skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Povrchová úprava
15:00:48
08.12.2008
08.12.2008

Jozka
-> Zdeněk.: To je dobrá stránka, dostal mě hlavně olivový chromát vhodný pro vojenské zakázky a to, že můžu přijít i s řetězem na kozu...
12:14:42
07.12.2008
07.12.2008

waca
V Příbrami je taky firma na galvanizování...Galvanika PB...Taky sem lidi vozej hodně věci na úpravy
00:39:11
07.12.2008
07.12.2008

Zdeněk.
08:00:20
03.12.2008
03.12.2008

Jozka
-> Zdeněk.: Tak Písek.. Já jsem si vzpomněl, že mi kdysi říkala paní Loguš (LOžiska-GUfera-Šrouby), že by taky zinkování zařídila.
S výdrží asi záleží na typu provozu.. Ale co jde v principu, dal bych do komaxitu.. Oni dokážou olepit - ochránit ty pracovní plochy a fakt to vydrží.
Já zas pochopil, že chromátování je jenom jinej název pro galvanický nanášení zinku..
S výdrží asi záleží na typu provozu.. Ale co jde v principu, dal bych do komaxitu.. Oni dokážou olepit - ochránit ty pracovní plochy a fakt to vydrží.
Já zas pochopil, že chromátování je jenom jinej název pro galvanický nanášení zinku..
18:02:31
02.12.2008
02.12.2008

Zdeněk.
-> Jozka: objevil jsem v Písku galvanovnu (www.galva-chmela.cz/), tak se zkusím zeptat tam, jinak mi to známý poveze asi do Českých Budějovic...takže na brzdový štít ne? Radši tedy komaxit? Chtěl jsem udělat černou nápravu se zlatými(žlutými)doplňky, tak jsem myslel, že vše nechám pozinkovat žlutým chromátem a jestli jsem to dobře pochopil, tak díly nejdřív pozinkují a pak udělají další povrchovou úpravu na ten zinek, tedy ten chromát...?
15:27:32
02.12.2008
02.12.2008

Jozka
-> Zdeněk.: Někdo to tu onehdy vysvětloval, tak jsem si to vystřihnul - "Výslednou barvu zinku určuje síla chromátu na povrchu zinku (obsah Cr6+), v rozmezí od 0,1 (bílý - modrý) do zhruba 1 mikronu (černý - olivový). Rozdíl v životnosti mezi žlutým chromátem a černým, nebo olivovým je zhruba trojnásobná." Na brzdovým štítu to moc dlouho nevydrží. Kam to budeš dávat povrchovat?
12:28:17
02.12.2008
02.12.2008

suri
nevadi loziska vyberes akurat nedavaj ziarovym robit naboje a otocne cepy
22:48:58
01.12.2008
01.12.2008

Zdeněk.
Budu nechávat zinkovat některé díly náprav (šrouby, matky, čepy atd. však to znáte), ale ještě nikdy jsem to dělat nenechával a tak by mne zajímalo, čím se od sebe liší modrý, žlutý, černý a olivový zinek?
Je lepší zinek nebo nikl?
Pak, co je to chromátování zinku?
Ve firmě, kam to budu asi dávat zinkují galvanicky na šrouby, matky atd to chápu, že by mi to asi nikdo žárovým nedělal, ale co s nábojema, čepama kol a brzdovýma štítama? Vydrží na tom tenhle způsob zinkovaní? Nebude vadit, že zinek nateče dovnitř nábojů a čepů kol a na hladké plochy kde jsou ložiska?
Omlouvám se za tolik blbejch otázek, ale radši se zeptám, než abych něco zku..il
Je lepší zinek nebo nikl?
Pak, co je to chromátování zinku?
Ve firmě, kam to budu asi dávat zinkují galvanicky na šrouby, matky atd to chápu, že by mi to asi nikdo žárovým nedělal, ale co s nábojema, čepama kol a brzdovýma štítama? Vydrží na tom tenhle způsob zinkovaní? Nebude vadit, že zinek nateče dovnitř nábojů a čepů kol a na hladké plochy kde jsou ložiska?
Omlouvám se za tolik blbejch otázek, ale radši se zeptám, než abych něco zku..il