skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
uchytenie prevodovky
Je tam nejaký centimeter, búchanie nepočuť, ale kladivom som tomu trochu pomohol, ale je to tvrdý plech :)
-> radar75: A prevodovka sa už nedotýká priečky?
Urobil som 2 dierky a problém vyriešený.
-> radar75: Celkom presne nerozumiem, čo píšeš. Ale doplním, že Garde priečka prevodovky má aj v inej vzdialenosti uši pre uchytenie šikmých ramien ako priečka Rapid (široká vlečka). Čiže dal by som tam v prvom rade správnu priečku a až potom pokračoval v riešení problému - ak ešte nejaký bude.
Povodne bola garde ale ide o to ze uz som vyberal 5q a taky som daval naspäť. Otazka je prečo po namontovaní priečky, ramen a prevodovky je rozdiel o 2 cm koli dlhsej prevodovke.to buchanie o kasňu som kladivom upravil.
-> radar75: Nie je tá priečka náhodou na garde?Ten nemá vybranie pre 5q a preto sa to môže dotýkať.
Ajj priečku som menil tú silnejšiu som tam dával. prevodovka sa mi tým spodným odliatkom dotýka o priečku. Taká istá tá hrubšia tam bola aj pred tým. Podľa všetkého to pôvodne bola Garde, lebo mala užšie nápravy, ale repas bol robený z 2 vlečiek z Rapida 130 a zo 136GL. Len neviem ktorá presne je teraz na aute.
-> radar75: Aj priečku si menil alebo to je pôvodné?Že by to bolo ohnuté?
Chlapci potrebujem pomocť vymenil som na Rapide komplet zadnu napravu, prevodovku a pri kompletovani mam rozdiel 2cm ako keby bola prevodovka dlhšia. Je to 5q.
-> minno: z ci s mne je to 10 ja len srandujem..kludny bud
a inac fakt taketo veci sa deju od blbnutia..ale vecsinou na asfalte

-> gabo00000: kamosko to bolo pred 6 rokmi
a "s lestenkou" sa pise so "s"

-> minno: ze z lestenkou nemas co blbnut

-> gabo00000: nerozumiem reči tvojho kmeňa, po slovensky prosím...

-> minno: to vsetko to tvoje salenie z lestenkou

-> minno: Je to možné u toho je důležité aby šroub a výstupek na něm byl právě v té díře(zářezu).Jinak jsou ty držáky stejné.Alespoň myslím jsou to skoro dva roky co jsem to dělal.
ohnuty drziak motora, len nedavno som zistil ze to takto nema byt

cize je cely agregat v uchytoch trochu stoceny, predok agregatu (prevodovka) je viac vlavo. Takze podla vsetkeho su ohnute len tieto drziaky, kasna by mala byt OK.

cize je cely agregat v uchytoch trochu stoceny, predok agregatu (prevodovka) je viac vlavo. Takze podla vsetkeho su ohnute len tieto drziaky, kasna by mala byt OK.
-> Bedřich: aha, ma pomýlilo že je to opačný pohľad na prevodovku ako u mňa :) Nemáš tam potom ale tie držiaky navzájom prehodené? Tými zárezmi ako idú na silentblok by mali byť smerom k predku auta, nie smerom k motoru, aj keď v podstate by to malo byť jedno.
-> minno: Jo a není zaco.:)
-> minno: Převodovka je 4q kyvka a šrouby jsou pro uchycení lyžiny.
-> Bedřich: vďaka za super fotku. Viem, už som si s tým 100% istý. Mimochodom čo je to za prevodovku na fotke a čo sú to za šróby tie dva zospodu priečky?
-> minno: Z tvojí fotky mi příjde že máš celý levý držák zdeformovaný a navíc i šroub.
Vyštrachal jsem jednu mojí fotku kde by to mělo být ok.
Vyštrachal jsem jednu mojí fotku kde by to mělo být ok.
-> minno: to mas pekne souply...
tymi zltymi ciarami som vyznacil vzialenosti spodnych srobov drziakov od silentblokov...mali by byt asi rovnake, ze?
tak dnesna fotka...skumal som to a vyzera to byt hnute v tych drziakoch prevodovky....a lavy drziak je aj zdeformovany
-> minno: to je z toho jak si to naboural? Nebo nevim jestli ty ale nekdo...
-> Syny: nevies? sak mam z laveho kolesa emko s podlozkou a z praveho uzovku :) geometria vraj ok, jede to, radi to, gumy sa nederu, auto nejde do strany, len to vyzera napicu
budem riesit ked zrobim ten predok...

-> Syny: to vis to je minno, to vravim aj ja, pokial ta moja zasvinena prevodovka funguje netreba sa toho chytat

-> minno: Voe - mas geometrii ok? Radi te to? Jede to? Tak vo co de :)
-> Syny:
neboj sa, ja to riešim, lebo mám na to dôvody už 5 rokov

-> minno: neni, proste je to posunuty o kousek od vyroby - to sou tolerance... Proc je ta dira tak velka? Pac tam sedi ta prevodovka +/- autobus... To vubec neres...
-> haso: vyroby

-> minno: vies bavili sme sa ze ja to mam v strede, a ze ty by si to mal mat tiez v strede /den v tyzdni/ a bagrrr napisal ze to nemame vo stvrtok /den v tyzdni/ ale tiez mi to trvalo kym som na to dosiel
-> Syny: ja tam mam ten silentblok uz 20rokov a je inak nez na minnovej foto a urcite stym nikto nic nerobil, zeby moja prevodovka este od vyrobi nesadla?

-> Syny: ja tam mam ten silentblok uz 20rokov a je inak nez na minnovej foto a urcite stym nikto nic nerobil, zeby moja prevodovka este od vyrobi nesadla?

-> minno: To je normální
Bagrr 28.02.08 17:59:25 napsal: -> haso: -> minno: Hoši buďte rádi že to nemáte ve čtvrtek
Martin120L 28.02.08 21:46:11 napsal: -> minno: Já si myslím že je nemocný. Vyměnit.!
čo je nemocný? silentblok?
-> Syny: ja si zas myslím že tá prevodovka je hnutá

Martin120L 28.02.08 21:46:11 napsal: -> minno: Já si myslím že je nemocný. Vyměnit.!
čo je nemocný? silentblok?
-> Syny: ja si zas myslím že tá prevodovka je hnutá
je to tim ze uz je sesedlej, ale na to srat 

-> minno: Já si myslím že je nemocný. Vyměnit.!
-> haso: -> minno: Hoši buďte rádi že to nemáte ve čtvrtek

-> minno: islo o to uchytenie, na tu prevodovku sa nedivaj

-> 12MOLS: no toto sú veľmo staré fotky, ja sa k autu dostanem až minimálne v sobotu, ale na druhej strane to je myslím opačne, medzera smerom von.
-> haso: dobrá vrstva na tej prevodovke :) no vidíš, a práve o to mi ide, podľa mňa by to tiež malo byť v strede.
-> haso: dobrá vrstva na tej prevodovke :) no vidíš, a práve o to mi ide, podľa mňa by to tiež malo byť v strede.
-> minno: Skús odfotiť druhú stranu .... 

-> minno: ale kukam sa na fotky svojho auta a ja to mam v strede
-> haso: šak to, že ja radšej tie predky...sú tam tie dve onééé...no kolesá a predok určuje smer

-> minno: presne najprv treba secko poriesit z predu a az potom zozadu
-> Bagrr: spinave? kdezeee, minno to ma este krasne ciste

-> Bagrr: spinave? kdezeee, minno to ma este krasne ciste