skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Predne kotuce S100
-> kpt.Budha: Presne, kolisanie brzdnej sily v % ako nasledok krivych kotucov alebo ovalnych bubnov...
Dlouho jsem přemýšlel, jak válce změří házivost kotoučů...a dle odborné literatury jsou ta procenta kolísání brzdné síly v rámci otočky kola. Takže házivost či ovalita hodně přeneseně...
Ten termin ovalita pre kotuce je blbost mala by tam byt hadzavost a pod, ovalita je vhodna na zadne bubny. Tie su paradoxne 0% co sa mi ani verit nechce. Ale je tam problem s pravou zadnou, asi samostav alebo upcpata trubka/hadica. Valceky su nove Fragokov.
Pozriem to a pripadne dam spat excentre (samostav nemam k dispozicii novy)
Pozriem to a pripadne dam spat excentre (samostav nemam k dispozicii novy)
Aby sme boli konktreni ked vas to zaujima, toto namerali
PN - predna naprava, ZN zadna...
PN - predna naprava, ZN zadna...
-> Eidy: Podle všeho nejnovější hit v SK, jak prodat co nejvíc brzdovejch kotoučů.. termín je teda použitej minimálně hodně divně, jinak prý údajně ona "Ovalita = nerovnomerná hrúbka (axiálna hádzavosť) brzdových kotúčov".
-> Boco: Jestli chceš nový, kup třeba Ferodo. Ono je to asi jedno. Na sériový stovce je jen tak nezničíš.
-> minno: Zrovna přemýšlím nad tím, co to asi znamená.
-> Boco: hm, ale ten údaj o hádzavosti v percentách je tiež zaujímavý.
-> minno:
Nie nerobil, odhalil to test brzd v Skoda servise (priprava na TK), vysla tam ovalita vyse 40%.
Kotúče su pôvodné z roku 1970. Keď budem mať dole kolesá skúsim ich odmerať hodinkami
Nie nerobil, odhalil to test brzd v Skoda servise (priprava na TK), vysla tam ovalita vyse 40%.
Kotúče su pôvodné z roku 1970. Keď budem mať dole kolesá skúsim ich odmerať hodinkami
-> Boco: A nerobil si niečo s nápravou? Niečo s nábojmi a tak, či nie sú nejako zle založené. Prípadne kedy sa problém začal prejavovať?
hmmm praveze skorodovane nie su vobec. Je fakt ze kopanie do pedala pri brzdeni je citit (slabo vela ale je)
Kotouče na Š 100/110 jsou tytéž kotouče, jako na 105/120
Výrobce je asi fuk, na kotouči pro škodovku není moc co zkazit a při normálním silničním použití auta je asi jediným limitujícím faktorem jejich koroze z důvodu neužívání.
Osobně se mi nezdá ani to, že by kotouče byly křivé - spíš mohou kopat po delším odstavení vozu, kdy nerovnoměrně oreznou v místě, kde se jich dotýkají destičky a to si časem sedne, zkusil bych ty původní buď obrzdit provozem, nebo nechat stočit (pokud mají dostatečnou tloušťku a nejsou hloubkově zoxidované) a víc bych u auta na občasné použití neřešil.
U 130L mi taky vždycky po delší odstávce kopaly kotouče, ale pár tisíc (možná už set?) km a sedlo si to...

Výrobce je asi fuk, na kotouči pro škodovku není moc co zkazit a při normálním silničním použití auta je asi jediným limitujícím faktorem jejich koroze z důvodu neužívání.
Osobně se mi nezdá ani to, že by kotouče byly křivé - spíš mohou kopat po delším odstavení vozu, kdy nerovnoměrně oreznou v místě, kde se jich dotýkají destičky a to si časem sedne, zkusil bych ty původní buď obrzdit provozem, nebo nechat stočit (pokud mají dostatečnou tloušťku a nejsou hloubkově zoxidované) a víc bych u auta na občasné použití neřešil.
U 130L mi taky vždycky po delší odstávce kopaly kotouče, ale pár tisíc (možná už set?) km a sedlo si to...

Na merani brzd mi oznamili ze kotuce su mimo tolerancie co sa tyka ovality (su skrivene), potrebujem nove...
Mozem Vas poprosit o doporucenie ake kupit? Mam standardne brzdice, origonal S100
Disky mam 13 zo S105/120, uz my to mali byt verzie s osadenim takze asi idelane kotuce na S105/120M? Otazka aky je overeny vyrobca/dodavatel co sa tyka kvality
Predpokladam ze tie uz do konca zivota nezoderiem (teraz su tam povodne tamer 50 rocne)
Vdaka
Mozem Vas poprosit o doporucenie ake kupit? Mam standardne brzdice, origonal S100
Disky mam 13 zo S105/120, uz my to mali byt verzie s osadenim takze asi idelane kotuce na S105/120M? Otazka aky je overeny vyrobca/dodavatel co sa tyka kvality
Predpokladam ze tie uz do konca zivota nezoderiem (teraz su tam povodne tamer 50 rocne)
Vdaka