezdíte za pneu? Teď mám univerzála Schwalbe LandCruiser 1,75x26. Na dalším kole dělám GO a tam jsem koupil vzhledem k podpoře českého průmyslu Rubena Flash 1,75x26. Silniční vzorek - jezdkyně bude jezdit stejně jen po asfaltu, tak ať to aspoň kloudně drží... :)