-> minno: jojo. komplet jsem to promazat tím Breox Fluidem, nebo jak se to jmenuje.
-> vhml: ok. Mrknu na to. To by se dalo nějak pořešit?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Odvzdušnění 4 písty
-> Xhanz: gumičky/piestiky si pri skladaní namazal?
-> Xhanz: zkus zahejbat s destičkama, jestli nemaj moc vůli mezi pístkem a kotoučem = moc se vrací pístek, celkem běžná věc u 4p.
Renovoval jsem přední brzdiče, takže jsem je měl cca 3 týdny dole. Teď sem se snažil už 2x brzdy odvzdušnit a pořád to brzdí až docela dost dole.
Dělal jsem to tak, že jsem ve předu povolil odvzdušňovák, než to začlo téct. Tak jsem ho dotáhnul a obešel auto klasicky podle návodu. Pak jsem ho projel a udělal komplet odvzdušnění znova. Pořád je to ale dost měkký. Mohl se mi dostat vzduch i do HBV? Nebo nějakej lepší postup? Nebo to prostě jen obíhat tolikrát, než to bude dobrý?
Šlapání jsem dělal klasicky - Povolit odvzd. -> sešlápnout ->utáhnout odvzd -> povolit pedál
Než jsem to rozebral, tak brzdy byly naopak hrozně tvrdý. Že brzdily téměř nahoře. I proto sem do toho šel, protože to vypadalo na seklej nějakej pístek.
Dělal jsem to tak, že jsem ve předu povolil odvzdušňovák, než to začlo téct. Tak jsem ho dotáhnul a obešel auto klasicky podle návodu. Pak jsem ho projel a udělal komplet odvzdušnění znova. Pořád je to ale dost měkký. Mohl se mi dostat vzduch i do HBV? Nebo nějakej lepší postup? Nebo to prostě jen obíhat tolikrát, než to bude dobrý?

Než jsem to rozebral, tak brzdy byly naopak hrozně tvrdý. Že brzdily téměř nahoře. I proto sem do toho šel, protože to vypadalo na seklej nějakej pístek.
Tak valec vyměněn, brzdy úspěšně odvzdušněny. Děkuji všem za rady
-> Syny: Jak píše Petr, začíná se nejdelší trubku jako první. Spojka je jedno jestli před nebo po, to na to nemá vliv, pokud uhlídáš hladinu v nádobce.
-> Nwkt: ja spojku predek zadek 

-> Tuner#2: Já odvzdušňoval předek, pak zadek a pak spojku a taky to brzdí 

-> Tuner#2: Ja mam staryho andrta - jen uzajdy. Fakt to tam je jo? A jak e maj delat teda ty 2P ? Zadek, predek?
-> Syny: Fuk to není, koukni do Andrta tam je přesný popis jak odvzdušňovat brzdy včetně 4p.
-> Syny: U některých aut jak mají moc zatáček tak to jedno není
-> petr s: ale to je snad fuk ne? :)
-> Syny: no nás to tak učili ve škole, a nikdy s tím nic nestratíš když to uděláš

-> Syny: já to kdysi taky dělal,občas se mi stalo že to nešllo za boha odvzdušnit a někdy to pomohlo
-> Syny: Začíná se od nejdelší trubky
-> llukass: To je nakej novej trend odvzdusnit ten valec? Nikdy sem to nedelal a vzdycky sem to odvzdusnil bez problemu...
-> petr s: prosimte a proc nejdriv zadek a pak predek? Ja u mejch 2p vzdycky delal nejdriv predek...
jakym zpusobem?
-> Minik03: kup novej brzdovej válec bude to určitě tím. Na brzdách se nemá nikdy šetřit, zvlášť tady na tom. A jako 1 musíš odvzdušnit HBV

mam pravidenou, stejnou jako byla origo
-> Minik03: Tak to je to podstatné - odvzdušni zadek a potom předek
-> Minik03: jestli je to kostka ktera ma na 3 rohach vysekany ctverecky, tak ji rovnou vyhod... Ty prej stoji za prd...
fotku udelam. jeste sem zapomnel ze mam zapojeni pres propojky. ale to by snad vadit nemelo...
-> Minik03: a mas fotku?
Hmm tak to nevim co je to za vyrobce, jsou z Autofora. Ale potekly nejsou.
-> Minik03: smim se jen zeptat co mas za kostky? Pac jeden typ z druhovyroby stoji za totalni hovno a nasava vzduch...
Minik03 05.04.08 18:34:22 napsal:
vnitrni vnesji vrchni ? prava zadni, leva zadni, prava predni, leva predni,?je to správně
vnitrni vnesji vrchni ? prava zadni, leva zadni, prava predni, leva predni,?je to správně
Ten zanovni najel asi 1000km, pak ten borec trefil mostek a hodil skudku pres boudu. Mel sem venku pistky a nevypadaly zle. nikdy odreny, gumicky mokry od brzdovky, neztvrdly. Za zkousku nic nedam.
-> Minik03: Pred vymenou vyber vnutro HBV, skontroluj, ci tam nie su spony a namaz gumicky brzdovkou. Tu volu medzi HBV a posilovacom ale budes musiet nastavit (0,3 - 0,7mm - staci nastavit na doraz, aby vyhovovalo, urobit kratku jazdu a ak sa brzdy "seknu", tak trocha zvacsit volu).
Inak ak ten tvoj druhy je len "zanovni" a nie novy, tak si myslim, ze je zbytocne ich vymienat, skusil by som fakt len vymenit gumicky.
Inak ak ten tvoj druhy je len "zanovni" a nie novy, tak si myslim, ze je zbytocne ich vymienat, skusil by som fakt len vymenit gumicky.
Ja asi vymenim cely HBV, mam doma jeden zanovni. A kdyz to nepomuze tak auto leti ze skaly :D
-> Minik03: Skusal si odvzdusnit aj priamo HBV? Povolit trubky, najskor dolnu niekolkokrat, potom hornu. U mna to pomohlo, Duriq slapal na pedal ako blazon a auto potom flekovalo v polovici chodu pedala :D Tiez to bublinkovalo dost dlho. Inak je dobre pre istotu vymenit aj vnutro HBV, ale pri nandavani namazat brzdovkou! Nevyhoda je, ze ak nevymenis len gumicky, budes musiet stelovat kolik posilovaca.
vnitrni vnesji vrchni ? prava zadni, leva zadni, prava predni, leva predni,?
-> Minik03: neuraž se ale odvzdušňuješ to dobře? správný pořadí je důležitý!
jj ten porychtung na to nemam. a sestra uz ma stehna jak maratonec od toho pedalu...
-> Minik03: jo to neres... Jak to odvzdusnujes? Slapanim na brzdu klasicky jo?
myslím, že budou stačit gumičky nebo jen vnitřek
a je normalni ze pri slapnuti na brzdu jakoby saje hadice od potlaku?
-> Minik03: HBV bude v háji...dej novej..

podle mě přisává HBV
Tři dny sem se snažil udvzdušnit 4 písty ale uz na to nemam... Porad jdou bublinky. Kpalina nikde neteče ani to nepřisavá. Už fakt nevim. Neměl nekdo podobnej problem?