skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
chladene vrtane odlahcene kotuce
19:14:24
24.10.2008
24.10.2008

Tuner#2 - zrušená registrace
-> matisek: Protože potom kotouče od Kábrta do těch krabic cpali. To je asi tak jako že vrtají sériový jednoduchý Feroda a říkají že to jsou nějaké lepší kotouče :-) A já vrtaný naštěstí nemám a brzdí to dobře jak jsem psal - žádné vibrace.
17:43:36
24.10.2008
24.10.2008

matisek
-> Saky: To si pis ze az budem znova kupovat kotuce tak sa budem zhanat po tych tvojich.Ale ako som pisal vtedi som nevedel ze co, kde a ako.

17:37:19
24.10.2008
24.10.2008

matisek
-> Tuner#2: Ak ich mas tiez vrtane napis prosim ci tiez pocitujes pri brzdeni to co popisoval Saky.Inak mne sa to nezda ze by to boli zimmermani lebo oni by ich urobili ale len podla vami zadanich rozmerov.To som nasiel na ich strankach.Leda ze by si ich u nich renovak pred timi dvoma rokmi objednal.Ale nechapem preco ich cpali do takej krabice.Mozno inu nenasli
.

13:24:03
24.10.2008
24.10.2008

Tuner#2 - zrušená registrace
-> matisek: Pokud jsi ty kotouče kupoval v Renovaku, tak je to na 99,9% kotouč od Kábrta (firma Marijan) a já je mám taky. Na zajetí to chce dát staré desky, a až se zinek otře, tak tam hodit nové. Nejvíce se mě osvědčili ATE, dobře to brzdilo i s Lucasem. Pokud to porovnám se sérií, tak to samozřejmě brzdí stejně, ale obrovská výhoda je v jejich tepelném využití. Tak kde to série vzdává po třech silných zabržděních a nebo třeba na dálnici ze 160 na 80 se zkroutí, tak tam s tímhle můžeš brzdit jak chceš a zatím se mě se sériovýma gumama nestalo, že by byli brzdy slabé. Ten zinek je tam dobrý na to, že kotouče nereznou...
07:13:09
24.10.2008
24.10.2008

Saky
-> matisek: jinak jestli tam mas Zimmermany tak bud rad, jeste si mohl koupit za podobne penize noname kotouce lite jednim nejmenovanym z tvrde litiny na radiatory-) ktere jsou dle slov zavodniku co je pouzivaji uplne na nic..
07:10:47
24.10.2008
24.10.2008

Saky
-> matisek: ano zkusenost nemam protoze si umim opatrit za polovinu lepsi tak proto.. ale mam zkusenosti od lidi ktere prechazeji k tem mym.. jinak s vrtanyma sem jezdil a jak jsem psal je to pro me neprijemne.. huceni, jemne kopani do pedalu atd.. zinek je proste taky nesmysl.. ono kdyz si nekdo koupi desky za 2ku a zjisti ze se mu zanesou takovym zpusobem ze to proste nebrzdi, museji se sundat a zfrezovat aby to zas bylo OK tak se ze zinku vyleci..
19:43:29
23.10.2008
23.10.2008

matisek
Pardon bolo tam zimmerman.
19:25:38
23.10.2008
23.10.2008

matisek
-> Tomicraw: Nemohol som ti hned napisat lebo syn ma vykopol od pocitaca.Vies aj konkretne ci sa krivia alebo rychlo deru, no dufam ze nie lamu?

18:03:01
23.10.2008
23.10.2008

matisek
-> Saky: No Saky presne na teba som cakal ze co napises.Ale skusenost zrovna s nimi asi nemas takze nic.Ono podla nejakej blbej fotky to je aj tak tazko ja viem.Co sa tyka tich dier tak tie som tam nechcel v tom som s tebou za jedno,ale take my poslali,tak som si povedal ze sak uvidim co to bude robit.Ja som ich kupoval pted dvoma rokmi a vtedi mi este internet nic nehovoril takze nebolo moc kde sa pitat.Mali reklamu v casopise a bol som rad ze som ich vôbec zohnal.Teraz uz o tom na nete nemôzem nic najst.Akurat som nasiel firmu asi to nenapisem spravne Mannezzman a presne timito napismi bola potlacena ta krabica v ktorej mi prisli.Ta firma mi pripada celkom seriozne.Inak tie kotuce stali okolo 2500 sk jeden. No a na ten zinok ma upozornoval ked som si ich telefonicki objednaval ale ubezpecil ma ze s tim problem nebude.Vraj ze je to kôli tomu abi ten stred nehrdzavel .No v kazdom pripade ho odtial apon trochu zbrusim jemnim papierom,ved je to len galvanicki to bi mohlo ist.Inak az to auto dorobim neplanujem snim nijako vyvadzat ja uz som sa vyblaznil dost.Dakujem za radi.
12:00:03
23.10.2008
23.10.2008

Saky
pokud muzu rict tedy svuj nazor..
sice nechapu proc se ptas na nazor na kotouce az potom co jsi je koupil.. ale budiz..
zinkovat kotouce je nesmysl... kdyby to bylo tak uzasne proc by to asi ti ostatni nedelali? to ze se zinek okamzite na funkcni plose sedre a zaprasi desky ktere pak jistou dobu nebrzdi je proste fakt.. kdyz si nekdo porovna teploty ktere jsou na kotoucich s teplotou odolnosti zinku tak mu selskym rozumem mozna dojde k cemu je ten zinek na zbytku kotouce.. co se tyka vrtanejch kotoucu kdyz se clovek pidi po tom kterej vyrobce kotouce vrta tak zjisti ze takovejch vyrobcu moc neni.. a kdyz se zacne pidit proc tak zjisti ze to neni tak jednoduche.. (resp vyvrtat kotouc je strasne jednoduche, ale neni to jen o tech dirach) to ze to sice nejak v praxi funguje i na seriovem rozvrtanem kotouci nemeni nic na tom ze se to tak nedela.. nicmene prvotni nazev tuning byl o vylepsovani.. to uz dnes proste neplati a kazdemu jde nejdriv o vzhled a az teprve pak mozna o nejakou pridanou hodnotu.. ale ve vetsine pripadu je spousta uprav zprasena stylem ze to neni prinosem vubec.. jinak nez nekdo koupite vrtane kotouce doporucuju kazdemu se s tim svezt.. abyste pak nelitovali
sice nechapu proc se ptas na nazor na kotouce az potom co jsi je koupil.. ale budiz..
zinkovat kotouce je nesmysl... kdyby to bylo tak uzasne proc by to asi ti ostatni nedelali? to ze se zinek okamzite na funkcni plose sedre a zaprasi desky ktere pak jistou dobu nebrzdi je proste fakt.. kdyz si nekdo porovna teploty ktere jsou na kotoucich s teplotou odolnosti zinku tak mu selskym rozumem mozna dojde k cemu je ten zinek na zbytku kotouce.. co se tyka vrtanejch kotoucu kdyz se clovek pidi po tom kterej vyrobce kotouce vrta tak zjisti ze takovejch vyrobcu moc neni.. a kdyz se zacne pidit proc tak zjisti ze to neni tak jednoduche.. (resp vyvrtat kotouc je strasne jednoduche, ale neni to jen o tech dirach) to ze to sice nejak v praxi funguje i na seriovem rozvrtanem kotouci nemeni nic na tom ze se to tak nedela.. nicmene prvotni nazev tuning byl o vylepsovani.. to uz dnes proste neplati a kazdemu jde nejdriv o vzhled a az teprve pak mozna o nejakou pridanou hodnotu.. ale ve vetsine pripadu je spousta uprav zprasena stylem ze to neni prinosem vubec.. jinak nez nekdo koupite vrtane kotouce doporucuju kazdemu se s tim svezt.. abyste pak nelitovali
09:49:44
23.10.2008
23.10.2008

Tomicraw - zrušená registrace
-> matisek: Já moc dobré reference neslyšel. Všichni co se tady trošičku motají kolem nějakých úprav aut, si radějí koupí kotouče od Sakyho.
22:08:15
22.10.2008
22.10.2008

matisek
To ste ich fakt nikto nemal? Na krabici bolo napisane ze kotuce su na skodu 130 len pre automobilovy sport.Su aj pozinkovane tiez neviem ci mi ten zinok nezaprasi platnicki.Este som s nimi nechodil a len tak skoro ani nebudem.Tu som cital ze niektore kotuce z meksej zliatini sa z normalnimi tvrdymi platnickami richlo zoderu.Tak neviem ci to niesu prave tieto.

22:55:36
21.10.2008
21.10.2008

matisek
este jedna.
22:53:20
21.10.2008
21.10.2008

matisek
Mam na aute tieto kotuce neviem to na isto ale tusim z Renovaku.Chcel by som poprosit ci s nimi nemate nejake dobre alebo hlavne zle skusenosti.Pripadne ci na ne môzu ist normalne platnicky?Fotka je z monitoru takze nic moc no.