skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vrzání, křupání od předního kola
-> Zaki: Ja si prave taky myslim ze to prestalo tim jak to vyndal a pak si to zase sedlo a je fatk ze to urcite dotahl vic nez to bylo predtim, je to videt na tom jakej kus sroubu leze ven. Ted nemam par dni moc casu ale budu se muset dokopat to dat na vymenu no. Díky
no ja by som na tvojom mieste ako prve skusil vymenit tie gumy co su na hornom ulozeni tlmica, tie zvyknu dost stvrdnut, podla toho co hovoris ze po vybrati a znovu nasadeni tlmica to chvilu bolo ok a potom to postupne zacalo znova by som to tipol prave na tu gumu, asi to prestalo lebo to chlapik dostatocne dotiahol, ale ak uz ta guma je tvrda a nepruzi tak si to sadlo, pripadne sa trsoku uvolnila matka a zase sme kde sme boli...
Vymena ta vyde na par korun a par minut prace (teda aspon myslim, na facku som este nikdy tlmic nevyberal). Drzim palce
Vymena ta vyde na par korun a par minut prace (teda aspon myslim, na facku som este nikdy tlmic nevyberal). Drzim palce
-> Vlda: homokinetitak pocut pri rozjezdu ...hlavne ked mas vytoceny volant....ale to ber z rezervou ja sa do fava nevyznam
favo ma motor na spatnym miste
a podla mna ten gulak stoji 100..max 200ck ..mazivo riesi len vrzanie ale opotrebenie nie....neni to nic hrozneho vymenit gulak ...podla man sa to oplati

Ty jo díky moc za tolik příspěvků, homokineťák nevim jestli je dobrej nebo spatnej, nevim jak to poznat, ten napad s tou injekcni strikackou je dobrej, to asi zkusim, pravdou je ze zrovna u spolujezdce jsou cepy nic moc tak je taky mozny ze to je tim.
dneska sem tohle zrovna resil na dedkove facku. do ty prachovky od kulaku sem striknul injekcni strikackou trochu maziva a vrzani bylo pryc, takze to taky muzes skusit a uvidis, jestli je to ono nebo ne. kazdopadne je to jen takovy provizorni reseni nebo spis metoda jak prijit co to je. :) dalsi veci co me napadaj, tak kulak od ridici tyce, horni ulozeni tlumice, silentbloky od ramene (ale to nebude delat pri toceni volantu) a posledni moznost je poloosa (homokinetickej kloub)
no tohle tady bylo uz vsechno receno, takze to ber jen jako zhrnuti :]
no tohle tady bylo uz vsechno receno, takze to ber jen jako zhrnuti :]
-> alex favo: jj aj ja som spomynal ze gulak je dost haklivy a dost vrzga ...treba skontrolovat vsetko
neni tam toho vela

klidne to muze bejt i ten cep na ramenu. me vrzal neskutecne pri toceni volantem, nebo zhoupnuti auta a kdyz sem to rozebral, tak byl uplne vyhnilej a ty kovovy casti o sebe treli, takze to vrzalo
homokinetitak mas ok?
Me to delalo uplne to same, je to neco s tim hornim ulozenim, nechej si ho vymenit, drahe to neni...
No ono to vrzalo uz predtim, on vyndal kvuli vyvareni tlumic, 10km nic nevrzalo a pak zase zacalo, nic nerikal ze by bylo spatny viditelne tak nevim no. JInak to vrzani bych prirovnal jak byva ve fimech kdyz jsou na lodi a ta lod se potapi
myslim ze v Titanicu bylo tohohle vrzani az az, tak presne takovej typ vrzani to je.

-> Max: nielen ta guma ale tam je aj lozisko a ked to vyberal ten co to vyvaral tak tie loziska sa radi rozpadaju a ked sa mu to rozpadlo tak to bude to co je v kibli

Jsem rad, ze jste mi potvrdili to ze by to mohlo byt to horni ulozeni, zkusim to a pak dam vedet. Kazdopadne dekuju za rychle odpovedi.
to horní uložení by to mohlo být. ta guma stojí pár korun
-> Vlda: u mc personu zvykne vrzgat pri toceni volantu vrchne ulozenie tlmica ...prezri si aj gulaky

Mám favorita a začal jsem pozorovat, že při přejezdu nerovnosti něco vrže nebo takovej podobnej zvuk od pravýho předního kola, ten zvuk prochazi celym autem. Postupně se to zesilovalo, zesilovalo až to delalo i při toceni volantem na miste. Tak jsem kouknul pod auto a hle uplne zhnilej nosnik pravej, v miste kde je uchycena napravnice, dal jsem auto na vyvaření... Dnes jsem si to vyzvedl, nosník vyvařenej, vyjedu a nic, ujedu 10 km a už to slyším znovu na vetsich nerovnostech, dojedu k baraku a už to zase vrže i při motani volantem
Nevite nekdo co by to mohlo byt? Ten nosnik je vyvarenej takze ten teda asi ne, napadlo me horni ulozeni tlumicu, protoze on mel tlumic vyndanej aby se k tomu dostal, tak mozna proto to prvnich 10km nedelalo.... Ten chlapek co mi to vyvaroval prosel cely auto a uz tam nikde nic prohnilyho neni takze tim to asi nebude. Si rikam bud to ulozeni nebo cepy, ramena, ja nevim no, nevi nekdo z vas? Budu moc vdecnej za kazdej napad.