skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Matika je sracka
prohledat
303 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 15.01.2009 do 20.02.2009, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
-> pyroman 19.02.09 16:20:08: 

-> doly120=velebnosti: tak tohle je na výpočet přepony a tam to nejde... ale na ten úhel sem to používal...btw sem si to zkusil narýsovat v CADu a změřit, a bere to tu hodnotu přes 6° 

-> pyroman: Tak sem se ti na to zeptal a říkal že by to šlo.
Ale konkrétně na tomhle příkladu prej ne (viz.obr.)
Mluvil tam cosi že tam ještě něco chybí aby to šlo-ale to sem si nějak nezapamatoval.(mluvil hodně matematicky
)

Ale konkrétně na tomhle příkladu prej ne (viz.obr.)
Mluvil tam cosi že tam ještě něco chybí aby to šlo-ale to sem si nějak nezapamatoval.(mluvil hodně matematicky

-> Syny: jj to asi jo....až budu mít čas tak si to zkusím nakreslit 

-> pyroman: Nevim, v pripade takhle lehky ulohy bych se na na nejakou umeru vyprd kdyz jde o to pouzit jeden sinus nebo tangens...
-> doly120=velebnosti: ok... danke
-> pyroman: Zeptám se a napíšu to tu

-> doly120=velebnosti: no to já nevím.... proto bych to chtěl zjistit
-> pyroman: proč by měl? Šak to není špatně ne?
-> doly120=velebnosti: doufám že tě s tím nepošle do pr*ele
-> pyroman: Ok skusím
Sem zvědavej co mi na to řekne:)

Sem zvědavej co mi na to řekne:)
-> doly120=velebnosti: zkus se ho zeptat na tu trojčlenku pro výpočet spádu 

-> pyroman 17.02.09 19:32:28: trouhleník a měla se dopočítat jedna strana,pak nějaké stoupání a pak zas něco ze stožárem jak je vysoký.
Rozměry si už moc dobře nepamatuju..
výsledky mi nevyšli ale říkal že dá bod i za obrázek-takže by měli bejt 3body čili 4řka...
Aspon tak

Rozměry si už moc dobře nepamatuju..
výsledky mi nevyšli ale říkal že dá bod i za obrázek-takže by měli bejt 3body čili 4řka...
Aspon tak

-> Syny: no když to uděláš přes tu přímou úměru tak to tak vyjde, takže teorie přímý úměry padá
-> pyroman: pockej - jak muze pro 200% vyjit 90°? Vem si to v pripade ty ulice... na 100m te stoupne o 200m - to nemuze nikdy byt 90°... ne?
-> pyroman: navíc pokud použiješ koniometrickou funkci pro 50% stoupání, zož by teoreticky měl být poloviční úhel, tzn 22,5, tak ti vyjde kolem 26°
-> Syny: no nejsou, ale když použiješ sklon 200% tak ti vyjde přesně 90°
-> pyroman: me se to tou primou umerou zda divny, precijen goniometricky fce umerny nejsou, ale zae zni logicky co pises...
-> doly120=velebnosti: co ste tam měli
ty woe pánové proč… vidím vzorec -Iwz/Iz, na papír napíšu -Iwz/Iz ale dosazuju a počítám Iz/-Iwz
Dneska sem s té triogometrie psal písemku
Sem zvědavý co dostanu

-> Nwkt: rozsuď nás co je dobře... jestli těch 6 a drobný a nebo 5,4 

-> Syny: právě že sem to zkoušel... prostě mazec.... by mě zajímalo jak je to s tou přímou úměrou... jestli žiju ve lži nebo to tak je 

-> Syny: Pro hodně malý úhly vychází všechny goniometrický fce přibližně stejně
-> pyroman: Teda stejne - asi s odchylkou 0°2'
-> pyroman: A zkousel sis ten arctg? Vychazi to stejne jako ten arcsin co sem psal :) Haluz
-> Pedros: Tak to je jasny ze pri 100% je to 45°, ale tady jde o tech 12%
-> Nwkt: Mam, ale nevim jak se pouziva

-> Pedros: Tak to je jasny ze pri 100% je to 45°, ale tady jde o tech 12%

-> Nwkt: Mam, ale nevim jak se pouziva

-> Pedros: hlavně že si rozumíme 

-> pyroman: 45° je při 100% stoupání,jsem to blbě napsal,ale myslel jsem to tak
-> Pedros: jakejch 45???? 45°by to bylo při 100% stoupáním ne?
-> Nwkt:
jinak stoupání je samo né 6 stupňů,ale 45
Trax:Tobě děkuju!

jinak stoupání je samo né 6 stupňů,ale 45
Trax:Tobě děkuju!
-> Syny: Máš Matlab? Spočítej mi ty integrály 

-> Trax: tak problém to není, prootže to vychází plus mínus stejně, ale nás to učili na střední i přes tu přímou úměru a tam už je ten rozdíl znát

-> pyroman: -> Syny: Sakra, 2 vysokoškoláci a jakej problem je sinus cosinus ze základní školy

-> Syny: sice máš recht že je to tak, že na 100m se ti silnice zvedne o 12m, ale bys měl použít tg=12/100 takže úhel = arctg 12/100, protože těch 100 je vodorovná vzdálenost...ale mělo by to jít i přes ty procenta, protože 100% stoupání je úhel 45° na čemž se snad shodneme 

-> pyroman: a ted kde je pravda? 

-> doly120=velebnosti: stoupani 12% = na 100m silnice stoupne vyskove o 12m... Takze to mas sin uhlu = 12/100 to upravis a vyjde te, ze uhel se rovna arcsin 12/100. Takze me vychazi 6° 53´
-> Nwkt 16.02.09 19:12:58: Ano, svira 65° s vodorovnym smerem, ale je nahore
A to ses na FAV? 

-> Nwkt: Tak jestli mas doma matlab, tak to tam nahazej a mas to hned

-> Trax: Hmm tak pokud jsem ostatní udělal dobře tak ne 

-> Nwkt: A 389 se ti nelibi?

-> pyroman: 

-> doly120=velebnosti: nemáš zač
Jinak... DÍKY MOC VŠEM ZA NÁMAHU A POMOC!
Snad to k něčemu bylo:)

Snad to k něčemu bylo:)

Koukám.. samí odborníci na matiku

-> doly120=velebnosti: trojčlenku.....
protože 100% odpovídá úhel 45°....takže ten tvůj úhle je 12*45/100
protože 100% odpovídá úhel 45°....takže ten tvůj úhle je 12*45/100
-> pyroman: a co jsi použil za funkci?
-> Trax: tříciferný číslo
-> doly120=velebnosti 16.02.09 20:36:33: 5,4°
-> Nwkt: A vis kolik ma radove vychazet ten soucet? Jinak ja se jdu posilnit nakym tocenym a vecer to dopocitam

-> doly120=velebnosti 16.02.09 20:36:33: je to k tomuhle -> doly120=velebnosti 16.02.09 19:57:07: