skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
geometrie - sbihavost v mm a stupnich
-> Eidy: U fava s mcpersonem? Kde mas vepredu valecek a vzadu? Ja bych rekl ze se ten zadni silent smackne a rameno se trochu zaklopi dovnitr... Aspon co jsem koukal na testovaci videa s jednickovou fabii, tak to kolo cely litalo solidne pri ostrym brzdeni.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ramena, silenty atd. jsou navržený tak, aby při brždění vznikla sbíhavost. Takže tím to nebude.
-> Nepér: Kdyz vostre brzdis se seriovejma silentblokama, tak se ti ze sbihavosti udela rozbihavost a auto je pak neklidny.
Na vsech autech od malucha, pres skodovky, feldy po A6 davam milimetr sbihavost bez ohledu na kola. Mereno na rantlu disku. Gumy se nesjizdi a auto jede rovne...
Hm a jakej to má vůbec vliv? Já se vždycky snažil nastavit na 1 mm, jak to má být (a což je na favoritu jediná oficiálně nastavitelná hodnota) podle knížky... a víc jsem to neřešil.
Trosku to tady oživím. Kolik kdo jezdíte sbihavost a na jakych kolech?
Zazaa: mno malo by sa to brat z hrany disku aspot gemetrie to s toho vyhodnocuju :)
-> Eidy:
jop... přesně tak
jop... přesně tak

-> petr s: nesouhlasím. Záleží na průměru disku.
-> Zazaa: měří se to na rantlech disku. Těch 6,4mm je s origo kolama. Pokud jsou to třeba 13" a ty dáš 18" tak naměříš sbíhavost 8,8mm, ale ve stupních je to pořád stejně.
-> Zazaa: měří se to na rantlech disku. Těch 6,4mm je s origo kolama. Pokud jsou to třeba 13" a ty dáš 18" tak naměříš sbíhavost 8,8mm, ale ve stupních je to pořád stejně.
-> Zazaa: 0,1mm = 0,01 stupně tak se udává přesnost u výrobců geometrie
to je prave ono ... od ceho se to meri ? od hrany disku nebo je to na nejake urcene pace ...
v manualu je psano jen 6.4mm
v manualu je psano jen 6.4mm
No to zalezi jak to meris, musis podle disku... zmerit vzdalenost od stredu a pak dopocitat sinus cosinus :)
kdyz mam psanou sbihavost na naprave 6,4mm jaka je to ve stupnich ?
nejak se nemuzem dohodnout :)
nejak se nemuzem dohodnout :)