skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna hlavního brzdového válce - Problém
Kapalina je nová. Ten válec byl 100% dobrý protože sem ho měl v autě já a vím že nic neteklo a brzdilo to dobře. Pak sem se dal do výměny nápravy kvuli řízení a musel sem vyměnit i tu konzoli s pedálama. Složil sem to vyměnil gumičky v tom puvodním HBV teklo to tak sem odšruboval z té původní konzole ten můj dobrý HBV a hodil to na tu novou konzoli s původním posilovačem a teče to.. tak nevím Ten HBV mohl být vyndaný tak maximálně den...
-> Exon: Jako zajetelena kapalina je jedna vec, ale jak vis, ze ten druhej valec byl 100% dobrej? Ze v jinym aute jezdil? Jak dlouho z nej byl vymontovanej?
-> Exon: Nemáš nějaký svinstvo v kapalině třeba?
Zdravím mám taký problém že mi teče hlavní brzdový válec. Měnil jsem v původním válečku co tam byl gumičky to nepomohlo a válec byl ve vnitřku bez poškození i pístky byly dobré a přesto teče.. Potom sem tam zkoušel dávat druhý brzdový válec který byl 100% funkční a netekl jenže jak sem ho dal do auta tak začal téct. Brzdy jsem odvzdušnoval a šlo to dobře tekla jenom čistá brzdovka ale pedál jde stále až na podlahu. Jinde to neteče jenom tím brzdovým válcem mě to kape na pedál.. Může to způsobovat třeba nejak posilovač že tlačí blbě na ten válec? Nebo čím by to mohlo být? Díky
aj u novyc hbv alebo b-valcekoch sa stane ze to niekto zle posklada myslim vo fabrike a ked to nahodime stane sa ze pri odvzdusnovani tecu rucnu by som nechal dolu ja tak viem ze sa odvzdusnuje od najdlhsieho bodu ale netvrdim ak si nemenil zadne brzdove a predne valceky ci nieje niektore zahrdzavene ci sa dobre hybu skus to odvzdusnit ked je motor natoceny ak mas posilovac da silnejsi tlak ale si zaisti kolesa aby ta nepreslo posilovac je v akom stave
dneska sem se zaseknul u vůle 0,5-1mm tyčka - HBV, měřím posuvkou, nemůžu se shodnout
podotázka, trn(tyčka) posilovače, jde šupnout maličko dolů, je to normal?
je na to nějakej zlepšovák krom orig. přípravku?
podotázka, trn(tyčka) posilovače, jde šupnout maličko dolů, je to normal?
je na to nějakej zlepšovák krom orig. přípravku?
-> petr s: ja vim no ale asi jak to nemelo silu a tendenci se vracet vzadu pistky tak to proste neslo takhle jsme to delal vic jak 1/2 hodky a nic pak me napadlo dat rucku dolu a hle chvilka okamziku.
Takze bych to taky skusil. A bylo to min na dvou mozna i trech autech vsechny 120.
takze ted vsechny auta delam tak ze mam rucku dole a nemam nikde problem.
Takze bych to taky skusil. A bylo to min na dvou mozna i trech autech vsechny 120.
takze ted vsechny auta delam tak ze mam rucku dole a nemam nikde problem.
-> Kuladmin: Ta akorát roztahuje čelisti spíše to byla nějaká náhoda
-> petr s: Si dovolim oponovat s tou ruckou me to treba na dvou 120 neslo s ruckou odvzdusnit predek. Proste to neslo stacilo hodit rucku dolu a hle par okamziku a bylo to.
zdravíčko pánové
dnes jsme se jal shánět sk hbv a hsv, nejprve prondo jičín(mají čínu či poláka za 325kč), volal jsme prondo m.b. (mají jen čínu či poláka za 325kč), janatka konechlumí(opět čína, polák kolem 320kč), poté nasledovalo novotný hořice(nabízel mě aq/nejspíš čína či polák za 620kč
fragokov za 800musel by se objednat, zkouším autoforum hořice, tam bych sehnal fragokov ,bude nejdříve ve čtvrtek(hbv kolem 700kč, hsv 370kč)
otázka mám dále shánět fragokov? Nevíte kde případně sehnat v praze? zejtra bych tam měl mít cestu, případně bych musel do autofora ve čtvrtek. Je to vážně taková trága s těma našema plečkama?
www.mapy.cz/
dnes jsme se jal shánět sk hbv a hsv, nejprve prondo jičín(mají čínu či poláka za 325kč), volal jsme prondo m.b. (mají jen čínu či poláka za 325kč), janatka konechlumí(opět čína, polák kolem 320kč), poté nasledovalo novotný hořice(nabízel mě aq/nejspíš čína či polák za 620kč

otázka mám dále shánět fragokov? Nevíte kde případně sehnat v praze? zejtra bych tam měl mít cestu, případně bych musel do autofora ve čtvrtek. Je to vážně taková trága s těma našema plečkama?
www.mapy.cz/
-> Strojar: Nevadí
vadi kdyz je pri odvzdusnovani zatazena rucni brzda?
ten hbv je od VAP Prešov s.r.o.
koukal sem že FRAGOKOV je taky v Prešove, nemaj spolu neco spolecnyho? weby maj taky skoro stejny...
koukal sem že FRAGOKOV je taky v Prešove, nemaj spolu neco spolecnyho? weby maj taky skoro stejny...
podobne akty x sme zazivali aj my pri odvzdusnovani na novo vyskladanych brzd, mal som tam najprv funglovku HBV este od PAL-u, problem bol rovnaky ako opisujes, aj po niekolkonasobnom odvzdusnovami sa vobec nevytvaral tlak a stale odniekal salo vzduch, chybu som nevedel identifikovat vzhladom na to ze to bolo vsetko poskladane na novo, skusil som pregumickovat HBV a nepomohlo, pedal bol stale makky a vzdy siel az na podlahu, uz ma to prestalo bavit a tak som kupil dalsi novy HBV ale tento raz od FRAGOKOV-u a problem sa vyriesil, ten PAL-acky som mal snad 5x rozobraty a dodnes neviem pochopit preto to robilo to co robilo, pritom ten FRAGOKOV je na vlas rovnaky a brzdy funguju, jedna velka neznama pre mna...
jeste sem zapomel napsat ze se jedna o ŠKODU 105L r.v. 87
nech to konoj, aspon u Garde si to muselo nejak sednout, vybublat šlo to až za dobu, jinak jsem byl upozornen ze brzdy se odvzdusnujou od nejblizsiho kola a 4p nejdriv zevnitr, z venku a pak nahore
Ahoj, mám problém s novým hbv. Brzdy nejdou odvzdusnit, zadní sli odvzdusnit v poradku, ale prední nejdou, jenom tam malilinko ucurava brzdovka, zadny výstrik pod tlakem... Auto brzdi hodne hodne blbe, pedal zabira hodne slabe az kdyz je temer na podlaze.
Jak jsme (s Kočim) postupovali:
- nejdriv jsme vyndali stary hbv a dali tam nový, napojili hadicky, dali nové (medene) tesneni
- dolili brzdovku
- odvzdusnovali primo na hbv pro okruh zadnich brzd tj. ten vyssi sroub. pomalinku jsem pri tom seslapaval pedal...
- odvzdusnilli zadni brzdy, nejdriv na jedny a pak na druhy strane. Brzdovka hned na prvne krasne strikala
- potom jsme se snazili odvzdusnit vepredu, ale brzdovka vubec nechtela vytekat, jenom hrozne malinko ji vyteklo (hodne slabe) stejny u obou kol. vubec sem necitil v pedalu zadny pokles kdyz koči povolil odvzdušnovaci šroub
- pokusli sme se odvzdušnit primo na valci ale ted ten spodni šroub, brzdovka taky temer nevytekla, stejny jak u kol...
fakt nevim co delame spatne, hbv je uplne novej
Diky moc za rady
Jak jsme (s Kočim) postupovali:
- nejdriv jsme vyndali stary hbv a dali tam nový, napojili hadicky, dali nové (medene) tesneni
- dolili brzdovku
- odvzdusnovali primo na hbv pro okruh zadnich brzd tj. ten vyssi sroub. pomalinku jsem pri tom seslapaval pedal...
- odvzdusnilli zadni brzdy, nejdriv na jedny a pak na druhy strane. Brzdovka hned na prvne krasne strikala
- potom jsme se snazili odvzdusnit vepredu, ale brzdovka vubec nechtela vytekat, jenom hrozne malinko ji vyteklo (hodne slabe) stejny u obou kol. vubec sem necitil v pedalu zadny pokles kdyz koči povolil odvzdušnovaci šroub
- pokusli sme se odvzdušnit primo na valci ale ted ten spodni šroub, brzdovka taky temer nevytekla, stejny jak u kol...
fakt nevim co delame spatne, hbv je uplne novej
Diky moc za rady