skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
hrebenove riadenie
-> castrol: V podstatě se liší ve všem kromě manžet.
-> an51: Rozdíl je v uchycení,u Favorita je šroubovaný vodorovně a u Š 120 svisle.
-> an51: nie je ine ale v com sa lisi neviem
-> stepan:

-> an51: Je jiný. Rozdíl je ten, že je jiný.
Nazdar hrebenove riadenie u favoritu a u felicie su rovnake ako u 125L?aky je rozdiel ?
mno hoši asi jste na špatný ked já píchnu, tak se při tom docela zaseru

Majkl: cak ked prepichnes tak tak sa otvori ne : ))
-> Saky: ja to delam obracene, nejdeiv oteviram a pak az chci pichat

-> Rapid135: rozeber a uvidis.. to je jak kdyz prijdes k doktorovi ze tenekde picha taky te nejdriv musi otevrit-))
-> petr s: jj to je, ale v prondu maji 114-000001 coz je nejaka blbost
-> Saky: na tom jednom co chcu menit loziska byly nepopraskany manzety,oleju tam moc nebylo da se rict ze skoro nic.oproti rizenim co mely praskly manzety a byly vevnitr rezavy de hrozne ztuha,tamtema sem pastorkem otocil bez problemu rukou a tomuto ne,kdyz nasadim volantovou tyc za kterou se to lip chyti tak s tim otocim. neni to nejaky pridreny nekde?
114 500 001 je ale Garde pravostranné
-> PeterP136: sezen si jiny rizeni ktery enma praskly manzety a ma v nem jeste nejakej olej (coz je malicko problem) a z nej vezmi hreben (a nebo cely) a to repasuj.. nema smysl kupovat novej hreben to je neznicitelny pokud tam teda je olej..
tak ja se taky přidam , čím mam promazat toho šneka a hřeben nekde jsem četl že je pry v olejové lazni jo ??
-> Tuxik: No ved to, ze to velmi lacne nie je a mne treba len hreben nie cele riadenie. Idealny by bol nejaky vypredaj, pretoze toto sa dnes uz hadam meni aj s autom takze to vlemi ziadane nebude. Ale mozno bude pouzitelne stare, to neslo tak mizerne ako to vydrate z napravy co som generalkoval.
-> Tuxik: tak maji nebo ne?

-> Bagrr: koukam znova ;) mam v tom bordel ja ale i woni :)) 114000001 v katalogu vubec neni, pravostranny je 114500001
-> Tuxik: Prvostraný? Tak to by byli kabriofilové nadšení

-> Bagrr: melo by to byt kompletni... ale zrovna koukam do katalogu a bud v tom ma prondo bordel, nebo prodava pravostranny rizeni
-> Tuxik: Btw. to je i s tyčema a kulákama nebo jenom "samotný" řízení?
-> PeterP136: prondo.cz ale moc lacino to nejni
114000001 ŘÍZENÍ HŘEBENOVÉ Š 120 1773,10Kc
114000001 ŘÍZENÍ HŘEBENOVÉ Š 120 1773,10Kc
Neviete kde by sa dal lacno zohnat new hreben? Na skodovku.
-> Rapid135: jo dej je zpatky.. akorad pokud menit jeste pastorek musis to znova zmerit..
kdyz uz je tu rec o rizeni tak se pridam,kdyz dam od pastorku obe loziska novy mam tam nasadit zpatky ty vymezovaci krouzky pod viko co tam byly? nekde sem cetl ze se tam vymezuje jakasi vule
-> DAVID: ja uz to mam vymenene aj znova poskladane

Taky jsem nemohl na to prijit ale az po precteni tohoto clanku jsem konecne na to prisel.Dikyyyyy

ani boha to nejde dole

-> Saky: dik fakt si mi pomohol

no jak rikam beznej zavit s normalnim pravym zavitem.. to lozisko kdyz uz tam nic neni tak staci jen lehce tuknout treba o stul a ono vypadne zespoda doprostred a pak ho vytahnes z boku je tam pro to vyfrezovana drazka..
-> Saky: btw..ako vyberas to spodne lozisko co je v prevodovke riadenia?
-> Saky: klasicky zavit? nie opacny alebo nieco take? no to teda cumim..som myslel ze lisovane ale dik fakt za pomoc

to tam neni nalisovane ale nasroubovane-) je tam beznej metrickej zavit M10myslim... dej na to ty dve slaby matice jako kontra rozklepni ten zasek a vytoc to..
cafte...zasa lamerska otazka...ako sam dole z hrebena to puzdro co je v cervenom kruzku? stahovak ani neprdol...som z toho jelen
malo by to tam byt nalisovane ale vobec to nechce ist stahovakom dole. help ak niekto vie