skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vůle v tyči řízení
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 19.11.2007 do 20.11.2007, založil/a Shade Nouf
Form má pravdu v tom kde to myslím :) schvílně sem hodím fotku toho kloubu ve kterým je ta vůle :) No a na první pohled se mi taky zdá, že je ten kloub jaksi nerozebíratelný, tak snad se to časem nějak pořeší
-> red.bill: pokud má ale vůli přímo v kloubu, tak jedině vyměnit
-> minno: tak tak :-)) Já jsem taky občas mimoň.
-> FORM: aha, tak to som potom asi trochu mimo ja, bo tyče riadenia sú aj tie na riadení aj tá čo ide od volantu
-> Shade Nouf: záleží kde ta vůle je pokud mezi kloubem a hřídelí tak to zavařit pokud mezi kloubem a převodkou tak kouknout jestli tam někdo nedal z druhý strany šroub co stahuje ten kloub
-> minno: Počkej, nemluvíte každý o něčem jiném? Ty asi myslíš spojovací tyčku mezi kolovým čepem a řízením a on o spojovací tyči s kardany, která je mezi volantem a řízením.
-> FORM: no ten kĺb pozostáva len z leštenej guličky, ktorá je súčasťou tyčky riadenia (jeden celok) a tá gulička sa pohybuju v tých dvoch plastových púzdrach vo vazelíne....tá gulička sa poškodiť ani opotrebovať nemá ako...to jedine tie plasty...a tie sa dajú vymeniť...

Ten kloub se podle mě nedá opravit, snad jen koupit novou tu hřídel, ale možná se pletu
mno mě to dělá silonový pouzdro v řízení

o aké riadenie sa jedná? hrebeň? tak tam stačí vymeniť 2 malé plastové púzdra v tom kĺbe a je hotovo. dnes som to robil. moooc jednoduché.
asi by bylo lepší označení "mrtvej chod"
Tak jsem zkoumal proč mám i když jen malinkej mrtvej rozsah v řízení a zjistil jsem že to dělá vůle v tyči řízení. Konkrétně ten kloub kterej pak přenáší sílu na převodku řízení. Náprava samotná nemá vůli skoro vůbec ale dělá to tenhle kloub. Pokoušel se to už někdo z vás někdy opravovat? a kdyžtak jak?
díky za postřehy
díky za postřehy