-> Jozka: A jak to je s barevností,ten kladívkovej odstín je u úžovek nemyslitelnej ne ?
Já mám doma třeba filtrbox na 1komorový karbec,ale už v modrém odstínu,který známe normálně z 742.. To je co ? ND pro kilča z pozdějších let ?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Identifikace dilu...
-> Lůďa 10.01.18 18:46:07: Mohl, dle nožiček a pokud dobře koukám, tak je správně na dlouhej filtr a i otvor na karb je "dvojkomorovej"
.
E: Pokud má taky otvor na šroub, sloužící k prohýbání horních vík karburátorů, mohla by to teoreticky být i užovka cca 76-77 a tím pádem možná i souběžný erko, ale tam by to chtělo už mrknout do katalogů..
E: Pokud má taky otvor na šroub, sloužící k prohýbání horních vík karburátorů, mohla by to teoreticky být i užovka cca 76-77 a tím pádem možná i souběžný erko, ale tam by to chtělo už mrknout do katalogů..
-> Lůďa 10.01.18 18:48:56: Favorit 

-> Lůďa: Vršky podběhů jsou na Favorita
A pak ještě klika, zda se dá podle něčeho poznat, do jakého motoru je?
Potřeboval bych poradit s pár díly...
obroučky světel Trabant???
obroučky světel Trabant???
-> darklord: :mně ten odkaz nefungoval resp. nešel otevřít.-)
-> sep: bol to hned prvy odkaz co vybluje google ked do neho das to cislo... 

-> darklord: :díky moc.-)
-> sep: www.skoda110r.com/view.ph
p?cisloclank... v spodnej casti diskusie prebehne toto cislo, budu na 110R
Trochu uklízím a našel jsem stěrače s číslem 443 123 144 027,neumím zařadit,pomůže někdo? 

-> Mejot: Plastová krytka jde odejmout i doplnit..
-> Bukaj: Taky jsem ještě 003 nepotkal - v roce 1975 sjednocenej typ pro 100, 110R i 1000 MB měl koncovku 000.. resp. tak, že kilí minimálně od roku 1973 mají označení 443.621.247.000 a asi 1975 byly oficiálně prohlášený za náhradní pro MB. Jestli to mám dobře zaznamenaný ovšem ?
-> Mejot: S plastovou krytkou byly originály na š 100, ale číslo netuším...
-> Mejot: Mám dojem, že PAL nikdy nevyráběl novější náhrady za staré MB tlumiče a novější evoluce pro š100 byla náhradní díl za původní tlumiče. Stejně tak se myslím v domě eMek už nedělaly náhradní tlumiče pro užovky, byl pouze doprodej - ony všechny kyvkové tlumiče měly shodné rozměry a jen drobné změny tuhosti (myslím max 30%)...
-> Bukaj: Aha to mi to právě našlo takže ne no. Zkusím hledat dál
-> Mejot 08.01.18 14:52:55: na MBčko nejsou určitě - MB mělo černé celokovové (s kovovou krytkou) a jiné značení)

-> Mejot 08.01.18 14:26:53: Délka by seděla na zadní škodovácké kyvkové, ale nejsem si jist koncovkou 003 - tuším, že 001 byla užovka a 002 Mko, ale 003 nevím...
...pak byly ještě novější černé rozebiratelné Ateso (s nálepkou Škoda auto), ale ty měly předposlední trojčíslí nikoli 247, ale 251 a koncovku tuším 025, nebo 026...?
...pak byly ještě novější černé rozebiratelné Ateso (s nálepkou Škoda auto), ale ty měly předposlední trojčíslí nikoli 247, ale 251 a koncovku tuším 025, nebo 026...?
-> darklord: No právě že jsem nic nemohl najít ale už se povedlo snad. je to teda 1000MB. A omlouvám se ti že jsem se vůbec dovolil zeptat
-> Mejot: bfy.tw/Fvmo
-> castrol: přesně tak 

-> darklord: noa , uz si videl chlapa z makkym
?

-> Davo 07.01.18 22:35:22: chlapy 

diky chlapy nejvic mě zajima to gufero zda je vubec na škodovku
-> Pavel P..: 3) sice průchodku držáku připomíná, ale krom jiného je to příliš malé - nebo ne?
-> Davo:
trojka je průchodka držáku nárazníku do čela, čtyřka průchodka na svazek kabelů, pětka a šestka jsou manžety pístků do brzdových válců.
trojka je průchodka držáku nárazníku do čela, čtyřka průchodka na svazek kabelů, pětka a šestka jsou manžety pístků do brzdových válců.
-> Davo: 1) bude návlek na kulovej čep - 1000 MB.
otazka je jasna na jake auto a k čemu to slouži předem dik gufero je 70-90-10
-> Tomaso435: Aha,si dobrý
Díky. 

-> kraska98 05.01.18 21:11:06: to je na autopotahy.. když je nasadíš na opěrák, vezmeš opěrku hlavy probodneš v místě dírek opěrek a pak vemeš spodní a vrchní kolečko a secvakneš to zespodu potahu a z vrchu. a tím se ti díra dále netrhá otvory na opěrky sou jasně daný
-> kraska98 05.01.18 21:11:06: Není mi to povědomé - polotovar nějakého dílu to asi nebude - to by bylo celé "platíčko" stejných odlitků. Spíš to bude něco novějšího, co se tam dostalo nedopatřením (kus nějaké stavebnice, nebo něco k nábytku, audio-video technice apod)...

Pánové děkuji ale netuším kde se to mohlo v dílně vyskytnout :D
-> Toušík: Přítlačák je Warťas a Barkas, lamelu jsem na Warťase viděl jinou, ale tisícihran by odpovídal...

-> Toušík: No zkusim tipnout wartburg... ale viděl jsem to naposled na střední.
Prosím o radu rád pošlu do světa tuším že lamela patří k přítlačáku.
-> Enggik:

-> Jozka: Tak jsme si o silvestru dali porovnání
Hele, jak jsem psal, pokud bys vnitřnosti seskládal do nějaký neutrální skříně, tak otáčením tisícihranu prostě nepoznáš zda jde o šroub s maticí do leváka nebo praváka
Vždy jde tisícihran na šroubu stejně, jako pomocná páka.

-> m8rinek: No však zajisté, protože je skřín zrcadlově otočená. Ta změna otáčení je způsobená tím, že na matici je právě otočenej závit, oproti leváku.

-> m8rinek: No však zajisté, protože je skřín zrcadlově otočená. Ta změna otáčení je způsobená tím, že na matici je právě otočenej závit, oproti leváku.