Brzdový buben?

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 06.06.2006 do 10.06.2006, založil/a Magiver
řadit dle data
16:05:56
10.06.2006
Magiver
Díky moc všem za rady a nabídky pomoci. Stahovák mi poskytl Pavel P.

Po demontáži bubnu: Prasátko se zdá být v pohodě - lze s ním pohybovat. Problémem se mi zdá být samostav, který se při pohybu paken zpět (odbržďování) jaksi vzpřičuje74 a pakny tak brzdí trvale.

V pondělí koupím nový samostav a pak uvidím...4
08:07:07
09.06.2006
VeTeV
-> Magiver: mohu taky zapujcit 4
21:22:47
08.06.2006
Magiver
Zatim předběžně mi stahovák slíbil Pavel P. a FORM, takže praví škodovkáři ještě nevymřeli136
21:16:56
08.06.2006
Magiver
-> charon: Jo plánuju si ho vyrobit, ale:

Zrovna teď jsem v Praze na koleji, domů to mám 300km a jedu zpět až za tři týdny. V Praze mám sebou jenom auto s pos*aným bubnem a základní nářadí do auta - tedy ani svářečka, vrtačka, atd. Mám sice možnost vypůjčit si základní vybavení, ale stahovák z toho určitě na koleně nevyrobím.

Takže jen doufám, že škodovkáři drží při sobě a u někoho v Praze se ten stahovák snad najde.

U mně platí samosebou to samé: Bude-li mít nějaký škodovkář na cestách okolo místa kde bydlím problémy, v rámci svých možností a strojního vybavení mu pomohu, když se ozve28
21:00:43
08.06.2006
charon
Tek su ho vyrob, na tom prece nejni nic tezkyho, ja jsem si ho taky delal. Nejhorsi bylo udelat na sroub co tlaci na poloosu takovou tu dosedaci kulicku co zapada do dulku v poloose. A staci, kdyz udelas stahovak na uchyceni dvouma sroubama (ten jsem mel pujcenej, svuj mam na ctyri), nerozpoznal jsem mezi nima zadnej rozdil.
09:56:49
08.06.2006
Magiver
-> Eidy: Mám to v plánu - sundat buben. Jenže ono se to snadno říká a hůř dělá, když nemám po ruce stahovák bubnu...8
07:16:10
08.06.2006
Eidy
podle mýho ti zůstal viset samostav a zadek pořád brzdí. Tím se ohřejvá kapalina až začne vařit a zavzdušní se potrubí a proto se propadá pedál brzdy. Podtlak to nebude, to by byl pedál naopak dost tvrdej. Takže buben dolu a opravit brzdy.
19:27:19
07.06.2006
Magiver
Tak jsem to dneska omrknul... Nezdá se, že by byl buben povolený - mezera tam není a prach rozrušený taky ne...

Ani když jsem zkoušel kolem kývat a strany, tak se žádná vůle neprojevovala.

Ale v bubnu zcela jistě dře brzdové obložení - jde to "cítit" a trochu i slyšet.

Tímto prosím, zda-li by mi mohl někdo půjčit (třeba i za úplatu) stahovák brzdových bubnů, abych se mohl dostat dovnitř a udělat tam pořádek.

Jinak jsem asi odhalil problém s ne-brzděním: kontroloval jsem hadici podtlaku a u sacího potrubí byla hodně volná (šlo to vyšroubovat rukou) - takže tento problém bude asi vyřešen

6
17:02:05
06.06.2006
Magiver
-> ps: Jsem se na to díval jen zběžně, zítra to omrknu detailně. Zkusím to zvednout a s kolem zahýbat, jestli to nebude náhodou něco dělat...

Zvláštní je, že to nic nedělalo celou cestu a začalo se to drbat až po cca 250km jízdy...8
15:56:51
06.06.2006
petr s
-> Magiver: Je to jistější zkontrolovat vzhledově to poznáš že mezi maticí a bubnem je malinká jako mezera popraskaný prach ale podívej se na obě měl by být vidět rozdíl
15:21:43
06.06.2006
Magiver
-> ps: Toho se bojím - jestli je ten buben povolený na kuželu a chvíli to tak jelo, tak můžu poloosu zahodit...12
14:40:12
06.06.2006
petr s
-> Magiver: Jestli nemáš volný buben a to nech zkontrolovat jinak upadne kolo
14:31:41
06.06.2006
Magiver
Zdravím. Potřebuji radu:

Tak jsem jel zase jednou od nás z Moravy do Prahy a po cestě mě potkalo pár nepříjemností8:

Začal mi pískat nebo spíše vrzat pravý brzdový buben (S 120, kyvka). Při sešlápnutí brzdy nebo zatažení ručky to přestane, ale pak to vesele vrže dál...39 Při průjezdu zatáček to vrzání na chvilku přestane - ale jen po dobu průjezdu - náklonu vozidla... Zkoušel jsem povolit lano ručky, ale bez výsledku...

Dalším problémem, který následoval potom bylo jakési selhání brzd: Jedu-brzdím-pedál jde nějak hluboko9. Jedu dál, brzdím znova, pedál jde ještě hlouběji... 90 Zkouším "našlapat" brzdu a našlapat jde - po našlapání bzdí jak má74

Po dojezdu kontroluju: buben je horký (dost), kapalina z nádobky neubyla (alespoň ne znatelně), potrubí ani buben ani nic ostatního není zas*ané od brzdovky...

Víc jsem toho zatím nestihl zkontrolovat (spěchal jsem)...

V čem může být problém? Mám teď hlavu plnou zkoušek a tohle mi moc optimismu nedává... všecko se to poslední dobou se*e, jeden by se z toho fakt121
Extreme Tyres