skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tlumex
-> petr s: vždyť co asi píšu

já to stříkal pistolej na spodky, že by se to msuelo ředit, jenom dcentně, záleží jak to chceš hrubý
-> petr s: však to taky Pájus píše
-> Pavel P..: Ale rozpouští plastizol a potom se loupou celé pásy
-> Zdeněk.: mě je to srdečně jedno jakou bude mít barvu...hlavně že to bude držet a mám pocit že neni asfaltovej takže jde přelakovat

-> Pavel P..: no to je možná, že je lepší, ale stejně, kdo by natíral podvozek na stříbrno?

lepší se samozřejmě stříbrnej tlumex ale ten se udajne nesníší s origo plastizolem... ebo to aspoň tak bylo napsaný na plechovce z roku 77... ale i po těch letech je stále použitelnej akorát se musí hodinu rozmíchávat ten usazenej hliník na dně.
LiMaK 17.11.08 10:27:19 napsal: ja koupil 2x velkou pixlu, a vyslo to luxusne, z jedné sem to sice taky dycky udelal, ale nebylo to tak jak se mi to libi.....
2xvelka pixla za 375kc, to znamena, dokupy pres 700 v prdeli a jeste se to do pistole redi benzinem :-)
ten novej tlumex je ale šíleně tekutej - tam už by toho benzínu snad nemuselo bejt moc potřeba..
2xvelka pixla za 375kc, to znamena, dokupy pres 700 v prdeli a jeste se to do pistole redi benzinem :-)
ten novej tlumex je ale šíleně tekutej - tam už by toho benzínu snad nemuselo bejt moc potřeba..
-> spartra: -> Pavel P..: díky kluci

-> Zdeněk.: umejt je samozřejmost.. kde to rezne, jakože asi nikde tak vybrousit a natřít základem, jinak normálně na plastizol to namazej.
-> Zdeněk.: rpovnou tlumex pouze na korozi základ a tlumexa hotovo, hurá
-> FOR ALL: budu natirat podlahu a podběhy tím TLUMEXEM asi, protože nic lepšího buď není, nebo jsem nic lepšího nesehnal?? A zajímalo by mne, jestli mám spodek umít a natírat tlumex rovnou na plastizol, nebo jestli mám celej spodek natřít základovkou a pak teprve ten TLUMEX...díky
takže 2 4kg pixle, a nevím esli to budu dělat pistolou, páč nevím esli pude auto dostatečně zvednout aby se to dalo šplíchat, spíš to bude spolupráce se štetcem

-> Mishoooo:
ten mal radost

ja som po tlumexovom natere na plastizole isiel na geometriu.... tych nadavok co som si vtedy vypocul neprajem nikomu....
ten technik snad hresi este dodnes... na tlumexe je to aj po 3 rokoch lepkave a spini to... technik vyzeral ako kominar

ja koupil 2x velkou pixlu, a vyslo to luxusne, z jedné sem to sice taky dycky udelal, ale nebylo to tak jak se mi to libi.....
ok, tak teď už mám dost jasno
ale pořát ještě tápu nad tím jaké množtví mám koupit abych mě nechybělo nebo zbytečně moc nepřebejvalo 

jedinny rozdil mezi tlumex plast a tlumex plast plus je to, ze ten PLUS je stribrne barvy......a o 100,- drahsí na plechovce...asi tak
nene nejdřív se bude brousit na plech, základovka a pak tlumex. Rozhodoval sem se mezi tím plast a plastplus...
Známý použil Tlumex plast a je spokojený. Nicméně pokud vycházíš z informací z Andrta, tak by se na Platizol měly nanášet jen vodouředitelné materiály, takže jestli je ten Tlumex na plastizolu měkký, tak ho možná trochu naleptal.
a ještě kterej tlumex je na ten podvozek nejlepší? Speciál, plast, plast plus?? ten plast plus se mi jeví dobře 

aha
a to kolik teda mam koupit kg?? a jaká je asik minimální doba mezi prvním a druhm nátěrem?

-> Stehla: No já mam holou kastli, ta nikam nepojede 

jako žes to natřel, pak nechál stát v garáži tejden a znova??? no v plánu mám pěkně obrousit, popř zavařit, či jinak zamaskovat díry který vylezou, přetřít základem a pak ten tlumex...
Nwkt 16.11.08 22:16:22 napsal:
Tlumex se má nanášet nad 10°C
a když ne tak se stane co? Nevím kolik může být tak °C v garáži, ale přes noc se mi topit nechce
Tlumex se má nanášet nad 10°C
a když ne tak se stane co? Nevím kolik může být tak °C v garáži, ale přes noc se mi topit nechce

-> Stehla: Já to nechával tejden mezi vrstvama. Zajímavý je, že na plastizolu zůstal tlumex lepivej a na obroušenym plechu natřenym základovkou hezky uschnul
s teplem by neměl bejt problém, a jak dlouho schne???
Pokud nemáš vytápěnou garáž tak počkej do jara, Tlumex se má nanášet nad 10°C
Zdravím, chcu teď na vánoce udělat radost tatovi tím že mu obrousím podvozek na fankovi a vzít to pak tlumexem, ale nevím kolik ho mám koupit, abych zbytečně nekupoval 4kg když bude potřeba třeba 2kg nebo 6kg... díkec