skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Identifikace dilu...
-> Eidy: Udělej si z kousku měděný trubky těch pár centimetrů prodloužení.
-> Jarda/felda: Racingovou hadici právě mám, ale na spojku má malej průtok.
-> Eidy 04.10.24 16:04:39: tak potom leda poskládat "racing hadici" race-shop.cz/2721-brzdove
-hadice-a-fitinky-univerza
lni nebo hledat i v jiných automobilkách- konce budou stejně standartní m10x1 

-> Bukaj: Ano, je to na Kóču, ale mám jinde držák trubky/hadice. Potřebuju tudíž stejný koncovky ale celkovou délku včetně závitů 370-380 mm.
-> Eidy: Spojková bude krátká - jak píše Jozka. Jaké to má mít koncovky? Máš to na škodovácký pracovní váleček spojky, nebo na něco úplně jiného?
-> Eidy: To je asi málo - naměřil jsem jen 330 mm + 12 mm závitu do "pomocnýho" válce, tj. 342 mm celkem.
Dokáže mi někdo oměřit celkovou délku spojkový hadice na 120/130? Včetně koncovek. Potřebuju hadici délky cca 370 mm, tak jestli to odpovídá.
Díky.
Díky.
-> isti 24.09.24 19:31:05: poznam ho osobne..to nieje priekupnik ale majitel zrusenej prevdzky mototechny.
-> SO545: Pána priekupníka si už skúsil?
auto.bazos.sk/inzerat/... /otocny-cap-l-s1000-domcek y-spodneho-ramena-s100.php
auto.bazos.sk/inzerat/... /otocny-cap-l-s1000-domcek y-spodneho-ramena-s100.php
Netuší někdo tyto ojničky? Pístní čep 20mm, (proříznuté oko), pro kliku 43,5mm. Zdají se nižší než skodovacký..
-> SO545: Já o tomto víkendu budu na soustředku se sborem 
Ale nějak se zkusíme domluvit.
Jinak beru i Ojro, takže nemusíš nic měnit

Ale nějak se zkusíme domluvit.
Jinak beru i Ojro, takže nemusíš nic měnit

-> Bukaj 23.09.24 08:52:53: cez vikend som v Prahe....kolko mam zmenit europenazi na poctive ceske koruny ???
Potrebujem len jednu skrutku ,,,vzal by som domcek bez drazky....ten viem uspesne prerobit a mal by som komplet.
Tie podlozky su tiez zaujimave.....par ich mam . Su v roznych hrubkach.

Potrebujem len jednu skrutku ,,,vzal by som domcek bez drazky....ten viem uspesne prerobit a mal by som komplet.
Tie podlozky su tiez zaujimave.....par ich mam . Su v roznych hrubkach.
-> Bukaj 23.09.24 08:52:53: Já mám zas ty misky - v počtu, kterej už nikdy nebudu potřebovat.. Tuším zčásti dokonce i nově pozinkovaný.
-> SO545: Tak šrouby tu ještě nějaké mám, válečků excentrů mám ještě víc, ale domky jen levé na zúžený čep (17 mm) - s drážkou na pero i bez...
Vymezovacích podložek (kovových i plastových) tu mám hromady a možná by se našly i nějaké ty krycí misky...
Vymezovacích podložek (kovových i plastových) tu mám hromady a možná by se našly i nějaké ty krycí misky...
-> Jozka 22.09.24 22:08:13: Tak, tak. Tisícovky neměly na domečku excentru ty krycí misky s těsnicími o-kroužky, tudíž jejich domky byly o ten rantlík se zápichem kratší (a úměrně tomu i samotné excentry a šrouby...
-> SO545 22.09.24 19:34:43: Kratší šroub je na 1000MB
Nějaké stovkové šrouby bych tu určitě měl, otázka, kdy se k tomu dostanu...

Nějaké stovkové šrouby bych tu určitě měl, otázka, kdy se k tomu dostanu...
-> SO545 22.09.24 19:34:43: Ten krátkej by mohla být tisícovka, ta má na spodních ramenech nejužší "vidičky" a tím i kratší excentry a šrouby..
-> SO545 22.09.24 19:34:43: Taky jsem kdysi kdesi sehnal stejný šroub. Na pohled stejný, ale kratší. Asi jiný auto. Litr má jinej, stovka ma jinej a stodváca má jinej.
Pani akosi sneviem skompletovat spodne ulozenia v 2paroch.
Momentalne zhanam skrutku ktorou nastavujem geometriu a drzi zaroven ulozenie v ramene.
Mam sice 4ks....ale jedna je o dost kratsia....to prve auta mali uzsie ramena ci nieco ine ???
Momentalne zhanam skrutku ktorou nastavujem geometriu a drzi zaroven ulozenie v ramene.
Mam sice 4ks....ale jedna je o dost kratsia....to prve auta mali uzsie ramena ci nieco ine ???
To je Skodovka. Dokud tece, znamena to, ze tam je. Az prestane tyct, mate problem.
-> Jarda/felda:
Já tehdy kdysi uvažoval dokonce i o ucpání vrutem příslušný velikosti.. neb ten "prolis" u měrky byl vždycky po pár km plnej oleje.

Já tehdy kdysi uvažoval dokonce i o ucpání vrutem příslušný velikosti.. neb ten "prolis" u měrky byl vždycky po pár km plnej oleje.
-> Milan 136: Pokud tak, mohla by to dořešit modernizace měrky..
-> Jozka 20.09.24 18:02:40: Já tam dal oil catch tank a to vedení je průchozí až až, ale stejně to kolem té měrky něco vytlačí. Musím s tím něco vymyslet.
-> Milan 136: Taky jsem tohle kdysi řešil..
I špuntovací měrku jsem si opatřil - ale nepoužil, problém vyřešilo zdvojení odvzdušnění - jedno původní přes nohu větráku, druhej vývod z víka. Sice mi od tý doby straší na motoru tunerskej filtřík, ale olej už se nikde ven netlačí ani při 6000 ot/min..
I špuntovací měrku jsem si opatřil - ale nepoužil, problém vyřešilo zdvojení odvzdušnění - jedno původní přes nohu větráku, druhej vývod z víka. Sice mi od tý doby straší na motoru tunerskej filtřík, ale olej už se nikde ven netlačí ani při 6000 ot/min..
-> 11mAjA11 19.09.24 20:43:26: Mně právě taky bleje, když tomu nakládám a musím to nějak utěsnit. Asi tam narvu nějakou zátku a měrka bude dílenský nástroj. Nebo nevím, jak to utěsnit 

Stará měrka se dá vyleštit, že vypadá úplně stejně.
Pro nifo: favorit jde od 120 rozlišit na první pohled. Má mnohem delší tu část nahoře.
Pro nifo: favorit jde od 120 rozlišit na první pohled. Má mnohem delší tu část nahoře.
Já sem ďouru navrtal a na origo užofku měrku sem navlik gumu z FA měrky, funkce naprosto bezvadná, od té doby mi z toho nebleje olej.
-> Bukaj 19.09.24 20:25:26: Myslel jsem si to. Tak nic

-> Milan 136: Zaměnit nejde. Starší bloky (do M1) měly malou dirku na měrku, novější blokytam mají širší náběh na tu těsnící gumku. Leda starší blok upravit (vyvrtat náběh)

Jde tahle měrka zaměnit za ten starší typ, nebo má větší průměr?
-> Bukaj: myslim že ví co s ní..... ale můžeš si jí na bazoši koupit za pětset

-> James1991: Zadomotor. Jestli nevíš, co s tím, tak sem s ní :)
-> isti 14.09.24 13:23:05: ano presne tu istu....aj ked pojde pouzit aj ten na klinok v najhorsom pripade.
-> SO545: Potrebuješ tú stranu ako ten čo robíš?Môj hnusný je na opačnú stranu.
-> Bukaj 14.09.24 10:55:50: skusim pozriet ako na tom som...ale tusim ze dopadnem ako Jozka

-> Bukaj:
Taky mě jedna strana chybí do páru - teď sice nevím která, ale dle zákona schválnosti to tahle nebude..

-> SO545: Před nedávnem jsem s jedním nákupem přivezl mimojiné hromadu klínkových na první stovky - bohužel jen jednu stranu. Tak kdybys potřeboval...
Tie co mam od teba su OK...akurat niesu z jednej sady.
Bud maju klinok alebo nie.
Celkom ma potesilo ked som jeden nasiel doma bez a spravnu stranu....akurat na uzky cap.
AK by niekto mal v pomuke takyto pekny na velku dieru a bez klinku prikupim....skladam 2napravy.
Namiesto nakupu draheho vystruznika a osadenie pod vrtacku som siel cestou rucneho vystruzenia....som pred koncom a po premerani celkom spokojnost rozdiel do 0,01mm po celej dlzke ujde..
AK by mal niekto na predaj vystruznik 21,5-24,5 od NAREXu....tiez by som sa ho ujal za mrzky peniaz.
Bud maju klinok alebo nie.
Celkom ma potesilo ked som jeden nasiel doma bez a spravnu stranu....akurat na uzky cap.
AK by niekto mal v pomuke takyto pekny na velku dieru a bez klinku prikupim....skladam 2napravy.
Namiesto nakupu draheho vystruznika a osadenie pod vrtacku som siel cestou rucneho vystruzenia....som pred koncom a po premerani celkom spokojnost rozdiel do 0,01mm po celej dlzke ujde..
AK by mal niekto na predaj vystruznik 21,5-24,5 od NAREXu....tiez by som sa ho ujal za mrzky peniaz.

-> SO545: Zeslabené bez klínku? S tím jsem se nikdy nesetkal...
...možná nějaká pozdější výroba coby náhradní díl?
...možná nějaká pozdější výroba coby náhradní díl?
-> Bukaj 09.09.24 21:56:17: ale boli aj zoslabene a bez klinku....teraz jedno ulozenie prestruzujem na vetsi prriemer...akosi neviem sparovat 2ks.....

-> isti: Svislák s klínem měly ještě první stovky, ale nebyl už dole zeslaben, jako u MBčka...
-> isti 08.09.24 21:40:06: Jo, tohle bude taky k postřikovači - tím labyrintem protéká stříkaná kapalina a tou jehlou směrem k trysce - šroubováním trysky pak měníš kužel postřiku...
-> isti 08.09.24 21:36:04: Vypadá to jako termostat z lednice nebo něčeho podobného...
-> Pavel P..: Vykonám

-> isti 08.09.24 21:42:24: tohle je podle me priruba k topny spirale do bojleru nebo prutokovyho ohrivace.... takze asi vyhodit.
Pogumované kolieská skf.Je to univerzál alebo vieme a nejakom specifickom použití?
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Vďaka,tak to nevyhodím.