skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Homoklouby - cim mazat ?
-> DEKODOVAC: z fotky to asi těžko poznám
-> Chali: dam sem fotku tych mojich novych manžiet či ich vieš ohodnotit čo je to za vyrobok 

-> Chali: jasne tak tomu rozumiem dobre bol to šmejd ,dada , atrapa

-> DEKODOVAC: praskla byl to asi zmetek
-> Chali: ako to mysliš že odešla po dvoch mesiacoch čo sa jej stalo a bola uplne nova

-> DEKODOVAC: stát by se nic nemělo nevidím důvod,záleží na kvalitě manžet já koupil kompletní sadu a jedna odešla po dvouch měsících a ostatní tam jsou už 6let .
-> Chali: ale tie budu iba čisto na tahavu bez grafitki bude to dobre

-> Chali: tak že ked tam dam tu tahavu nič sa nestane a bude to OK

-> DEKODOVAC: u Fáčka jezdím tahavou vazelínu z grafitkou cca 80000Km a bez problémů,a to před tím klouby nebyly nový.
chalani prosim vás chcem poradit či do vlečkových poloos možem dat aj tahavu komunisticku vazelinu mžem ju tam dat či radšej nie či náhodov nebude rozleptávat manžety a čo tam dat najlepšie

Ono molyka a grafitka, nebodaj teflon nie je dobra do vysokootackovych lozisk, lebo zmensi uz aj tak male vole, ktore vo vysokootackovych loziskach nesmu byt velke, a zbytocne sa lozisko potom zahrieva a moze tuk vytiect. Kedze homokinetaky nie su vysokootackove moze tam ist molyka a kedze su navyse s volami a dost namahane na tlak, je dokonca vhodna. Kedze vnutorny homokinetak nie je gulickovy ale tripod (nemyslim lobra) tak preto nepisu v mudrych knizkach ze do neho treba molyku. Preco to vsak netusim. Mozno nie je tak haklivy a tak do neho mohol ist lacnejsi tuk alebo tam bol iny dovod ale ten sa uz asi nedozvieme. Inac tipoval by som ze to znacenie GLEP znamena, G ako grease - tuk, L ako litny a EP ako vysokotlake prisady ale to je len tip :).
-> 105: my to rozdělávali na Felicii protože na rok starých poloosách popraskaly manžety a taky jedna ulětěla. po asi 20minutách jsme ji našli. Ale byli to docela nervy.
kdyz sem vyndaval ty kulicky tak me jedna kulicka odletela fíííííí do háje a uz sem ji nenasel . koupil sem jinou
-> Gryzly: jasneeee :) rozebrat to jde celkem dobre :)
-> Gryzly: rozebrat jde vsechno :) a ta klec na kulicky je peknej hlavolam :)
-> petr s: rozebrat, rozbít, rozbít . . . . . . . rozbít . . . . . . . roz . . . . . . . . . . . .

-> Gryzly: Všechno je rozebiratelné něco sice jenom jednou ale rozebrat jde vše
-> Tuxik: já bych tomu moc nevěřil prtoože tam píšou že to není dál rozebíratelný ten kloub a my všichni víme že po rozebrání jde i složit. Že Majkle?
-> Eidy:

Homoklouby se přece mažou tygří mastí

-> Tuxik: Nj, ale tahle maziva už neseženeš, řekni si NWKTmu, ať Ti koupí u Regnera, prodává v pytlíkách a je to schválené výrobci homokloubů včetně Lobra.;)
-> havlik: ty loziska tam nejsou k precteni woe

-> Majkl: homoklouby nejsou vysokootáčkový ložiska ne

-> havlik: homoklouby nejsoiu vysokootacive? ja nevim jen se ptam
-> havlik:

-> Gabriel: tak a máš to

-> Gabriel: šak tam má bejt molika navíc HDX 2 je plastické mazivo s obsahem molyky a zahuťovadlem na bázi
lithného mýdla. Je určeno pro místa s nejvyím zatíením a pro aplikace s
rázovým zatíením (klouby). Není vhodné pro vysokootáčková valivá
loiska.
lithného mýdla. Je určeno pro místa s nejvyím zatíením a pro aplikace s
rázovým zatíením (klouby). Není vhodné pro vysokootáčková valivá
loiska.
-> havlik: HDX není s olejem ale s molykou
-> Majkl: co kecaš že nesmí normálně je to grafitka s molykou

-> Gabriel: takže tohle RETINAX HDX 2
-> havlik: v mototechne mi dali vazelinu do homokloubu a dostal jsem nejakou grafitovou, ktera tam prijit vubec nesmi, takze radeji jit najisto nez spolehat na pana za pultem

-> Pavel P.: vole

-> Majkl: neco takovýho sem koupil já v mototechně
-> Tuxik: třeba četl homoklub a chce se přidat

-> Nepér: máš pravdu,ale u homokinet. u Rapida se používali dva druhy,ten jeden byl s molykou a druhý bez.Teď je nahradit jedním a tím samým nebo jak?
-> Majkl: to vypada dobre
-> slimák: ?
-> Tuxik: ja jsem dal tohle:
oleje.cz/eshop/show_prod. php?id=329
tady vetsi baleni
oleje.cz/eshop/show_prod. php?id=786
oleje.cz/eshop/show_prod. php?id=329
tady vetsi baleni
oleje.cz/eshop/show_prod. php?id=786
shell retinax EP2 Víceúčelové vysokotlaké plastické mazivo na základě hluboce rafinovaného minerálního oleje a lithného mýdla jako zahušťovadla. Obsahuje speciální aditiva, která tomuto mazivu propůjčují vynikající užitné vlastnosti v řadě automobilových aplikací. Doporučeno především do ložisek kol, pro mazání podvozků, vodních pump, řídících a převodových jednotek, čepů, ložisek, generátorů atd...
Jsem rad když přijedete na sraz.Jsem jeden z pořadatelů

Mně normálně ve škoda shopu prodali na fáčko vazelínu v takovym balení, jako jsou třeba ty jednorázový tatarky, kečupy a tak...
Zadal jsem dotaz do Shellu,zatím nepřišla odpověď.Prodávaji mazivo na homokineťáky Shell Retinax,nevím taky jestli ho tam nacpat.
normalne v mototechne kup vazelinu do homokloubů
mam rozebrany homoklouby a nemuzu sehnat origo vazelinu... co do nich davate ? Samozrejme mam na mysli vlecku a klasicky 136kovy klouby