skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna 4q Za 5q
-> bigskoda: z bežne dostupných, je to v podstate jedno.
znacka je jedno aka?
-> bigskoda: da a se pp80-90
Vdaka
.
A aky olej je vhodny dat do tej prevodovky,, vypada byt v super stave , bol tam pekny olej

A aky olej je vhodny dat do tej prevodovky,, vypada byt v super stave , bol tam pekny olej

-> bigskoda: minimálně táhlo
a tiahlo a kulisu mam menit za 5q zo skody 125?
-> bigskoda: Takže by mělo stačit jen prohodit, myslim že trubky na vodu už se v tý době dávali na všechny škodovky stejný (5q).
skoda 105L r.v.1986 M-ko
-> bigskoda: Příčka a silentbloky jsou stejný, jde o to, jestli máš přípravu na 5q. Jakej to je rok výroby?
zdravim , chcem sa opytat , ked chcem do mojej skody 105L dat prevodovku zo 125L co je potreba spravit? Budem k tej 5q prevodovke potrebovat aj spodny plechovy uchyt zo silendbokami tiez zo 125L ? alebo su zamnenne uchyta prevodoviek zo 4q
tato vec velmi dobre odmastuje a cisti. ale toho by si potreboval asi viac ako dost :)))
-> Lokiu: puvodni stav je videt na fotce s vleckou
-> Lokiu: mrkni ke me k autu: tady je vysledek:
skoda.stable.cz/cz/index. php?id=4&i...
jen na hrubou spinu sroubovak a oskrabat, pak arva voda arva voda a dratenej kartac na vrtacku
skoda.stable.cz/cz/index. php?id=4&i...
jen na hrubou spinu sroubovak a oskrabat, pak arva voda arva voda a dratenej kartac na vrtacku
-> Lokiu: pokud nemáš wap tak ho mají na některých čerpačkách. jinak ještě arva a horká voda a je to tak 100x víc práce..
A este otazka:cim sa da vycistit poriadne zasr zaspinena prevodovka? (nemam wap ani nic podobne v garazi) Nieco co by sa dalo lachko aplikovat na cca 1 cm hruby sajrajt

-> Lokiu: ja mel 125ku a vsechno v naprostym poradku...
Tak si predstavte, ze sa mi v nedelu popoludni podarilo zohnat 5q zo 125ky.Aj by som sa pochvalil ze lacno ale asi nie(3,5K Sk.-) Takze uz len nejake blbosti pozhanat (tesneniaa tak) a horsa do garage. Len mam otazku: Niekde som cital ze 5q na kivke ma dost slabu jednicku a ze sa stava ze sa ta vidlicka co radi koliesko na jednotku ulomi. CO je na tom pravdy??
Karlos:Ta 125 skřín by byla nejlepší, jenže jí za živého boha nemužu sehnat.
-> Elvis: Pokud chceš zachovat kyvku, pak je řešením 125ková skříň
Mám kyvku.
-> Karlos: mňo navzájom sme sa doplnili

-> minno: Ale ty si to podal podrobnějc, takže paráda..

-> Karlos: si rychlejsi

-> Elvis: tak to napis hned, ze co mas za auto, lebo pod 120 sa rozumie klasicka kyvadlova naprava a motor 120...Ak tam mas vlecenu napravu zo 130 alebo rapida (su rovnake, poznas to hlavne tak, ze tam su nielen pozdlzne ramena, ale aj sikme ramena spojene s prieckou prevodovky). Ak mas 4q a vlecenu napravu, je tato prevodovka jedine z garde alebo rapid120 a 5q prevodofku tam das jedine tiez z auta s vlecnou napravou (130-136, rapid), 5q zo 125ky ti tam pasovat teda nebude.
Ako som uz pisal, motor 120 je na staly prevod 3,9 dost slaby, ale ak tam das ten motor fa136, tak to bude OK.
Ako som uz pisal, motor 120 je na staly prevod 3,9 dost slaby, ale ak tam das ten motor fa136, tak to bude OK.
-> Elvis: Pokud máš vlečnou zadní nápravu, tak shánět převodovku 125 je nesmysl - nepůjde ti tam právě kvůli tomu, že tam máš vlečku a budeš na ní nucenej přehazovat diferenciál ze stotřícy právě kvůli tomu, že vlečná zadní náprava má jinej systém poloos. Pokud ovšem chceš zachovat sp 4,22 je to taky řešení. Jen si nejsem jistej tvým výrokem: "nápravy mám myslím ze 130ky s vlečkou" to "myslím mě tam nějak zneklidňuje" .Jinak jestli plánuješ motor z favorita, nebo něco takovýho, stálýho převodu 3,9 se nemusíš bát, tak strašně dloudá ta převodovka zase není.
Rok výroby je 1985,nádrž ze 125ky nám a nápravy mám myslím ze 130ky s vlečkou.Tedka sháním 5q ze 125ky ale bezuspěšně.Tak asi budu nucenej tam dát z rápa 5q 3,9.
-> Elvis: Kdyz das ze 125ky,tak nemusis menit napravu, kdyz das z rapa, tak tam musis dat vlecku. Popripade rozdelat prevodovku a dat tam ten protikus na tu kterou napravu, jakou potrebujes. Dulezity je vedet, jakou zadni napravu tam hodlas davat. A taky vedet, jestli se ti do kastle ta prevodovka vejde bez uprav. 5q je delsi...a kastle by tam mela mit nad tunelem takovy vybouleni pro nej. A taky nadrz by mela byt pro to pripravena. Pokud tvoje auto slavi narozeniny po roce 1983, nemel by to az na vyjimky bejt problem...
No já tam budu dávat motor z fáva 136.
5q z rapida alebo 130-136 sa síce tiež dá po úprave použiť, ale lepšie je dať 5q zo 125, tú len stačí vymeniť kus za kus. Navyše na motor 120 v sérii je lepší stály prevod 4.22, s 3.99 to musí byť strašne lenivé.
Potřebuji poradit s převodovkou.Ted chci vyměnovat prědodovku 4q za 5q.Pujde mi do stodváci z rápa 5q s převodem 3,9?Nebo dát ze 125ky 5q 4,22? Jakej je rozdíl mezi nima?