skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Bmw 525i E60 - zkušenosti,názory z praxe
-> TUNER: asi nemam vw motor :-)
-> Johnyskodenzi: Jo máš pravdu,dával jsem tam motor ze 120ky....

-> Mantrabeach: Jj,neni to ve 4000 mrtvý jako ty VW nafty a výkon klesá plynule a ne jako skok ze skály... )))
No tahají malinko líp od spoda,zvukově porát dobrý a spotřeba tak nějak stejná. Tatík jezdí tak kolem 7-7,5 takový ty couračky...Já když jel na moravu,a kochal se krajinou,tak jsem jel za rovnejch 6 litrů...
Rekord,když jsem vezl ségru na letiště na Ruzyni,tak jsem je tam vysadil a cestu z5 jsem jel fakt dědkostyl....Zavěsil jsem se za kamionem a jel kolem 90-100 a spotřeba byla 5,0/100 km )))
To byla jejich bejvalá extremě nežravá e39 3,0d s manuálem. ;-)
Jinak s tim samym autem na slovensko a z5 ve 4 s plnym kufrem na tejdení dovolenou za rovnejch 6 litrů....
No tahají malinko líp od spoda,zvukově porát dobrý a spotřeba tak nějak stejná. Tatík jezdí tak kolem 7-7,5 takový ty couračky...Já když jel na moravu,a kochal se krajinou,tak jsem jel za rovnejch 6 litrů...
Rekord,když jsem vezl ségru na letiště na Ruzyni,tak jsem je tam vysadil a cestu z5 jsem jel fakt dědkostyl....Zavěsil jsem se za kamionem a jel kolem 90-100 a spotřeba byla 5,0/100 km )))
To byla jejich bejvalá extremě nežravá e39 3,0d s manuálem. ;-)
Jinak s tim samym autem na slovensko a z5 ve 4 s plnym kufrem na tejdení dovolenou za rovnejch 6 litrů....

-> TUNER: hehe tak tam nemate motor z bmw
-> TUNER: jo trochu tomu ten spodek chybí ale já si na to zvyk.dá se to točit jako benzín což je paráda a ten zvuk žeru.jak vůbec jedou nový Dčka?taky v celým spektru nebo třeba jen od 1700-4000ot.?
Když už se to tady tak rozjelo, nedovedl by mi někdo z vás co jste ze západních čech dát typ na dobrou firmu která by mi to auto dokázala z německa dovézt ( případně alespoň zařídit papírování kolem prodeje + dovozovou STK)?
Eventuelně bych byl schopen i s vozem dojet sám od prodejce zpět domů ( cesta na podvalu bez pojistky vyjde údajně dráž - nevyplatí se to), ovšem to papírování jako neznalý věci bych asi nezvládl - umím pouze anglicky,což je mi na tamních úřadech nejspíš uplně k ničemu.
Auto bych si vybral přes Autoscout a nebo Mobile.de.
Budu vděčný za každou dobrou informaci.
Eventuelně bych byl schopen i s vozem dojet sám od prodejce zpět domů ( cesta na podvalu bez pojistky vyjde údajně dráž - nevyplatí se to), ovšem to papírování jako neznalý věci bych asi nezvládl - umím pouze anglicky,což je mi na tamních úřadech nejspíš uplně k ničemu.
Auto bych si vybral přes Autoscout a nebo Mobile.de.
Budu vděčný za každou dobrou informaci.
-> Mantrabeach: Jo e 34ku jsme v TDSku měli taky...manuála....pohoda auto,ale motoru chyběl spodek,jelo to až od 2-2,2 tisíc vejš.
Když jsem s nim jel do itálie tak mi vyšla spotřeba na pohuodu - tempomat něco kolem 6,5 litru... ;-)
nová 2,5ka jede o krapet líp....
Když jsem s nim jel do itálie tak mi vyšla spotřeba na pohuodu - tempomat něco kolem 6,5 litru... ;-)
nová 2,5ka jede o krapet líp....

-> TUNER: a jak šlape e60?v poho?já koupil e34,je to sice už starý ale nemůžu si to vynachválit.525tds.je sice pravda že když tomu šlápnu na krk tak je tam vír jak prase ale když jezdím normálně tak se dá po městě asi za 7,5l
-> aDAm: D jsem dával v e39...ale ta měla nic moc automat a jen 5°....e60ka už má automat taky 6°a měl by bejt zase o kus lepší....Nj,je to pohodlíčko se o nic nestarat,ale zase trošku horší dynamika a spotřeba....
-> TUNER: no tak to se divim že ti to auto ještě jezdi ;)
ja tam prdnu dycky D a to mi stači ;)
ja tam prdnu dycky D a to mi stači ;)
...a občas i 6ku.... 

-> TUNER: jo počkej ty tam řadiš aji 4ku, 5ku jo? ale to ničiš převodovku
-> aDAm: Mno máme už třetí naftový BMW v řadě a za 15 se nám jezdit nikdy ještě nepovedlo......Asi budu muset začít využívat jen první 3 stupně...

-> TUNER: jj bmw v naftě za 15 a v benzinu za 30, tos nevěděl? ;)
-> Johnyskodenzi: Jako že BMW v naftě jezdí za 15 litrů?? Ne,to jsem asi blbě pochopil....
takze poviem ti to takto.bmw je financne narocnejsie.pokial nemas nejakych ludi co by sa ti onho starali myslim servisovo tak sa ti stane ,ze ti ho viac dodrbu ako urobia.tie diesle su vacsinou 6valce retaz rozvod a toe rozvody vydrzia no ked ti ich niekto odflakne tak si v pic.bmw nevie robit bars kto.ja sa ucim v awt bawarii ako prax a mozem ti povedat ,ze to nejsu take uzastne auta ako kazdy hovori. a k tej honde.je to skutocne auto ktore sa da vitunit uplne paradne a moj nazor je ze ked sa s nim pohras nejaky filtri zvody,vyfuk.tak trhnes hen taky baworak.a spotreba na tych diesloch este nebola nizsia ako 15 litrov.kamos ma tuto bawariu a mozem ti povedat ze to auto neni na spotrebu.a na tej honde zajazdis na 10 -12 litrov viac nie
Ok, díky. Teď se mi podařilo natrefit na časopis Autoojetiny s tímto vozem.Je zde 12 stránek recenze jen o něm.Rozhodně mě dokázala přesvědčit že motoricky 525i je velice dobrá volba-proto více už netřeba.
Každopádně díky za příspěvky.
Každopádně díky za příspěvky.
Měli jsme e39ku 530d a teď máme e60ku 525d...Mno rozdíl je tam celkem velkej. Zatim auto jezdí bez problému,v létě jsme s obouma byli v HR a v novějšim se jede o dost pohodlněji,oproti staršímu je celkem tichej a o dost líp tlumí nerovnosti z vozovky. Nějaký rady na servis ti asi nedam,protože po třičtvrtě roce co ho máme tak nebyl důvod do servisu jezdit. ;-)
A na co si dát pozor? Asi jako u všech aut,hlavně ať to neni nějaká maskovaná bouračka,prolézt podvozek,skouknout motor atd...to je u všech aut si myslim stejný.
A na co si dát pozor? Asi jako u všech aut,hlavně ať to neni nějaká maskovaná bouračka,prolézt podvozek,skouknout motor atd...to je u všech aut si myslim stejný.
-> lubor: Tak se zaregistruj
Jinak diesel bych ja taky nebral, kor kdyz slysim, jak je 530D haklivy

-> aDAm: Mám pocit že bez registrace se tam k ničemu nedostanu, ale zkusím to.
Jinak diesel nechci, jedině benzín-a bez turba.
Jinak diesel nechci, jedině benzín-a bez turba.
váže nedá najít? a co takhle zavítat na fundované stránky bmwklub.cz ?
jinak dobra volba...moža spíš 530d
jinak dobra volba...moža spíš 530d
Uvažuji o koupi tohoto auta, r.v. 2004-2005, s největší pravděpodobností dovoz z německa s najetými km max do 100 000.
Potřeboval bych nějaké info od lidí kteří se vyznají, nebo mají tento vůz doma(případně servisují) jestli je to dobrá volba a nebo ne, případně na co si dát pozor.
Zvažuji ještě eventuelně jako alternativu Hondu Accord 2.4i Executive 2005,2006.
Hlavně prosím o nějaké fundovanější názory, nějaké pubertální dohady lidí kteří znají tohle auto tak max. z časopisů mě nezajímají. Na internetu se toho z praktických zkušeností moc na tento typ najít nedá.Díky.
Potřeboval bych nějaké info od lidí kteří se vyznají, nebo mají tento vůz doma(případně servisují) jestli je to dobrá volba a nebo ne, případně na co si dát pozor.
Zvažuji ještě eventuelně jako alternativu Hondu Accord 2.4i Executive 2005,2006.
Hlavně prosím o nějaké fundovanější názory, nějaké pubertální dohady lidí kteří znají tohle auto tak max. z časopisů mě nezajímají. Na internetu se toho z praktických zkušeností moc na tento typ najít nedá.Díky.