Puzzle na zdi? jak na to

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 06.01.2009 do 09.01.2009, založil/a WMA - navigátor :)
řadit dle data
23:14:43
09.01.2009
Don Carlos
Občas pomáhám ve sklenářství a rámování puzzle je denním chlebem. Kašlete na zázračná lepidla. Puzzle otočte vzhůru nohama a místo vedle místa podlepte izolepou. Je to asi nejlepší řešení. Otáčejte samozřejmě mězi dvěma deskama...
16:21:54
06.01.2009
gim
-> Luky.: neco malo modelu mam jak na hazedla, A3 a A1 tak i modely existujicich letadel, ale forum zadny neznam, nejak se tomu uz moc nevenuju...
16:15:08
06.01.2009
MerHanz
-> WMA - navigátor :): jj v marketech a větčích papírnictvích
15:10:49
06.01.2009
Luky
-> WMA - navigátor :): Ty klipsy mívají třeba v hypermarket obchoďácích (ostatně jako všechno 1 ).

Nechával jsem si teď zarámovat starý plánek modelu letadla. Taky jednou z variant byly klipsy. Ovšem rámař mě to rozmluvil, že jak ten papír vlhne a schne v souladu s vlhkostí vzduchu, mění se jeho velikost. Pod sklem to v místě těch klips drží pevně, zatímco zbytek plánku se může posouvat. To během změn velikosti papíru vede k jeho natahování, krabatění a vlnění. To u puclíků asi nehrozí, takže jen tak naokraj...

BTW, nezajímá se tu někdo o historii plánků létacích modelů z modelářských časopisů? Ten můj plánek je dost starý, psáno ještě nějakou staročeštinou (jest, ohnouti, atd). Docela by mě zajímalo jak je to starý. Sháněl jsem nějaká modelářská fora, ale neuspěl jsem. Znám pouze forum plastikových modelářů a papírových modelářů. Forum funkčních modelů jsem nenašel...
14:08:32
06.01.2009
WMA - navigátor :)
06.01.09 13:44:26-> MerHanz: no ano, proto to chci dat taky pod sklo. aby se to nekroutilo a nebylo zapraseny. o lepidle vim, ale to nechci. To sklo s tema klipsama me ani nenapadlo, ale neco takovyho uz jsem videl nekde. jen ted nevim kde. Kde myslis ze to sezenu?
13:47:55
06.01.2009
gim
-> MerHanz: presne tak.
13:44:26
06.01.2009
MerHanz
-> gim: však jasné, bojuju za to, aby to bylo pod sklem. To už to nepustí
13:40:33
06.01.2009
gim
-> MerHanz: tak vono se ti to zkrouti i kdyz to budes mit podlepeny, na chalupe mam kone, jen na tvrdym kartonu a taky je to pokrouceny ale je to na zachode tak na to s..e pes
13:30:59
06.01.2009
MerHanz
-> gim: právě že sme takhle jedno měli a po roce a pul se začalo kroutit a teď už je do oblouku, bohužel obrácenýho
13:20:48
06.01.2009
gim
-> MerHanz: ja to tak nemam, ale je to dost mozny...
13:09:21
06.01.2009
MerHanz
-> gim: na to samotný zavěšení pozor, časem se to kroutí
12:48:48
06.01.2009
gim
-> WMA - navigátor :): normalka kup klipsovej ram, je to papundeklova deska a pres to na klipsy sklo, kolikrat se da sehnat presne v rozmeru toho puzzle, nebo pripadne s paspartou, zalezi jak velky, ani to neni nejak extra drahy. Mam takle doma zaskleny temer vsechny co mam... Jen prvni sem si nechal zaramovat a to byla docela darda na to co to je...

Jinak se prodava to lepidlo jak psal merhanz to maj vetsinou ve specialkach, nemusis to potirat ani zvrchu, ale otocit ho a potrit tim zadni plochu a krasne se to slepi a je to jako koberec, a kdyz si sezenes takovy lepky co de delaj na visacky na zbozi tak to pak muzes povesit na spagat...
12:00:58
06.01.2009
MerHanz
-> WMA - navigátor :): dřív se prodávalo takový transparentn lepidlo kterým se to natřelo normoč zepředu a drželo to tvar ( my to pak pro jistotu naplácali ještě zezadu ) a nechali sme to zarámovat. Ani nevím na kolik to tenkrát vyšlo. Ale dneska bycho adi zkusel hodit do velkýho takovýho toho clipu bo jak se tomu bazmeku nadává( prostě to sklo s pozadím a sponkama jak se do toho serou fotky) .
11:54:52
06.01.2009
WMA - navigátor :)
Zdar všem ingenírům.

Poraďte mi pánové, jak přidělat puzzle na zeď.

Rád bych ho měl i za sklem, pže jinak z toho bude jen pracholapka.

tak nevím jak na to. mám představu nějaké desky na kterou dám puzzle (asi dtd 10-12mm) a přesto pak sklo. Jan si nejsem jistej jak to dát na zeď. Jestli pověsit ze zadu na bajonety (kazdej to zná asi pod jinym nazvem-tkz na skobičky za zadlabanej plíšek...?).

víc nápadů zatím nemám.

Jak to máte doma vy ostaní, poraďte.

Díky4
Extreme Tyres