Pokud by vni nebyl olej tak ver tomu ze bys to za jizdy poznal byl by to zachvilku ramus jak...
Ale ted jina jestli tam mas toho oleje moc tak se ti muze i stat ze zacne nekde tect a hlavne neni to uplne koser tak bacha.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Panika - olej z převodovky
22:48:58
18.11.2008
18.11.2008

Kuladmin
20:10:55
17.11.2008
17.11.2008

Hrabosh
Tak jsem to nevydržel a i s tou rozřezanou držkou jsem to šel změřit :-)
1/ pod autem už není louže, přestože sem tam dolil olej
2/ hladina oleje je o cca 2cm výš, než by měla být (ale auto stojí trochu dokopce).
... takže to vypadá, že sem prostě zaparkoval nad olejovou skvrnou. No uvidíme zítra, jestli podemnou bude louže, až budu odjíždět z práce.
... ale stejně by mě zajímalo, jak daleko bych jel s převodovkou, kdyby ten olej fakt vytekl...
1/ pod autem už není louže, přestože sem tam dolil olej
2/ hladina oleje je o cca 2cm výš, než by měla být (ale auto stojí trochu dokopce).
... takže to vypadá, že sem prostě zaparkoval nad olejovou skvrnou. No uvidíme zítra, jestli podemnou bude louže, až budu odjíždět z práce.
... ale stejně by mě zajímalo, jak daleko bych jel s převodovkou, kdyby ten olej fakt vytekl...
18:01:22
17.11.2008
17.11.2008

Hrabosh
No jo, mrknu ... hned zítra. Blbý je, že si s tím ted nemůžu moc hrát, protože v pátek mi chirurgicky odstranovali všechny osmičky a teprv včera sem dojel z nemocnice. Takže se ted válet pod autem dost dobře nemůžu :o(
17:54:13
17.11.2008
17.11.2008

colaczech
-> Syny: To ja vim ze je tam brzdovka. Ta je taky mazlava a staci trocha a na silnici je flek.
17:51:14
17.11.2008
17.11.2008

colaczech
Prasknou muze, ale neverim ze by to prasklo pokud je tam neco sejdrem tak to silentblok propruzi. Nezbyde ti nic jineho nez si pod to zitra lehnout a zjistit co a jak. A nakonec zjistis ze ta skvrana nebala od tebe

17:45:52
17.11.2008
17.11.2008

Syny
-> Hrabosh: Tak se koukni kolik mas v prevodovce oleje ne?
-> colaczech: Dle me ve spojkovim valecku je brzdovka teda...
-> colaczech: Dle me ve spojkovim valecku je brzdovka teda...
17:39:42
17.11.2008
17.11.2008

Hrabosh
Jakou chvilku ? To auto tam stálo od neděle. Jinak neměnil, nedolíval ...
.. spíš me proste zajímá, jestli víko převodovky může vůbec prasknout, když by šla převodovka třeba trochu šejdrem, nebo jestli to urcite vydrží.
.. mimochodem jak dlouho vydrží ta převodovka jezdit na sucho ? Moc dlouho asi ne, co ?
.. spíš me proste zajímá, jestli víko převodovky může vůbec prasknout, když by šla převodovka třeba trochu šejdrem, nebo jestli to urcite vydrží.
.. mimochodem jak dlouho vydrží ta převodovka jezdit na sucho ? Moc dlouho asi ne, co ?
17:34:44
17.11.2008
17.11.2008

colaczech
pak me jedine napada jestli neprosakuje olej kolem tahla razeni. Nezda se me totiz ze by za takovou chvilku vyteklo tolik oleje, je prece jenom dost husty a navic ted kdyz je zima. A nemenils v te prevodovce nekdy ted olej? Zatky na prevodovce mas utazene?
17:26:42
17.11.2008
17.11.2008

Hrabosh
2 colaczech: To težko: 1/ bylo tam toho dost na to, aby se mi rozsvitila kontrolka mnozstvi brzdovky.
2/ urcite to byl olej ...
3/ bylo to pod nádrží
2/ urcite to byl olej ...
3/ bylo to pod nádrží
17:17:34
17.11.2008
17.11.2008

colaczech
-> Hrabosh: A neteče ti nahodou spojkovy valecek na prevodovce?
17:15:03
17.11.2008
17.11.2008

Tom125
Nejdřív bych zkusil změřit kolik tam toho oleje je.
17:11:09
17.11.2008
17.11.2008

Hrabosh
Zdravim.
Dnes sem šel k autu a vidim pod nim skvrnu zhruba pod nádrží. Lekl jsem se, že mi vytekl benzín, ale ručka ukazovala, že tam je. Tak jsem poodjel a skrvnu analyzoval - byl to olej. POKUD je teda z mýho auta (tzn. pokud už to tam nebylo předtím), tak musí být odněkud z převodovky ...
... nedávno jsem měnil nápravu z příčku převodovky. Silentblok převodovky jsem utáhl na převodovce, potom jsem tam přitáhl příčku ... myslíte, že se mohlo nějak poškodit (prasknout) víko převodovky, kdyby byla třeba trošku křívě, nebo tak ? Hned sem jel do OBI pro litr PP80, nalil jsem to tam a nic z auta neteklo ... tak nevím, co myslíte ? Praskla mi někde převodovka, nebo sem prostě zaparkoval nad olejovou skrvnou a řeším kraviny ? Stalo se vám, že by víko převodovky prasklo ? Jinak řadit de dobře ...
Dnes sem šel k autu a vidim pod nim skvrnu zhruba pod nádrží. Lekl jsem se, že mi vytekl benzín, ale ručka ukazovala, že tam je. Tak jsem poodjel a skrvnu analyzoval - byl to olej. POKUD je teda z mýho auta (tzn. pokud už to tam nebylo předtím), tak musí být odněkud z převodovky ...
... nedávno jsem měnil nápravu z příčku převodovky. Silentblok převodovky jsem utáhl na převodovce, potom jsem tam přitáhl příčku ... myslíte, že se mohlo nějak poškodit (prasknout) víko převodovky, kdyby byla třeba trošku křívě, nebo tak ? Hned sem jel do OBI pro litr PP80, nalil jsem to tam a nic z auta neteklo ... tak nevím, co myslíte ? Praskla mi někde převodovka, nebo sem prostě zaparkoval nad olejovou skrvnou a řeším kraviny ? Stalo se vám, že by víko převodovky prasklo ? Jinak řadit de dobře ...