skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
nater podvozku
-> Duso: Tlumex je super...
a co poviete na TLUMEX PLAST ??? je to tiez dobre ?? nieco ako body 930 ?? d.
-> minno: Asi plastove podbehy (podblatniky, ciakosatovola). Ako si to odmastnoval?
Ono je to mozno tym, ze plastizol kedze je makky tak ako vacsina makkych plastickych hmot bude mastny sam o sebe.
A este volaco, prvy nater som robil zaklad a potom 930 aspon zvnutra zadnych blatnikov a tiez sa to zlupalo, ale tam som spravil chyybu v nevhodnom zaklade. Bol to sice synorex extra ale bol bazinatohnedy a rozmiesal som ho az ked som v polke plechovky nacrel stetcom do akejsi tuhsej usadeniny. V sivom synorexe ziadna taka usadenina nebola.
Ono je to mozno tym, ze plastizol kedze je makky tak ako vacsina makkych plastickych hmot bude mastny sam o sebe.
A este volaco, prvy nater som robil zaklad a potom 930 aspon zvnutra zadnych blatnikov a tiez sa to zlupalo, ale tam som spravil chyybu v nevhodnom zaklade. Bol to sice synorex extra ale bol bazinatohnedy a rozmiesal som ho az ked som v polke plechovky nacrel stetcom do akejsi tuhsej usadeniny. V sivom synorexe ziadna taka usadenina nebola.
-> formalin: podkolia? co to je?

-> minno: nechces kupit tie podkolia?
tiez som to na jesen cele zospodu natieral 930kou, mal som to uplne ocistene, odmastene, bez odrezovaca...ale nedal som tam zakladnu farbu co bola asi chyba. ako som na jar vystriekal podvozok horucou vodou tak sa mi to vsetko zacalo lupit

Urcite oskrabat uplne od hrde az na cisty plech. Odhrdzovac mozes vynechat. Ja som ho sice pouzival ale pototm som sa docital ze zaklad po nom horsie drzi.. Inac 930 som si velmi neoblibil lebo obsahuje asfalt a teda skor popraska nez napr. 910 takze som nim nasvacal akurat blatniky a celo (menitelne kusy).
caute mam kupeny body930. potrebujem natriet len podbehy.tam mi to koli uzkej jame nevedeli strieknut. jazdil som tak cez zimu
len si chem utvrdit postup.1 drotenou kefou odstrnim hrdzu2 nanesiem odhrdzovac 3 nanesiem zakladnu farbu 4 gumoasfalt ale mozem ho nanasat aj spachtlou? je dost husty... a potom to dohladim stetcom a ked mal som mene podbehy a strieknute{ta cast ked sa kuknem z boku tak nie spodok ale ta skosena] je trochu hrdzava puci hrdzu. na niektorych miestach mamodstrnit farbu drotenkou a naniest tam tiez gumoasfalt alebo mozem len to pretriet odhrdzovacom a na to naniest gumoasfalt?