zimáky

prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 06.10.2008 do 23.10.2008, založil/a Reeaper
řadit dle data
21:58:44
23.10.2008
Matthes, záškodník z TechWebu
-> U-Geen: Ne tak si delam rit no... Kolik to tak je v realu? Urco ne 50:50 :(
21:53:58
23.10.2008
U-Geen
-> Matthes, záškodník z TechWebu: 80%? ale to je nejakej tuning ne?
21:50:10
23.10.2008
-> Reeaper: Samozrejme skodovka 125 kde mas 80% hmotnosti na zadni naprave 3
21:48:33
23.10.2008
-> Reeaper: Jezdime posledni 3 roky starou verzi Hakkapeliitta. Taky nema podelny drazky. Drzi to fakt super. Na snehu se da jezdit jakoby to byl mokrej asfalt 6 Brecka v pohode. Led je v prdeli u kazdy gumy pokud nema hroty. Ale da se to, jednou sem sjizdel kopecek kterej byl jak zrcadlo a dole hlavni silnice. Jit pesky se tam nedalo tak sem cekal jesi tam zastavim nebo vlitnu rovnou na hlavni 3 Velmi pomalu jsem tam jel a dokonce sem na tom ledu zabrzdil, ikdyz dost trhavym stylem 6
21:42:38
23.10.2008
spartra
-> Reeaper: nu proč chceč zrcadlo, hřeby povolený nejsou tam nepomůžou ani zimní5
jinak viz king, jezdil jsme 4 zimy na 14 let starech protektorovanejch 155/80r14, taky sem to přejel.
loni jsme koupil zimní
21:32:26
23.10.2008
Reeaper
-> King: oh, děkuji :-) tak hlavně si nepotřebuji nic dokazovat a to ani na zimákách.. Bouchnutej rapid mi stačil a stát se mi to vlastní vinou, asi byhc si urazil ruce8

Je fakt, že poslední zimy jsou spíš o tý břečce a sněhu, než o pořádným zrcadle, ale buďme rádi..
Jakej máš názor na to, že třeba ty Nokiany nemají ŽÁDNOU podélnou drážku? Mě to překvapuje a vrtá mi to hlavou, zda budou fungovat..
21:00:34
23.10.2008
King
-> Reeaper: Hlavní problém zimy vidím v tom sněhu a břečce a něslednejch problémech vyjet někam, kde je proti tobě i část tvojí hmotnosti. Když je namrzlo nebo náledí, tak to prostě klouže a, světe div se, kloužou se majitelé leňáků i zimáků. Ti druzí, pravda, o malinko míň, ale rozhodně ne tak, jak se nám snaží zblblá média podsunovat 4
Určitě nejseš už žádný vyblblo a klidně bys zimu zvládnul i na pořádnejch leňákách, takže se zimníma nokianama asi není co řešit.
20:30:29
23.10.2008
Reeaper
-> aDAm: no právě že nevím.. co sem četl, tak nokiany sou super na sníh a břečku.. ale mám strach, když pojedu ráno a bude namrzlo..8
17:35:31
18.10.2008
King
-> U-Geen: Přesně kvůli tomu to postscriptum4
Já jsem jezdil se 155/14 na hundrtce a klasikou 165/80/13 na shade a nijak zvlášť mě to na horách neomezovalo - je teda pravda, že to byly většinou jenom Albrechtice nebo Rokytnice n/J, ale shadistu vždycky zahřeje u srdce, když objíždí "kapitalistický pozlátka", co nasazujou řetězy, zatímco shade drtí stoupání na sjetejch matadorech a následně adrenalinově sjíždí do vesnice serpentýnkama po zledovatělým sněhu :)
Ani u předohrabů to nevidím zas tak tragicky - měl jsem služební feldu, která díky kolenovrtství majitele firmy neměla sadu zimáků, tak jsme denně lítali po zasněženým příbramsku na sjetejch defaultních letních MP12. Jako jediná firemní posádka (ostaní zimáky měli :) jsem se při jedný sněhový kalamitce dostali z Úval na příbramsko a doslova jsme se probili skrze zasněžený silničky přes spousty uvázlejch aut do Vacíkova a Hvožďan. "Navigátora" mi, jakožto řidičskýmu lehce pokročílýmu, dělal zkušenější kolega (t.č. bez papírů :) a hlavní zád¨sada zněla: hlavně nezastavovat :) Pravda jedno stoupání ve vánici za Březnicí dalo feldě trošičku zabrat, ale pohotoví kolegové za jízdy vyskočili a supportovali předohrab pár desítek metrů, takže no problem :)
Akorát jednou se stalo, že při nájezdu z vedlejší na hlavní, která navíc vedla do kopce jsem se pomaličku sesunuli na kraj škarpy, ale na na tom v podstatě ledu to zas nebyla taková ostuda a s asistencí jednoho místního "tlačiče" jsme z toho vyjeli. A kdyby halt něco vyjet nešlo, tak v kufru byly řetězy. Říkám 100x radši bych tenkrát jezdil na pořádnejch zimákách, ale nebyly, tak se prostě jezdilo na letních - když musíš, tak musíš4
Ale to už se po několikátý s historkama po několikátý opakuju :)
15:32:31
18.10.2008
U-Geen
-> King: zdravim jako skoroliberecak. Se skodovkou se dalo s letnima jezdit docela zabavne (Bravura 195/50 R15), s predohrabama co mame ted bych si ani neskrt :)
13:58:12
18.10.2008
King
-> xxxmichal: V podstatě každou zimu počínaje rokem 96, kdy jsem udělal papíry na auto4
Pro ty později narozené - to byla ještě doba, kdy se zimní gumy doporučovali, pro jejich lepší jízdní vlastnosti za nízkejch teplot a na sněhu - na rozdíl od dneška, kdy finišuje mediální hysterie za účelem povinnýho používání zimáků 8
PS: speciálně pro jablonečáky, liberečáky a Vysočina drivers: průměrná nadmořská vejška ČR je o hodně blíž mořský hladině, než se zdá podle vašich pohledů z vokna2
14:56:50
17.10.2008
xxxmichal
-> petas: tyhle zimáky jsem měl ve předu na favoritu v zimě to šlo ale jak bylo sucho a trochu teplejc tak to bylo jak žvejkačka nedalo se na tom pořádně jezdit už bych do nich nešel
-> King: to jsi ale jezdil lonskou zimu ne? když nebyl žádnej sních
11:29:42
17.10.2008
aDAm
-> Reeaper: ja koukam ještě na dunlop wintersport 3D asi do nich pujdu, jinak co sem čet tak nokianama neudělaš chybu
11:17:43
17.10.2008
MerHanz
-> King: přesně v Orlickej sem taky mněl zimn´í jen jednu sezonu, jinak sem mněl ORka a doškrával sem se i tam mnohý se zimákama ne. ale je fakt, že tak okolo 80 a víc už je zimní guma na všech 4 znát
16:38:32
15.10.2008
King
-> petas: 120km/hod nepojedeš spoustou škodivek ani v létě, ale jde o to, že je to už použitá guma. Na můj vkus jsem viděl už poměrně dost protektorů, který po nějakejch odjetejch km začali na různejch místech "boulit" nebo se dokonce odloupnula ta protektorovaná vrstva. Můj bejvalej kolega jednou přijel hundrtkou na náves a obě přední kola se mu najednou zbavily běhounu. Další argumet proti protektorům je cena, protože ta je jenom o kousek nižší, než cena lacinějšíš novejch gum.
Osobně jsem protektorama skončil hned ze začátku svojí motokariéry, protože ty jízdní vlastnosti byť novejch protektorů byly katastrofální a hledat na autě 2 aspoň trošku stejný protektory na přední nápravu se mi vůbec už nechce.
Btw: do Krkonoš jsem v zimě jezdil škochtlí zásadně na letňákách a nikdy žádnej problém :)
09:36:40
14.10.2008
Roman
Tak já jsem objednal ty goodyear,zítra mi přijdou.
08:41:18
14.10.2008
petas
Mám zkušenosti na škodovce s těmahle
www.pneuvranik.cz/pneu_ka rta.php?34

Bydlim v Krkonoších a nestalo se, že bych něco nevyjel. Vzorek vydržel i ne zrovna příznivý zimy pro zimní pneu bez větší újmy. Hlučnost není vyšší než u letních a za tu cenu asi ani neni co řešit. Protektor dělá Vraník perfektní a víc jak 120km/h stejně v zimě se škodovkou asi nepojedeš.
20:46:26
06.10.2008
Roman
Tak já se nyní rozhoduju mezi bridgestone lm 20 nebo goodyear ultra grip7+,potřebuju něco do sněhu,jsem z podkrkonoší.Neví někdo zda ta goodyear obsahuje siliku?
19:35:53
06.10.2008
charon
Vraník je protektor, to víš? Já osobně bych šel do toho Nokianu - znám pár lidí, co je jezdí na bavorácích a zatim si nikdo nestěžoval.
16:30:14
06.10.2008
Reeaper
čawte, hodlám kupovat zimáky..
Jaký jsou vaše zkušenosti s jakejma?

Rozhoduju se mezi

Nokian W
www.rajpneu.cz/pneumatika -2021000033/NOKIAN-W-82T-M -S.php

pneu Vraník
www.pneuvranik.cz/pneu_ka rta.php?18

Pirrelka
www.rajpneu.cz/pneumatika -1121000051/PIRELLI-W190SC -82T-M-S.php