Koncentrace úpravců na hektar

prohledat
81 příspěvků (zobrazeno 51 až 81) od 02.06.2009 do 30.06.2009, založil/a Jirik grilovaný - zrušená registrace
řadit dle data
19:33:36
02.06.2009
Syny
-> 105: Ja vacky nedelam, na me to nehazej 40
19:25:12
02.06.2009
105
aneb jak se virt dokaze rozhadat kvuli pičovinam 3 boze at ma kazdej udelany na motoru a na karte auta napsany o motoru co chce a jestli mu delal vacku nejakej slinta ve stodole a nebo motorexcel.... to se potom pozna na sprintu a ne na prdeli u pocitace 4
19:16:56
02.06.2009
Syny
-> signor fabbricante: 3 3 3 Ja proste z techhle slohu nemuzu 3
18:58:18
02.06.2009
Jirik grilovaný - zrušená registrace
Musíte to brát takhle. Některá témata v rubrice motor jsou skutečně "podivná". Protože jsou za upravené motory vydávané výtvory, které s úpravami moc společného nemají.

Do rubriky motor jsem to dal z toho důvodu, protože bych rád, aby se tam pod pojmem upravený nebo soutěžní motor skutečně takové motory uváděly. Ono hledat a zkoumat něco ve změti témat, z nichž o skutečných úpravách pojednává jen zlomek, je docela nepříjemné.

Vyhledávání je sice fajn, ale kdo má pak projíždět všechny vyhledané položky, když mu něco dá pouze jedna nebo dvě. To raději pak nehledám nic a založím téma nové, nebo se na to úplně vyseru a zavolám nějakému známému motoráři a zeptám se raději jeho.

Jak jsem uvedl na začátku příspěvku, každý nezná každého a když někdo něco poptává, tak by bylo fajn nahodit konfiguraci, další pak budou snadněji vyhledávat a zkoumat.

Ono upravené a "upravené" jsou pak výsměchem či plivnutím do tváře těm, kteří motor několika pokusy omyly, nebo cíleně skutečně upravili, vynaložili nemálo prostředků aby něčeho dosáhli. Vždyť není žádná hamba mít v autě sériový motor. Takhle to podle mě někteří berou. Mají určité vzory, těm se bohužel nemohou rovnat buď autem, poháněcím ústrojím = obsahem peněženky, tak si kompenzují svůj mindrák tím, že vydávají za položávoďák motor s broušenkou od Františka ze svěráku, vykotlaný kanály, že když jim dovnitř spadne šroubovák, tak vyletí v nepoškozeném stavu rychloprůchozím výfukem WM motorsport za 999,- káčé. Přitom svody a kvalitní tlumič se komíhá na částkách, které atakují 10 000,- a i více. Dodělávám teď votuzidlo a když chci pochytat něco rozumů, tak raději otevřu knížečku, nebo zavolám Jeníkovi, poprosím Pilota, Luboše, Dana, Větvu, Slinta, Nwkt a další. Jeníčkovo popis u auta je jednou velkou encyklopedií možností a katalogem firem. Aspoň pak vím, kam se příp. s objednávkou některých dílů obrátit. Když nevím, tak do něho tejden před reju a pak se ho zeptám, kde co sehnal. 3 Navíc měl na fotkách z Doks pěkné kalhoty. 1 Teď se půjdu vykakat a jelikož jsem stále nepředplatil, tak dám ke svému sráčovi fotky alespoň do komentáře.
17:43:34
02.06.2009
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Syny: Však v pohodě, s tím co píšeš taky souhlasím a rád se taky něčemu zasměju, třeba to co napsal Jiřík 15:42:31 02.06.2009 - tak tomu jsem se upřímě zasmál a naprosto přesně vím na která témata z poslední doby to naráží. Nejsem jen studenej čumák jak si někdo myslí... ale Jiřík by zároveň měl omezit to zakládání nových témat. Pokud chce bavit publikum, tak stačí založit Jiříkův klub bavičů na virtu a tam psát co bude chtít. Já k pyromanovi taky občas vlezu, ale nemám na to hlavně čas to sledovat.
17:24:17
02.06.2009
Syny
-> Petkar1 02.06.09 16:36:27: Jo, ale Jirik v podstate taky. Me treba tohle jako tema o hovne neprijde. Teda jako tema mozna, ale jako zamysleni se nad tim, co tady kdo a jak prezentuje to urcite smysl ma. Jelikoz takovy ty inzerce motoru po GO s tim, ze zjistis, ze nebyla venku ani klika ani pisty me celkem bavi. A ze uz to tady parkrat bylo. Ono totis plno lidi asi zrejme bere vyznam GO jako castecny rozebrani motoru a udelani na nem neceho. Jenze jak vsichni vime GO znamena generalni oprava - tedy oprava/vymena vseho a to neni otazka par stovek. Inzeratu typu "prodam motor po GO za 1500,-" je na virtu hodne - staci pohledat...
upraveno 1x, naposled 02.06.2009 18:56:40
17:19:35
02.06.2009
Syny
-> Tuner#2: Ja sem predchozi prispevek jeste editoval, takze si ho cetl asi ne v uplne finalni forme ;) To ze to je v motoru to sem si nevsiml, to priznavam. To zeby to melo byt v pokecu, nebo kde co jak to souhlasim. Jen poukazuju na to, ze i Jirik mel co se tyce tohohle pravdu. Jelikoz to co tady nekdo prezentuje jako upraveny motor a nejen motor, to stoj za to. A konec koncu je to i v zajmu tvem a vsech, co maj motor opravdu udelany na urovni jaka ma byt. To ze se snazis drzet tyhle stranky na urcite urovni je fain, ale mohl by byt problem v tom, ze tu uroven drzis prave podle sebe. Ono ne vzdy vse odborne a profesionalni je to nejlepsi. Obcas je proste fain si z neceho udelat srandu a neco nekde zvrhnout jinam... Ne vzdy, ale nekdy ano. Pro me je treba virt super v tom, ze se tady da bavit o cemkoliv. Sem i na seatforu a tam to je naprosta mrtovola. Tam proste na otazku odpovi par lidi - kolikrat jeste uplne mimo a pak to tam umre a nic. A zase ja bych byl nerad, aby tohle vymizelo. Aby tady zustali jen lidi, kteri budou resit vsechno profesionalne a na precizni urovni a takovy ty veci kolem uplne zmizely. A zrovna Jirik tady ma na svedomi par temat, ktery me opravdu pobavili a jsou myslim super.
upraveno 1x, naposled 02.06.2009 17:26:10
16:40:12
02.06.2009
-> Syny: To s Větví nebylo jen o dortu, to byla ta pomyslná třešnička na tom "dortu". Pokud Tebe nezaráží tyhle keci v sekci motor, která má být o radách (ať už na rozumné dotazy a nebo na blbosti), tak už fakt nevím. Snažím se aby tyhle stránky byli nějakým přínosem a měli nějakou úroveň byť nejsem moderátor a ani ním být nechci. Kdybych byl moderátor, tak by tohle téma bylo už dávno v pokecu o všem a nebo odpadu, ale rozhodně ne v seriózní sekci motor. Rozhodně nechci dopustit, aby se to tady v budoucnu zvrhlo díky omladině do keců jako jsou na jiných stránkách a díky tomu šel virt do pr*ele tak jak Ty tvrdíš že už se stalo, což si já zatím nemyslím a snažím se o to aby se to tak nestalo. Pro mě to byla, je a doufám pořád bude domovská stránka, kde mám perfektní prezentaci auta a je to pro mě zdroj užitečných nových informací, které si sice už člověk se znalostma musí hledat, ale přesto najde. Např. min. týden jsem si ujasnil pojmy 130L/A, L/A MTX, LR atd. a to se prostě nikde jinde nedovím a chci aby tomu tak zůstalo. Jiříkovo keci jsou občas zábavné, ale patří do pokeců o všem, tam ať si klidně vytvoří jedno téma třeba jako parta kolem pyromana a tam může psát do němoty.
16:36:27
02.06.2009
Petkar1
-> Syny: Nevim co Tuner 2 řekl špatnýho. V podstatě má pravdu.

Jinak Jiřík, neboli -> signor fabbricante: tak trochu píchnul do vosího hnízda. Spousta lidí totiž žije v určitých mýtech a okruzích znalostí. Nejsem žádnej vševěd, spousta lidí by mě tu argumetny roznesla na kopytech, ale když vidím co někdy čtu a slyším, tak si myslim že zas takový bludy šířit nebudu:))) O víkendu jsem byl s kamarádem vyzvednout kola inzerované zde na Virtu. Zdejší člen měl upraveného Formana f tjůningu. Jelikož kamarád má BMW E30, tak do rozhovoru o škodovkách jsem se s ním dal já. Říkal že si chce nechat snížit hlavu na Fáčku a taky jsem se dozvěděl že měl kamaráda, co měl hlavu dole o 2mm a divil se pak že mu sériový motor odešel. On sám říkal že si chtěl nechat snížit hlavu o 1mm. Jeho jiný kamarád mu prý málem nafackoval, že by se mu zničil motor a že se snižuje max o 0,5mm. Pokud mluvil o sériovém motoru, tak je to v pořádku, ale spíš si myslim že to bral v obecný rovině. Z toho vyplývá, že spousta lidí ví že se ta úprava dělá, ale neví ten smysl. Myslí si, že 1mm zničí motor, přitom třeba k vačce 278 od ME nebo Chovance je KP 11 nutnost.....Jenže oni vědí že kvůli vysokýmu KP se Vencovi od vedle roztekly písty, takže je to nepřípustné:)......Z toho pak vyplývá úroveň úprav a jelikož sníženou hlavou a vyšmrdlanejma kanalálkama tady většina lidí končí, proto má Virt tolik "upravených" motorů:)
15:55:22
02.06.2009
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
Aj ja mam uz 30, mozem tiez mladsim hovorit "chlapeckove"? 1
15:53:37
02.06.2009
-> signor fabbricante 02.06.09 15:42:31: Ty seš stejně wůl 40

-> signor fabbricante 02.06.09 15:47:32: Teď si na to kápnul.
15:52:13
02.06.2009
Syny
-> Tuner#2: Nikdo me nenaockoval a sexu mam az az, tim to nebude :) Jen me prijde, ze posledni dobou tady vsechno moc hrotis. Tak co se na to vysrat a nechat to bejt 4 Proste je tady plno lidi a kazdej ladacos vidi jinak no... To ze se Jirik zeptal tamlhe o tom proc se naky auto jmenuje jinak, to ja treba taky nevedel proc. Sice mi je to fuk, ale tak zase jako uplne debilni tema mi to neprislo. To, ze pro nekoho to je samozrejmost a vi to a prijde mu to jako hloupy je vec druha. Ale nevim, proc je hend utok z jejich strany. To, ze sem si leckde precet, ze ma nekdo upravenej motor a tambylo akorat pilkou fiknuty sani a cucel z toho origo filtr, tak to na venek opravdu pusobi smesne, alespon na me. Ja tady taky napsal nekde ledacos a ty ses do me kolikrat pekne oprel a taky nevim proc... To, ze kdyz tady nekdo neco napsal a ty ses toho hend chyt, ze pise o tobe, to taky nebylo prvne. Pises tady, ze temata s olejem jsou ok, ze tady teda jsou opravnene a ze tohle tema je k hovnu, ale to je tvuj nazor. Ano, treba se shodje s vetsinou a mas na nej pravo, ale proc to hned psat takovym tim karavym a poucnym stylem? Navic treba nekolik temat o tom jakej olej nekam lejt mi prijde taky zbytecny. Ale je mi to jedno a nereju do nikoho, ze tady to tema ma. At je tady treba 3x kdyz to pomuze. Ja vim, ze mas plno znalosti a zkusenosti, ale posledni dobou se mi zda, ze to davas trochu vic najevo nez driv... Vskutku tady proti nikomu nic nemam, jen mi prijde, ze tady urcity lidi vyslovene cekaj na prilezitost bud rejt nebo se chytit hovinka a poradne ho rozmazat... Taky mi prijde, ze uz je tak nejak povinost tady reagovat na urcity lidi a podobne... Driv tady treba napriklad Jirokovo kecy kazdej bral a libili se mu. Pak jirik zmizel a par jedincu prohlasilo, ze jim chybet nebude a tak. A ted, kdyz je tady zpatky, tak po nem vetsina jde a za kazdy prispevek a tema ho zjebou... Pritom mi prijde, ze se jeho styl psani a nazoru vubec nezmenil... Ja sem sem tady celil dost narazkam, kritice a utokum vsech moznejch clenu a proto vim, jaky to je tomu celit a bejt na to sam. Mozna prave proto se leckoho zastanu verejne i kdyz mi to muze bejt sumak 4 Ono zpravy do ID, ze mam pravdu a ze semnou souhlasi sou fain, ale nepomuzou v otevrenej disksi... Nevim proc se tady plno lidi boji napsat co si mysli a s kym souhlasi. Ja uz ne a ty taky ne a tak to je myslim v poradku. To, ze tu leckdy tedy do sebe pak rejem a v leccems se neshodnem je myslim v poradku a neni to znamka toho, ze sem proti nekomu zaujatej a nebo navockovanej...
upraveno 5x, naposled 02.06.2009 16:22:35
15:47:32
02.06.2009
-> Syny: Víš proč ti Jeník může říkat chlapečku ? 1 Protože mu bude příští týden štyryaštyrycet, takže je dvakrát tak starý jako ty. A ty než na něho začneš útočit, tak měj úctu ke stáří, zbytečně ho nerozrušuj a pouštěj ho v MHD sednout. 3
15:44:49
02.06.2009
Pavel P..
-> signor lubbricante 171 171
15:42:31
02.06.2009
-> Syny 02.06.09 15:07:37: Ano ano, to je ono. 1

-> Pavel P.. 02.06.09 15:17:15: Mám, strašlivě.

Sníženou hlavu při GO, karburaci 120 LS místo 120 L - což je na 742.136 nejvíc přínos, láďovo výfuk a filtr KN + 50 koňý. Akorát neni natřenej a je špinavej, takže -25 koňý.

Až seřídím podstivě ventili, tak se mi zlepší zrichlení o 2 sekundy, které podpořím dalšími dvěmi sekundami vytažením hadičky z karburace a zacpáním otvoru žvýkačkou Pedro.
15:37:26
02.06.2009
Adam6666 - zrušená registrace
ano téma je debilní: pokud je zde za tyden 5 temat "nestartuje mi to" "uvaril jsem to" "jaky dat olej" a to kdyz otevru a vidim ze radi nejaky votrelec s nasranym apod. tak si pripadam jak v risi kktu......
15:30:07
02.06.2009
-> Syny: Proč se tím neřídím? Já se tím ale chlapečku řídím, je tu spousta témat kde kouknu jednou, zapamatuju si název a už tam nelezu a dávám jen zrušit nečtené... Ale pokud je téma na které chci reagovat, tak reaguju a to ze mě šéfa nedělá...

Můžeš mě Venco říct kdo Tě naočkoval? nebo že by nedostatek sexu?40
15:17:15
02.06.2009
Pavel P..
A ty nemáš upravený motor signore lubbricante ?3 3
15:07:37
02.06.2009
Syny
Ja mymsli ze vim o co mu jde... Aby se tady trochu vic vazilo se slovama upraveny motor, a GO a podobne... Protoze na venek pak pusobi smesne kdyz pod pojemme upraveny motor vyjde na jevo urizlej filtrbox a odlehcenej setrvak...

Jen me prijde ze par lidi tady proste nechce nic chapat, nesnazi se to pochopit a rovnou je tema debilni...
upraveno 1x, naposled 02.06.2009 15:11:56
14:59:21
02.06.2009
Syny
-> Tuner#2: Dovolim si te ted jen pripomenout cast toho co jsi prave napsal: "Pokud Ty máš jiný názor, tak stačí si to téma nahlídnout jednou, říct si, že tem řeší „kraviny“ a dál to téma nesledovat."

Zajimalo by me, proc se tim neridis treba i ty, kdyz to radis ostatnim :)

Me prijde, ze to co je podle tebe dobry tema, to tady muze byt a to co se tobe nezda, tak je hned hloupy tema a nema tu co delat. Posledni dobou me tady prijdes jako celkem velkej sef a ocekavas, ze tu vse bude podle tebe a vsechny pripsevky nikomu konkretne neurceny se tykaj tebe...
upraveno 1x, naposled 02.06.2009 15:10:47
14:58:02
02.06.2009
-> signor fabbricante: Tak které jiné jsi myslel tímhle: "Zda mazat sádlem či holubem z nosu."? Nebo si to opět moc vztahuju a myslel jsi to obecně jako včera Syny? Fakt nechápu...
14:56:39
02.06.2009
Mám docela dost práce, tak si potřebuji ulevit.

Spíš takový ty 8 karburátorů ze stovky, motor 1.8 GTi, namatlat vazelínou.

Pak v ostatních tématech utrhaný stabíky, navařený jekly....
14:55:07
02.06.2009
aceboss
-> signor fabbricante: K tvému tématu bych jen dopnil,aby jsi úpravy dělil aspon na dvě skupiny a to sportovní úpravy a tuningové úpravy.On je mezi nimi dost velký rozdíl.

A stejně nechápu co tímto tématem chceš sledovat?Nebo se jen nudíš?8

Jinak souhlasím s -> Tuner#2: 4
14:50:49
02.06.2009
-> Tuner#2: Tak tyhle dvě témata jsem zrovna nemyslel.
14:27:56
02.06.2009
-> signor fabbricante 02.06.09 13:43:26: No tak takové dotazy jsou tady pokud vím v současné době jen dva:

1. TTomáš má opravdu závodní dobový motor a proto řeší seriózně co do něj používat za olej a myslím že dělá dobře, že se ptá - čím více názorů na to bude mít, tím lehčeji si najde vlastní a rozhodne se co koupit.

2. Kapřík Faster si nechal postavit de fakto nový motor, hlavu má udělanou od Geminiho, vačku od Ćepka tu co mám já a 90% dílů nových a to si taky myslím stojí za zvážení co do toho lít za olej.

Pokud Ty máš jiný názor, tak stačí si to téma nahlídnout jednou, říct si, že tem řeší "kraviny" a dál to téma nesledovat. Ale založit kvůli dvou tématů, které dle mě mají velký smysl a hodnotu jedno téma o ho*ně to už chce fakt kuráž...8
13:43:26
02.06.2009
-> MATTESS 02.06.09 10:32:32: Ani ne. Ale otravuje mě, jak se řeší hustomotory pro auta na závodní okruhy kolem psí boudy či kapličky na návsi. 1 Popř. závody z vrchu od senkrubny k jímce u souseda. Zda mazat sádlem či holubem z nosu.

Mě by se líbily dotazy, mám ten a ten motor s tou a tou mírou úprav, co doporučujete.

Poněvadž nevěřím, že všichni co mají "upravený" motor, skutečně upravený je. 4

Když si obarvím vlasy, vyžehlím košili a oholím se, tak budu taky upravený.
10:34:33
02.06.2009
-> Adam6666 02.06.09 10:26:25: O to ani nejde, protože složit motor blbě umí každej. 1 Když si to někdo nechá složit od motoráře, tak to není žádná potupa, ale plus mínus záruka, že to bude dýl jak půl roku fungovat bez závady. 1
10:32:52
02.06.2009
Matthes, záškodník z TechWebu
-> signor fabbricante: Par malych uprav ma snad kazdy 40

Me spis kali motory kompletne po GO, ktera ovsem spociva v lepcim pripade ve vymene oilu a pretesneni, obcas treba nove pistni krouzky...
10:32:32
02.06.2009
MATTESS
-> Jiřík: se nudíš, co?3
10:26:25
02.06.2009
Adam6666 - zrušená registrace
-> signor fabbricante: kuchani se v motorech škoda je česky národní sport... to nevíš?

dale by asi nebylo naskodu pripsat ze tu je spousta lidi co upraveny motor sice maji ale nechali si ho kopletne udelat a nebo uz ho upraveny koupily....

dovolil bych pridat: + odlehceny setrvacnik a remenice
upraveno 1x, naposled 02.06.2009 10:33:46
10:13:55
02.06.2009
Občas, když tady prolétnu některá témata, tak narážím na čím dál tím více lidí, kteří mají "upravený" motor. Mám dojem, že konkrétně na virtu je největší koncentrace lidí s upravenými motory. 1 Na druhou stranu by mě zajímalo, kolik lidí má motor skutečně upravený a ne home laďák a upižlaný filtrbox.

Velmi často se v příspěvkách množí tzv. obecné úpravy :

- nejoblíbenější je spojení přetryskovaný karbec (ale čím a jak ví jen bůh)

- snížená hlava

- leštěné sání

Takový motor je zcela sériový a nemá žádné zvláštní nároky na mazání, chlazení apod.

Možná by bylo fajn, když by sem napsali ti skuteční úpravci co a jak na motorech mají, protože pseudoúpravci se do diskuse zapojovat nebudou. 4 Vím, že třeba támhle VHML, Jeník Votunerovic 2 1, Koko, a hodně hodně dalších úpravy na motorech mají a dokážou je i konkretizovat, pokud se nejedná o výrobní tajemství. Leč trochu mě nudí projíždět se zájmem témata, ze kterých se nakonec vyklube výše jmenované.
Extreme Tyres