Vysouvací váleček máš v pořádku, ale nemáš seřízenou vůli spojky.
Délka vypínací tyčky je nastavitelná, kvůli tomu je na ní kontramatka.( je to hlavně proto, aby se dala nastavovat vůle na spojce při opotřebovávání spojky ) Zašroubuje se nebo vyšroubuje z tělesa, které se opírá o páku spojky a zajistí se kontramatkou, je to na 11 mm a na 12 mm klíč. Tak se seřizuje vůle na spojce. Jakou vůli máš mezi tyčkou a vypínací pákou, než se páka opře o centrální spojku? Pokud je tam víc jak asi 3 mm, tak se ti nedivím, že ti spojka nevypíná. U 4q a 5q s centrální pružinou je to stejné. Tyčka u spojky s vinutými pružinami je o něco kratší-ten díl,který se šroubuje do tělesa, které je opřené o vypínací páku. Z toho plyne, že délka vypínací tyčky není přesně dána.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Potřebuju poradit se spojkou
Zdravím jakou délku má mít vypínaci tyčka pro 5q převodovku se spojkou s talířovou pružinou? Stávající tyčka byla ve 4q se spojkou s vinutýma pružinama a má 8cm. Nebo jsou délky stejné a nemusím to řešit? Díky
-> Vassi: jina delka vypinaci tycky, jine lozisko, musi to fungovat...
-> Vassi: A jiné spojkové ložisko bylo
uz sem to taky predtim zkousel
v tom to bohuzel nebylo
-> Vassi: Byl rozdíl v délkách tyček co vypínají
Cau,mám takový problém koupil jsem 120 GLS s 5q a spojkovej váleček podle mě nevysouvá tak jak by měl(vysouvá zhruba 2,5 cm) tudíž mě nefunguje centrální spojka ale pouze ta starší s těma packama.Vyměnil jsem oba spojkové válečky i hadici a pořád nic.Setkal jsem se s tím prvně vůbec nevím co s tím.Prosím poraďte.