skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vzduchovky
-> Mr_Kubas: bolí to hodně... a broky jsou ocelový a potažený mědí aby to nevymlátilo hlaveň.
-> Mr_Kubas: jenom 6000 ran za minutu 

-> Baghira: Tak to by ty naproti lítali jak o život, ale tomuhle by asi moc neutekli
To mi řekni k čemu tohle je? Neřikej mi, že s tim někdo běhá, to by jich muselo být tak pět na jednu zbraň
A hlavně ta spotřeba střeliva 

Pokud něco na airsoft, tak jedině toto :-D...až na tu cenu :-(.
Pavel P.. 25.06.09 23:26:37 napsal: → Kaprof-Los Koramos: ptáci jsou v pohodě ale nejradši bych pálil po řvoucích parchantech co tu dělaj kravál…
Jo naproti mam nepřizpůsobivý, ale to by chtělo spíš automat
Baghira 25.06.09 23:24:34 napsal: → Mr_Kubas: Nejčastěji střílím po srnkách, který mi choděj likvidivat zahradu. Ale je to jen plašidlo, vzduchovkou je jen člověk vystraší, takže na podzim kupuju kuš, ať mám dát co do mrazáku :-).
To já bych nejradši střílel zas srnky co přebíhaj přes silnici, kravky

Jo naproti mam nepřizpůsobivý, ale to by chtělo spíš automat

Baghira 25.06.09 23:24:34 napsal: → Mr_Kubas: Nejčastěji střílím po srnkách, který mi choděj likvidivat zahradu. Ale je to jen plašidlo, vzduchovkou je jen člověk vystraší, takže na podzim kupuju kuš, ať mám dát co do mrazáku :-).
To já bych nejradši střílel zas srnky co přebíhaj přes silnici, kravky

-> Pavel P..: co ti brání

-> Pavel P..: Jsem si řikal, že ta zbraň je mi povědomá, kdysi jsem hrával Vietconga
Jaký to je když tě s tim někdo trefí? Je to porovnatelný s Paintballem? Párkrát jsem ho hrál a dával jsem si fakt majzla, aby mě nikdo netrefil
Vzduchovkou jsem jednou dostal, když jsem byl malej, tak jeden hajzl po nás střílel ze střešního okna, mohlo to bejt tak cca 100 metrů a docela dost to štíplo a vlastně mi i tekla trochu krev
Je mu bylo v tý době asi dvacet a byl to strašnej drsňák a když tam na něj naběhla máti tak jsem před náma rozeřval
Slyšel jsem i něco o Airsoftu, ale to jsou něco jako kuličkovky, ne? Akorát asi krapet silnější, co?
Na těch airsoftkách se mi líbí docela hezký zpracování 

Slyšel jsem i něco o Airsoftu, ale to jsou něco jako kuličkovky, ne? Akorát asi krapet silnější, co?

-> Kaprof-Los Koramos: ptáci jsou v pohodě ale nejradši bych pálil po řvoucích parchantech co tu dělaj kravál....

-> Mr_Kubas: Nejčastěji střílím po srnkách, který mi choděj likvidivat zahradu. Ale je to jen plašidlo, vzduchovkou je jen člověk vystraší, takže na podzim kupuju kuš, ať mám dát co do mrazáku :-).
-> Pavel P..: Už sem jen čekal v tom videu že vypalíš po těch řvoucích ptácích

-> Mr_Kubas: to nic, to tam jen stojí a přihlíží
hlavně je to malinký, schováš za pas nebo do sumky a nic neni vidět..., je to prakticky kopie ruskýho Makarova.. jen u nás stojí kolem 4tis.

-> Pavel P..: Co to pivo tam?
Nemůžeš přece chlastat a u toho si hrát s bouchačkou
Vypadá to ale zajímavě, seš hotovej James Bond
-> Baghira: Co jsem tak prolejzal to aukro, tak jsem koukal, že maj sílu úderu do těch 16J, kvůli zbrojnímu pasu... Zatim jsem si objednal tu klasickou za litra, jak už jsem psal budu střílet jen do terče na pár metrů proti hromadě a když mě to chytne nějak extra, tak třeba se budu poohlížet po něčem lepším, ale zatim bude stačit nějaká flusačka
Na co všechno střílíte, kromě terče? Napadli mě plechovky nebo třeba i žolikový karty, jako vždycky střílej snipeři ve filmech
Nebo bych taky mohl
někoho do
, ale abych pak taky nedostal

-> Baghira: Co jsem tak prolejzal to aukro, tak jsem koukal, že maj sílu úderu do těch 16J, kvůli zbrojnímu pasu... Zatim jsem si objednal tu klasickou za litra, jak už jsem psal budu střílet jen do terče na pár metrů proti hromadě a když mě to chytne nějak extra, tak třeba se budu poohlížet po něčem lepším, ale zatim bude stačit nějaká flusačka

Na co všechno střílíte, kromě terče? Napadli mě plechovky nebo třeba i žolikový karty, jako vždycky střílej snipeři ve filmech

Mám Gamovku, jednu z těch dražších 5,5mm a počítej s tím, že mířený dostřel je tak 50m. Jde o to, že u nás je povoleno mít zbraň pouze do 16 joulů úderu bez zbrojního průkazu. Nad 16J už musíš mít zbroják, takže výrobci pro českej trh vzduchovky různě upravujou, aby neměli takovej výkon. Ale pozor, v německu je norma do 7,5J a to jsou už fakt špuntovky, takže z německa nebrat. Na netu se dá sehnat spousta druhů v bazaru, ale počítej, že za 2 tisíce, to nebude nic moc. Mezi ty lepší se řadí vyšší řady Gamo, ale dobrý a cenově přijatelný jsou Hatsany www.kozap.cz/katalog/.../
02-vzduchovky-hatsan
já mám tuto:
já mám tuto:
-> Mr_Kubas: jako bombička na sifon... jen krapet jinačí tvarově a schovaná je v zásobníku

-> Pavel P..: Jak v týhle pistoli vypadá CO2? Já jsem viděl nějaký video klasický pušky, kde pod hlavní měl takový víčko, kam hodil bombičku podobnou tý co se dává do psacího pera, zašrouboval a pálil jednu za druhou 

-> Pavel P..:
beru samopal
Memfisi vem chloroform a jedem

-> Kaprof-Los Koramos: a dopadnete jak sedláci u chlumce

-> Pavel P..:
tam najedem jak Turci na Mohuč

-> Kaprof-Los Koramos: to víš... až mi tam pujde škodná na díly
takže si vem radši polštář na prdel..

-> Pavel P..: kvůli ochraně sklepa?

-> milano: aha tak model 49 nebude s válkou nic společnýho... ale každopádně je to pěknej kus a nechal bych si ho být tebou...
já jsem pořídil tuhle hračku.. je to na CO2

já jsem pořídil tuhle hračku.. je to na CO2
je to takáto. ja ako lavák mám ešte oproti pravákom výhodu, že natahujem pravačkou a puška mi ostáva v lavej- strielajúcej ruke - nemusím prechytávať. pripravenie zbrane na nový výstrel je cca 2 sekundy. + zamierenie.
images.google.sk/imgres?i mgurl=htt...
je uz povojnova a nevsimol som si vyrazene znacky. zrejme civilna, hoci dedko ju dovlacil po vojne dakde zo sumavy, kde bol hraniciar. ale preventivne ju okuknem. co ked je to historicky cenny kus.
inak ked strielam zo stojky, vsetci prizerajuci sa rehocu na mojom biatlonisticko- paraolympijsko-oldčetrhen dovskom postoji.
prvé pravidlo začínajúceho strelca, ked sa nevie trafit do terča- tá puška je krivá. ked strelím ja - no dobre, ale ty už vieš ako je krivá.

images.google.sk/imgres?i mgurl=htt...
je uz povojnova a nevsimol som si vyrazene znacky. zrejme civilna, hoci dedko ju dovlacil po vojne dakde zo sumavy, kde bol hraniciar. ale preventivne ju okuknem. co ked je to historicky cenny kus.
inak ked strielam zo stojky, vsetci prizerajuci sa rehocu na mojom biatlonisticko- paraolympijsko-oldčetrhen dovskom postoji.
prvé pravidlo začínajúceho strelca, ked sa nevie trafit do terča- tá puška je krivá. ked strelím ja - no dobre, ale ty už vieš ako je krivá.

-> milano: Haenel jsou německý vzduchovky a za války s nima cvičili vojáci wehrmachtu poněvadž byl neostatek munice a veškerá šla na frotnu tak stříleli vzduchovkama a pak ještě HJ který to měli na sportovní střelbu apod... což by mohl být původ té tvojí.... zkus jí důkladně prohlídnout jestli nemá třeba německý přejímací značky (tzv. waffenamt) někde nabouchaný...
vypadá to asi takhle... čísla nebo písmena se můžou lišit.
www.mauser98k.internetdsl .pl/bicia/waffenamty.jpg
vypadá to asi takhle... čísla nebo písmena se můžou lišit.
www.mauser98k.internetdsl .pl/bicia/waffenamty.jpg
Pavel P.. 24.06.09 18:05:04 napsal: já bych doporučil ČZ VZ.47 vojenskou vzduchovku, ale ta je cenově trochu jinde.
a kolko asi tak stoji taka masinka? len pre zaujimavost.
my mame doma 50 rocnu sportovu vzduchovkku haenel. tiez je na gulate broky 4,46- to su broky čislo 10, pakove natahovanie v style ovladacej paky zaveru opakovacky, dva zasobniky na 6 a 9 brokov. vzhladom na vekom unavenu pruzinu uz tak nebije ako kedysi, ale na 150 metrov trafim v pohode rúru pouličnej lampy. chlapik v zbrojnictve ju chcel okamzite kupit a nukal 10 tis.
a kolko asi tak stoji taka masinka? len pre zaujimavost.
my mame doma 50 rocnu sportovu vzduchovkku haenel. tiez je na gulate broky 4,46- to su broky čislo 10, pakove natahovanie v style ovladacej paky zaveru opakovacky, dva zasobniky na 6 a 9 brokov. vzhladom na vekom unavenu pruzinu uz tak nebije ako kedysi, ale na 150 metrov trafim v pohode rúru pouličnej lampy. chlapik v zbrojnictve ju chcel okamzite kupit a nukal 10 tis.
Mám tu trochu přebytek slávií, tak bych ti mohl nějakou odprodat, když budeš chtít.
Na tom aukru jsem četl, že to má dostřel 340 metrů, tak mě zajímá jestli je to dostřel na kterej se dá mířit a nebo už jeto nezaměřitelný a diabolka padá třeba po 100 metrech? Na 300 metrů střílet nebudu, ale u babči na louce bych si to zkusil dát třeba na 200 metrů a mířit, tak jestli je šance se tak trefit 

-> Mr_Kubas: Tak já nevím no červená třeba za čitý průstřel lítka by ani nemulsela být
Jinak je to puška z 50-60let což tak dávno není
PS:Kdo pozná o jaký vzor se jedná -> Mr_Kubas: pro tvůj účel ideální.

PS:Kdo pozná o jaký vzor se jedná -> Mr_Kubas: pro tvůj účel ideální.
-> aceboss: Týjo to je taky nějaká historická puška, ne? Jak se vedle válej ty patrony, tak je to trochu zavádějící
To bych dostal asi červenou s timhle faulovat 

Pavel P.. 24.06.09 18:05:04 napsal: já bych doporučil ČZ VZ.47 vojenskou vzduchovku, ale ta je cenově trochu jinde.
Koukám že tahle je z poválečné doby, ta neni asi na diabolky
www.vzduchovka.cz/prehled
/.../40006.html
Koukám že tahle je z poválečné doby, ta neni asi na diabolky

-> Mr_Kubas: Když už to chceš na to tvz,,domácí střílení'' a sem tam na nějaký ten faul tak bych šáhl po tomto.Stará zlatá práce

Jak píšu, chci to jen na blbnutí, ne na nějaké profi střílení na střelnici... Na co byste doporučili střílet? Teď myslim legálně
Ty terče mě brzo omrzej, ale mam zase možnost střílet na fotbalový hřiště tak si počkám na nějakej zápas a budu faulovat 

já bych doporučil ČZ VZ.47 vojenskou vzduchovku, ale ta je cenově trochu jinde.
Jednu dobu jsem měl doma Slavii tuším 603 a paráda něměla konkurenci,ale taky snad pamatovala ještě první republiku
613 je podle ní špuntovka

já kupoval ve zbraních a střelivech v české třebové za 19OO,- ale je luxusnííí
jinak do toho littra,, co takhle kuličkovka? lámat se dá taky dobře, i když jen jednou

jinak do toho littra,, co takhle kuličkovka? lámat se dá taky dobře, i když jen jednou

Co říkáte na tuhle? Vypadá slušně s tim puškohledem
aukro.cz/item667383804_vz
duchovka_air_rifle_4_5mm_g
ratis.html

Slaviu by som nekupoval, na trhu su vzduchovky co sa vyrovnaju malorazkam
GAMO rulzz

GAMO rulzz
Zdravím panstvo... Sháním klasickou vzduchovku co mají na střelnicích na poutích... Neví někdo, kde hledat? Nějakou levnou obyč na blbnutí
Už jsem zkoušel Google, ale nejlevnější co jsem našel byla za 2.000,- a vim, že když si ji kdysi kupoval bratránek kupoval tak stála něco kolem litra... Nechci žádnou profi zbraň s CO2 bombičkou, ale klasickou "lámací" vzduchovku na diabolky
A kdyby náhodou měl někdo doma nepoužívanou nechť se ozve
Prosím moderátory, aby téma nechali tu a nedávali do inzerce, děkuji
Můžete tu i diskutovat jestli někdo stříli závodně apod.