skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problémy s únikom brzdovej kvapaliny ...
-> 12MOLS: jo gumicky staci. Ja pretesnoval u ty bily mrchy brzdovej valec - a taky to facha v pohode zatim... Ale oprav to co nejdriv, ja kdyz mel auto chvili - jeste ani nemel papiry - tak kamos kterej mel uz ridicak jel semnou a mim autem do Stribra a tam se nam diky protekajicimu valci zavzdusnila spojka a jelikoz ja nvedel co s tim a co se vlastne deje tak sme ze stribra jeli porad na 3ku pac neslo radit... Rozjezdy byli tim zposobem ze sme musely vypnot motor aby sme zaradili kvalt, rozjizdeli se na 2, pak tam prez zuby dali 3ku a jeli tak az do Plzne... Pritom stacilo jen odvzdusnit spojkovej palec vzadu...
-> 12MOLS: tie gumičky kúpiš za pár korún, tak ich vymeň a uvidíš. Ja som to spravil asi pred rokom a zatiaľ to funguje, najazdil som asi 8tisíc km 

No tak já jsem od tý doby toho moc nenajezdil (kvůli přestavbě) ale pokud nemáš viditelně poškozenej vnitřek spoj. válce, tak nevidím důvod, proč by se to mělo brzo podělat.
-> Antony: a pomohlo to ?? lebo volakde som cital ze to niekto pretesnil a po mesiaci zase .... ze te gumicky nevydrzali alebo kvoli korozii alebo co ....
Dají se vyměnit jenom gumičky, práce tak na 20 minut. Měl jsem to samý cca před měsícem, ale tak 2 nádobky za týden

No takze uz viem cim to je ..... cakal som v aute na nasich , a len tak zo srandy som zacal naslapavat spojku ... zrazu mokry pedal , mokry koberec.... cize spojkovy valec je zly .... daju sa vymenit iba gumicky na piestiku alebo treba cely novy ????
zkontrolovat, jestli netecou prasatka, nebo palec spojky na prevodovce nebo samotny valce... Me treba tekla bzdovka ze spojkovyho vlace primo dovnitr do auto po pedalu spojky.
-> 12MOLS: mne to robil spojkovy valec, kvapalina mi kvapkala na pedal, a ten hrdzavel

-> 12MOLS: a takisto prasiatka vzadu by som omrkola par korun na brzdove trubky ba ta asi nezabilo...oplati sa to vymenit

-> 12MOLS: ano...môze to kvapkat pri pedaloch

Mám problém - stráca sa mi brzdová kvapalina - asi 1 cm z nádržky za mesiac. Únik som nikde nespozoroval. Kufor suchý, trubičky zatiaľ vďakabohu celistvé, avšak už sa chystám pomeniť ich všetky. Kvapalina určite uniká niekde prepadom v hlbšej časti nádržky pretože raz mi unikla až po dno nádržky. Brzdy fungujú dobre. Spojkový pedál je orezlý môž ekvapalina vytekať tam ??