Kalení, tvrdost, pevnost zadní náboje

prohledat
439 příspěvků (zobrazeno 301 až 350) od 01.03.2020 do 04.04.2020, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Vyřešeno

Zastavil:Nwkt

řadit dle data
12:02:05
19.03.2020
Petr Urban
-> znovuzrozenýSaky: Jako pozor... Keců možná dost, ale spousta lidí se něco i dozví z praktického hlediska a styl psaní je čtivý pro široké okolí i mimo virťáky... Já třeba vůbec neztratil nit a jsou mi jasné postoje všech, technické možnosti...
11:56:32
19.03.2020
Jarda - zrušená registrace
-> znovuzrozenýSaky 19.03.20 11:45:38: dozimetry v cernobylu nemerily spatne, mely jen nepochopitelne malej rozsah a z nepochopitelnyho duvodu to nikdo nevedel (stacilo si prostudovat specifikaci pristroje - proc to nikdo neudelal?), takze se ze zacatku myslelo, ze je problem jen v uniku chladici vody a nejaka radiace z ni4
11:45:38
19.03.2020
znovuzrozenýSaky
ono každý vlak může jet svoji cestou, důležité je aby dojel do konce a to jestli někdo jede načerno, nebo s rouškou nebo s nasazeným kondomem, Pendolínem nebo drezínou je jen a jen jeho věc... a někdo do toho konce ani nedojede..

normální člověk příjde na nádraží zeptá se v kolik jede vlak, kolik stojí a kdy přijede.. dostane odpověď a pak se rozhodne jestli pojede a nebo si objedná vrtulník a nebo rychlou..

a do toho příjde to sklamání, vlak má zpoždění, vykolejil vlak, přišla korona, vykopl ho průvodčí cílová stanice byla zničena útokem Alkaidy..

ale pak máme Trolíka, uplně stejně jako normální člověk se zeptá v kolik jede vlak.. a následuje:

a pojede přes Dolní nebo Horní lhotu? (ono mi to je sice uplně jedno, já to vůbec neznám.. ale co kdyby třeba v Horní Lhotě byly loupežnící, tak by bylo lepší jet přes Dolní.. ale ne přes Dolní ne, kamarádi říkali, že v lese za Dolní žije loupeživý Saky a ten je ještě horší než loupežníci, ten je sice taky zloděj, ale ještě zatajuje informace... no pojedeme radši přes Třeboň, pane průvodčí jak máte dělané podloží pod kolejema a co ten most, je to udělané dobře? ono nás ve škole učili, že v Třeboni jsou ty rybníky a jak již Trolík ví z mládí tam si naposled smočil pindíka (modří co četli pozorně sice vědí, že to není pravda.. ALE co kdyby..) a protože tam je voda, tak tam asi bude mokro a ty koleje se můžou propadnout, no ale co už takhle by jsme se nikam nedostali a půjdem do rizika.. bo co není 100pro.. no ale co kdyby pane Čech zavoláme do Třeboně? Kolik hlásí Rožumberk teplotu vody? 16,5st pane Trolík, Trolík si oddechne co kdyby to bylo 13,1 jako zamlada.. půvabná spolucestující na něj mrká a jeho zužuje úzkost jestli hrázný Čech má správný teploměr, volá tedy znovu, pane Čech, kdy proběhla kalibrace Vašeho teploměru, není možné, že by měřil špatně jako dozimetry v černobilu? a když jsme u toho černobilu tenkrát to ozářilo půlku světa nemá to náhodou na něco vliv? neupadne nám kolo, vydrží motor????

Hrůza, sednu si doma do sklepa a počkám až zaberou prášky...

kdo stavěl ten sklep? že by děda? měl dost cementu? babička říkala, že nic nebylo... zavoláme mu.. on už je mrtvý co budu dělat,, ještě že znám Mirka z výzkumáku ten všechno ví.. Mirku, přijeď vezmi tenzometry budem měřit jestli nám nesesedá slep, poslední dobou mi tam je nějak ouzko…

no má to těžkej život pan Trolík, přitom stačilo koupit lístek a jet s ostatními a v klidu se vyspat a nebo si užít s mrkající spolujezdkyní...

Toť taková myšlenka dne..
upraveno 1x, naposled 19.03.2020 11:46:42
11:38:26
19.03.2020
kpt.Budha
Prosím nekončit, nevím, co bych jinak v práci dělal 6
11:30:15
19.03.2020
MISCHO
-> znovuzrozenýSaky: publikum sa rozrasta 156
11:14:45
19.03.2020
vhml
Já se hlásím k těm co se baví 3
11:13:00
19.03.2020
Tom Troll
-> znovuzrozenýSaky: Když se tak otevřeňe ptáš do publika tak věř že to dost lidí čte a taky se dobře baví, ale ikdyž osobně mám materiálozpracovávatelské vzdělání (potažmo stejně jako -> kraska98 ho má) tak se držíme bokem protože tenhle vlak neni náš a do konečný destinace asi dojet nechceme, tak nebuď zklamanej že tě tu nikdo nadšeně nepodrží. 3
11:12:32
19.03.2020
11mAjA11
Já se aspo nenudím v zaměstnání 1
11:08:43
19.03.2020
znovuzrozenýSaky
máme dvě skupinky lidí, jednu to nebaví a jiní se baví královsky.. co budeme dělat?

ukončí Saky pohádky a odpoví na otázku a nebo pojedeme dál až do večera, kdy příjde krutá pravda?
11:03:06
19.03.2020
znovuzrozenýSaky
jinak je potřeba číst od začátku do konce, ať víte kdo je vrah.. z reakcí co dostávám se to lidem líbí

a nebo si počkat na poslední stránku, kdy se dozvíte jen to že někdo zabil někoho ale kdo to byl?
11:01:18
19.03.2020
znovuzrozenýSaky
-> Milan 136 19.03.20 10:56:41:

znáš kurva hoši gutten tag …. nečteš, nevíš... víš jaké je slunko sviňa…
upraveno 2x, naposled 19.03.2020 11:09:15
11:00:29
19.03.2020
znovuzrozenýSaky
by mě zajímalo jestli to někdo čte.. no nic navažme niť .. sice nevíme kde, ale to je jedno.. The show must go on.. Fredy se vrtí v hrobě..

takže Frantík, který uměl číst budoucnost dostal message, už nevíme jestli to byla SMS, Whatsup message a nebo jiná masáž, ale zadíval se do budoucnosti a měl v tom jasno..

Protože obvykle vidí pouze 1s do budoucnosti, např. foukne vítr a Frantík řekne pohne se strom a on se skutečně pohne, a nebo napíše na lístek kup maso na guláš, a již ví že v sobotu bude guláš.. no ale dneska se opravdu předvedl.. věděl, co se stane a řekl: Večer Saky odpoví, že to byl materiál 1xxxx .. a protože to byl pro Frantíka nadlidský výkon, bohužel za tou 1kou skolaboval…. a my se můžeme děti pouze domnívat co ten Frantík v té budoucnosti viděl.. snad ne Trolíkovu smrt 9
10:56:41
19.03.2020
Milan 136
10:56:02
19.03.2020
Matthes, záškodník z TechWebu
Tyjo, to jsou kilometry textu k prdu :-)
10:18:58
19.03.2020
znovuzrozenýSaky
si říkám jak je to strašné čekat do večera, kdy ten idiot slíbil říct z čeho je ten kus železa..

no alespoň, že máme ty pohádky, které nám zkrátí čekání.. je to krása když trčíte v práci, všechno hotovo a místo homeoffice se šéf rozhodl, že budeme sedět v práci a nic nedělat(neboť není co, ale co kdyby náhodou..) tak pokud to máte někdo podobně a ještě Vás baví komedie a pohádky (z ohlasů pár známých z Kampaň klubu mám pokračovat) tak jednu k věci o malém Frantíkovi, který četl budoucnost a o Trolíkovi, který ji nechtěl znát..

Milé děti, bylo nebylo.. byli jednou dva kluci Frantík a Trolík, oni se sice nikdy neviděli, ale už od mala si poměřovali pindíky a jak už to tak ve školkách bývá dohadovali se kdo má většího.. hádky typu můj je menší , ale já stál v studené loužičce, měla vodu o teplotě 12,3st a bylo ji tam přesně pod pindíka, kdyby byla jen po koleno byl by větší.. atd.. no prostě diskuze o ničem.. jednoho dne se Frantík napil dobré vody, možná z té kaluže ve které si máchal Trolík pindíka (i když pozorní čtenáři vědí, že tomu tak nebylo, neboť pindík byl tak krátký a nesahal až po hladinu).. no a ten Frantík po té uměl číst budoucnost.. bohužel již nevíme, kde tato kaluž leží, Frantík má Alzhaimra a Trolík to má sice ve svém notýsku napsané, ale pro jeho dokonalost a pečlivost to již nenašel..

no a čas šel dál až přišla kauza Sakyho náboje, kdo byl Saky toho tady bylo napsáno dost, byl to takový vykuk, který prodal někomu něco, aniž by toho člověka viděl aniž by se s ním bavil, on to byl takový vykuk, že přesvědčil Krakonošovu Sojku aby zakukala (společně s kukačkou, protože sojka přece nekuká...) aby si Pepíček koupil nábojky. Dobře to měl Saky vymyšlené, figuroval tam jako třetí osoba a celé to bylo předem vymyšlené jak Pepíka ojebat a okrást.., byly mu zatajeny všechny informace.. a plán vyšel Pepík koupil, Saky dostal peníze koupil drogy a byl v rauši3

co to ten člověk mele, a jakou to má souvislost s Frantíkem a budoucností.. řekne si asi pozorný čtenář po té co si dá pauzu, protože ten Saky se nudí a píše dlouhé, nesmyslné kecy s nádechem humoru o které tady přeci Pepík nemá zájem, on chce odpověď hned a teď a nechce přece čekat... ano milé děti, Saky usoudil, že Pepíček nechce odpověď hned, protože kdyby tomu tak bylo, tak by již před měsícem vzal svůj telefon, o kterém jsme si již vyprávěli a Sakyho by se na rovinu zeptal. on však né, neboť Pepíček jak všichni víme je taky komediant a rád si hraje divadlo a čím větší scéna tím lépe.. no a protože máme ten koronavirus tak máme milé děti co?

no přece zavřená divadla, ale to nevadí, neboť naši umělci se rozhodli, že využijí digitání svět a budou psát ty 0a1 a 1a0 a ono se to přepíše na písmenka a čísla, zajímá Vás jak to funguje? o tom jsem kdysi studoval to by mohlo být na další kapitolu3

no aby jsme se neztratili... takže naši umělci to napíšou aby se děti bavili i v této těžké době... vstupné je dobrovolné v kase nikdo není by nám k tomu zpíval Malátný.. asi taky drogy nebo chlast když má takové jméno3

no a už jsem se v tom ztratil...
09:45:56
19.03.2020
znovuzrozenýSaky
pánové a dámy došly drogy... 8

to je strašná snůška keců co tady ten Saky napsal, podívejme se na to konstruktivně nemůžeme všechno přece házet do jednoho pytle plést si cementační, uhlíkové oceli, nedej bože ocelolitinu a třeba hliník.. tak jak tady ten vůl píše, by přece stačili materiály třeba 2 a nebo 4.. např materiály lehké a těžké a ono třeba jen těch lehkých hliníkových slitin jsou desítky, do jednoho cpou křemík do druhého měď a ten blbec to všechno hodil do jednoho pytle.. ještě by mohly být materiály pro holky a pro kluky rozdělené např. barvou.. no ale co třetí pohlaví? to by asi nešlo...

no prostě použijte to co máte možná v hlavě a zamyslete se kurva nad tím.. kdyby to bylo všechno tak jednoduché tak nemáme milion skript, VUT a ČVUT by měl každej ...

ano nic není tak jednoduché jak jsem popsal, svět není černobílý, ani holky nejsou věrné to je prostě realita...

ale co s tím?

já navrhuji použít hlavu a udělat si vlastní názor, bohužel to většinou obvykle něco stojí.. hlavně čas a studium.. bohužel v dnešní době internetu, kdy píše kamkoliv jakýkoliv blbec, vše se kopíruje to není uplně jednoduché..

a nebo prostě důvěřujte někomu kdo to udělal za Vás a věnujte se něčemu radostnějšímu..

dal jsem sem několik otázek, čekal jsem diskuzi na dané téma, proč to či ono... ale kam jsme dospěli?

dostanu vynadáno, že píšu Velkým písmem.. ano omlouvám se, chtěl jsem to nějak oddělit, slibuji že již to neudělám..

poté co někdo přepíše citace v mém postu pro přehlednost se pan paranoia ozve, že je to KAMPAŇ a jsem spojován s nějakou skupinkou kolem někoho... lidi co blbnete...

pak to možná někdo přečte celé a udělá veřejnosti výtah z mých keců a projeví souhlasný názor, je nařčen z mladické blbosti... já bych naopak řekl, že je to typický dnešní volič.. vyslechne si slovo kápa a pak jen papouškuje ať v tom je jakákoliv blbost... lidi nebuďte ovce..

no nic...

lidi zamyslete se a používejte hlavu... to opakuji..

potom má smysl se bavit dál..

den je dlouhý, korona neustupuje, drogy došly.. nabízím jedny nábojky z neznámého materiálu s netušeným potenciálem, za litr slivovice s jasným původem, včetně souřadnic dané švestky, s popisem a DNA sběrače s protokolem o složení atd blabla.. absurdní co? ale i takto můžeme přistupovat k problému a problém bobtnat, bobtnat a bobtnat... a nebo příjde paranoiaB (aby si to náhodou někdo nespojoval s panem paranoiem o kterém jsem psal dřív) do restaurace se svojí ženou na večeři, koukne do jídelního lístku a ptá se co je to za stejk, z mladého býčka odpoví servírka, kde se pásl, v Argentíně, kdo ho zabil, jak ho přivezli, kde to viselo máte protokol... poté odchází do kuchyně a hrotí situaci stále dál... kuchaři myl jsi si ruce když jsi si oklepával, odkud máš pepř, dal jsi ho tam kolik? pánev máš jakou a co olej? bohužel paní paranoiová stále čeká u stolu a odchází s číšníkem, kterému končí směna.. a pokud pan paranoia nesbírá venku v popelnici obaly aby se dozvěděl něco o svém bejčkovi tak... no to jen tak zamyšlení jak se dají tvořit problémy... a nebo nafta.. odkud tekla ta ropa?

9

takže diskutujeme... měl Saky v pohádkách pravdu ačkoliv to významně zjednodušil pro pochopení širší veřejnosti a nebo neměl pravdu něco tají a zasloužil by si být po tom jakmile přejde korona šílenství pověšen na Staromáku na novém morovém sloupu? (teď se nemůžeme zhlukovat tak by to nebyla taková sranda)
07:34:05
19.03.2020
Tuner#2 - zrušená registrace
-> kraska98 18.03.20 23:29:56: tohle auto nemá 100koní: skoda-virt.cz/cz/.../5962 -milanrejpid-r-pidek-1-4-8 v-turbo?gotopost=3...

a co se týče mého, tak na mém jeden z původních nábojů už byl načatý. Ostatně to zde také píšu, stačí číst místo pohádek fakta, ale chápu že po včerejšku se v tom asi většina už úplně ztratila: -> Tuner#2 - zrušená registrace 18.03.20 19:59:40:
07:31:40
19.03.2020
-> Bery 19.03.20 06:32:33: 1. strkat něco někomu někam jsi začal Ty, kdy jsi vrácení rezolutně odmítnul. Ano pak mě ujeli nervy, ale za to jsem se tady ve sreenu omluvil. Škoda, že čteš pohádky a ne to co píše ten s kým by jsi měl problém řešit...

2. …

3. já ten problém vidím, neznáme třídu oceli z čeho náboj je vyrobený a dodělat to tak "nějak" můžete i Vy, teď už to stačí jen zakalit a prodat někomu kdo tomu bude věřit...

Do večera čekám opravdu konstruktivní odpověď na můj post, na který jsem odkazoval a ještě ani od jednoho jasná odpověď.
06:32:33
19.03.2020
Bery
1. poslal jsem Sakymu odkaz - když už mu někdo, kdo něco chtěl (a neumí to oproti např. výrobci, nebo dodavateli dodělat,) chce tu dodanou věc strkat do prdele - v takovém případě je dobré zaujmout stanovisko, nebo začít s rektálním strečingem.

2. trvám na tom, že takové vysvětlení písemně - je v ohledu k Tobě transparentnější a příběh má pro laika a širsí veřejnost i přínos - Aneb škola a výuka hrou, praxe vs teorie.

3. zatím nevidím překážku v dodělání nábojů, respektive překážka je Tvůj postoj.POstoj člověka, který není znalý této problematiky. Já taky nejsem metalurg, moje chabé základy mi ale napovídají, že nábojky a jejich bezpečnost nejsou problém. Ten bude jinde.

Dedečku, vyprávěj ještě :-)
02:31:06
19.03.2020
Petr Urban
-> kraska98: Ach mládí a nutnost zhodnocovat, soudit a dělat dopředné rychlo závěry. Nekazit pohádku, půjde do finiše
upraveno 1x, naposled 19.03.2020 02:32:02
01:55:47
19.03.2020
kraska98
-> Petr Urban: Nevymýšlím z palce co nevím. Prostě jsem si jen přečetl Sakyho příspěvky a nezbývá mi než mu dát za pravdu. Rozhodně nechci dělat chytrého.

To, že je Tuner na něj naštvaný kvůli toho, že se asi na něčem domluvili a nebylo to dodrženo je věc druhá a asi taky oprávněná. Ale jde vidět, že se asi už nedomluví a šel bych do toho tepelného zpracování.
upraveno 1x, naposled 19.03.2020 01:59:39
00:58:24
19.03.2020
Petr Urban
-> kraska98: Vzhledem k věku chápu, že sis jen přečetl forum a shrnul si nějak, ale nevidím přínos, děláš chytré "suma sumárum" a jen vymýšlíš z palce co nevíš, co sis zde přečetl a dal si hrušky s jabkama do kvasu a piješ a říkáš jak je to dobře. Nechci být hnusný, ale nemam rád takovou umělou důležitost.

-> znovuzrozenýSaky: Děkuji za odpovědi. Ne všechny vidím tak přímočaře jasně a s takovým samojistým nadhledem. A nebyl problém zjistit tvrdost materiálu, ale materiál samotný. Avšak styl psaní stojí za to. Většina lidí u strojů neumí psát jak Viewegh. Tak ještě tu o Krakonošovi, ale v pohádce byl takovy veliký čestný hulící typek co rád ponížil tlustého kuřbuřta. Bery je taková sojka. Avšak T2 je spíše jako Hajnej nebo Kuba, tak by to mohlo končit happyendem... Byl by to historický milník 4 udělejte radost když jsou ty korona svátky. naštěstí budeš vědět co s kyblíčkem předpokládám, opět naprosto přesně. 8:45
ČERNÍ BARONI Som z toho voľaky zmätený
upraveno 3x, naposled 19.03.2020 02:02:14
23:29:56
18.03.2020
kraska98
-> Tuner#2: Já taky furt moc nechápu co řešíš. Máš hodnoty 2 materiálů, ze kterých to je vyrobené a tyto 2 materiály se kalí velmi podobně a dosáhneš snadno požadované pevnosti. Tak v čem je pak problém ? Že se jim to v té tvojí kalírně nechce/neumí zakalit ? To potom bude třeba se poohlédnout po jiné kalírně ? Nebo, že chceš náboj s pevnostní 873,33 MPa a ani o desetinu méně ? A proč ? Víš nějaký rozsah v jakém je možné oba tyto materiály zakalit (plus mínus 50 Mpa) a každá alespoň trochu schopná kalírna ti to umí plus mínus zakalit na hodnotu, kterou požaduješ. Navíc, i kdyby to ve finále mělo pevnost nějakých 500Mpa, tak se nestane vůbec nic. Jak píše Saky, vždy se navrhuje s nějakou rezervou a s nějakým koeficientem bezpečnosti. Vždy alespoň těch 1.5 Takže i tak to bude pevnostně vpohodě a kdyby někdy nastala situace, že ne, tak tebe to už asi bohužel bude jedno. Navíc furt jde jen o škodovku s prominutím blbými 100 koňmi. Suma sumárum....nehonil bych se za nějakými metalurgickými rozbory a s klidem to šel zakalit do kalírny kde mi to udělají. 4
upraveno 2x, naposled 18.03.2020 23:30:47
22:36:27
18.03.2020
StepaNoFUN
-> Maxx 18.03.20 22:25:34: Za me to teda za precteni stoji...

Ale kazdyho vec... Jsem se chvilema i smal.
22:25:34
18.03.2020
Maxx
tak tohle už číst nebudu,od včerejška toho je nějak moc...
22:15:23
18.03.2020
StepaNoFUN
-> Tuner#2 - zrušená registrace 18.03.20 22:01:52: Beru v potaz. Jak píšu - nic jinýho než zpřehlednění jsem nedělal a zatím dělat nebudu (a nechci). A stojím si za tím, že to je (neplacená) "práce" moderátora.

Jestli jsem někde zamknul téma, tak jen proto, že z něj byla hádka a div ste si tam neroztrhali (v dnešní době spíš nerozstříhali - ty karty trhat nechceš) občanky.

Tady to zatím hádka není a dokud nebude, tak nějaký zamykání nehrozí. ;-)

Zkuste se prosím dohodnout jako lidi... ;-)
22:01:52
18.03.2020
-> StepaNoFUN 18.03.20 21:58:22: OK, omlouvám se, ujíždí mě nervy ač se snažím i přes ty pohádny co tu dnes napsal Saky být v klidu...

Jak říkám počkám do zítra na konkrétní vyjádření, dál to řešit nehodlám na to mám svých starostí dost.
upraveno 1x, naposled 18.03.2020 22:02:16
21:58:22
18.03.2020
StepaNoFUN
-> Tuner#2: Zamykat to rozhodně nebudu. Dokud tu nebudou sprostý nadávky a podobně. Docela bych byl rád, aby se vyřešilo, ač v tomhle nejsem mimo známosti se skoro všema (i nepřímo) zůčastnenejma absolutně angažovanej. Ono řekněme si pravdu - kdo tu je naprosto nezůčastnenej. Ty lidi se většinou znaj (byť třeba ne úplně osobně pát desítek let)

To že upravím příspěvek do lépe čitelnýho a srozumitelnýho stavu snad není úplně (dle tvejch slov) "přes čáru".
upraveno 1x, naposled 18.03.2020 22:02:20
21:48:00
18.03.2020
-> U-Geen 18.03.20 21:44:01: Spíš jde o tamní vztahy Saky/Bery/Štěpán. Ale jo, můžu být rád, že to moderátor/spolujezdec ještě nezamknul to je fakt. Tohle je asi jen kosmetika a mávání červeným praporem 4

Moje stanovisko tu je, počkám si do zítra.
21:47:28
18.03.2020
StepaNoFUN
-> Tuner#2: Neměním obsah. Ani neupravuju překlepy. Jen zpřehledňuju fórum. To si myslím je "práce" moderátora...
21:44:01
18.03.2020
U-Geen
-> Tuner#2: jako ze nekdo dela Sakymu stylistu? A to je konkretne problem v cem?
21:38:55
18.03.2020
-> StepaNoFUN 18.03.20 21:29:35: Ty budeš citace upravovat? To už asi vážně přes čáru a moc na mě...
21:29:35
18.03.2020
StepaNoFUN
-> Milan 136: Už nebude... Jsem slíbil, že budu citace upravovat. :-D Bylo to pro odlišení.
21:22:37
18.03.2020
Milan 136
A tvl, caps lock, hromadná zbraň SPD3 To už ani číst nebudu.
20:57:57
18.03.2020
Kocvin
Jsem možná blbý, ale v čem je pořád problém ?

Slabší než cca 850 MPa to po zakalení být nemůže, tak proč to nedodělat a nepoužít ?

Teď už mám zadek s kotouči, díky Štěpánovi vyřešený, ale ještě nedávno bych tyhle náboje platil zlatem.. Viz. nabídka Havlíka, kterou jsem bohužel prošvihl..
19:59:40
18.03.2020
-> znovuzrozenýSaky 18.03.20 19:47:24: OK, do zítra to vydržím, když Tvůj společník se neumí ozvat za týden a půl...

Je k té předimenzovanosti... Moje náboje mají 308HV (ostatně je tady i fotka na druhé straně (zítra možná na třetí, když neumíš psát věcne a máš rád pohádky, kterým už asi věřím jen ty sám)).

Jeden z nábojů má na nových Kalmar hřídelích vůli. Ne moc velkou, ale je tam a přitom jsem hřídele měl nové, matka zatažená na 300, zalepená/zaklepaná/označe ná.

To byl i důvod proč na nové hřídele Kalmar jsem chtěl i nové náboje, aby byl zase nějaké leta klid a jen to ukazuje na to, že zcela pod kontrolou jsi to neměl už tehdy, kdy jsi prodával náboje hotové... To, že někdo na pár závodů v roce jede na šotolině náboje z certalu, kde kola pořád hrabou a nemají grip není pro mě vůbec směrodatné...

Jinak bych byl zítra rád na konkrétní odpovědi, na pohádky opravdu nemáš čas a ani náladu... -> Tuner#2 - zrušená registrace 18.03.20 07:49:48:
upraveno 3x, naposled 18.03.2020 20:01:37
19:47:24
18.03.2020
znovuzrozenýSaky
-> Tuner#2 - zrušená registrace 18.03.20 19:24:42: V ÝZVA PLATÍ OD PŮLNOCI NOSIT ROUŠKY .. JÁ UŽ DNESKA NEMÁM ČAS, ÚKOLY JSEM ROZDAL, POKRAČOVÁNÍ ZÍTRA..
19:46:09
18.03.2020
znovuzrozenýSaky
PRO TY UPLNĚ NEVĚŘÍCÍ, VEZMETE SI PRVNÍ STROJNÍ TABUKY, VÁVRU, ČERNOCHA ATD.. PODÍVEJTE SE NA PERA (MYSLÍM DO TĚCH TABULEK) PODÍVEJTE SE Z JAKÉHO MATERIÁLU A PROČ SE TAK DĚLAJ A SPOČÍTEJTE SI JAKÉ TAKOVÉ JEDNO PERO VELIKOSTI TŘEBA 6MM PŘENESE NA HŘÍDELI PRŮMĚRU 30MM A DÉLKY 40MM(OBDOBA DRÁŽKOVÁNÍ U 130KY ALE S JEDNOU JEDINOU DRŽKOU) A JAKMILE BUDETE MÍT TEN KRITICKÝ MOMENT, KTEREJ TAM ASI NAJDETE ČÍ SPOČÍTÁTE CELKEM JEDNODUŠE, TAK POROVNEJTE HODNOTU PEVNOSTI TOHO PERA S MOJI HODNOTOU MATERIÁLU A PODĚLTE MEZI SEBOU AŤ SE BAVÍME O STEJNÉM MATERIÁLU A POTÉ VYDĚLTE BEZPEČNOSTNÍM RIZIKEM.. ZÁVODNÍCI NEBOJÍCÍ SE RISKOVAT AŤ TO VYDĚLÍ 2MA A POSEROUTKOVÉ TŘEBA 5TI.. NO A ZJSITÍTE ČÍSLO KOLIK PŘENESE DANÁ DRÁŽKA NO A PAK TO ČÍSLO POROVNEJTE S VÝKONEM VAŠICH NADUPANÝCH MOTORŮ, MAX MOMENT VYNÁSOBTE PŘEVODOVÝM POMĚREM PRO 1NÍ STUPEŇ TEDY NEJHORŠÍ MOŽNÝ PŘÍPAD A ŠLÁPNĚTE NA PLYN A CO SE STANE? VĚTŠINĚ TO DOJDE.. AŤ TO VYJDE JAKKOLIV, JÁ NEVÍM 3 PAK SI ŘEKNĚTE JÁ MÁM TĚCH DRÁŽEK 28 TO MÁME MILÉ DĚTI ÚKOL PRO NEVĚŘÍCÍ NA DALŠÍ DEN... A ZÍTRA BUDE JEDNA POHÁDKA O ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ MEZI DOSPĚLÍMI A DĚTMI.. ANEB O TOM JAK ZLÝ KRAKONOŠ ROŠLÁPL RÁKOSNÍČKOVI KYBLÍČEK..
19:34:54
18.03.2020
znovuzrozenýSaky
-> Petr Urban 18.03.20 17:09:35: A poslední věc,

když koupíš náboje i na ty nejlevnější nevýkonná auta, většinou je indukčně či i jinak zakalen minimálně střed pro drážkování, aspoň v drtivé většině sem to tak viděl a takto indukčně zakalený povrch je velmi tvrdý a odolný povrchově, ... ale ty kritéria pro výrobu tam už při nejobyčejnějším nevýkonném autě jsou, důvod u tebe ?

NO NECHCI MLUVIT ZA VÝROBCE A KONSTRUKTÉRY OSTATNÍCH AUT, ALE VĚŘ TOMU, ŽE KAŽDÁ TAKOVÁHLE VĚC MÁ PROVEDENY SIMULACE, VÝPOČTY A JE UDĚLÁNA TAK ABY TO BYLO CO NEJLEHČÍ, NEJLEVNĚJŠÍ A VYDRŽELO ZÁRUKU.. KDE JSOU TY DOBY KDY JSI MNIL LOŽISKO V MERCEDESU PO 2MILIONECH DNESKA NEVYDRŽÍ ANI 300000 PROČ BY HO PŘEDIMENZOVÁVALI, KDYŽ AUTA SE MĚNĚJ JAK PONOŽKY A SERVISNÍ SÍŤ TAKY Z NĚČEHO MUSÍ ŽÍT KDYŽ UŽ NA AUTĚ MAJ NULANULANIC..

TAKŽE SHODNEME SE PRAVDĚPODOBNĚ NA TOM ,ŽE Z HLEDISKA EKOLOGIE A CENY JE TO UDĚLANÉ NA DORAZ.. PROČ NÁHRADNÍ DÍLY NEVYDRŽÍ TOLIK CO ORIGINÁLY? TO JE PROSTĚ PROBLEMATIKA PLÁNOVÁNÍ.. ALE K VĚCI.. JÁ JSE TEDY UŽ AUTO ROZEBRANÉ NEVIDĚL ANI NEPAMATUJU, ALE TŘEBA FORD MERCEDES ŠKODA FABIA OKTÁVIA ATD A MYSLÍM SI ŽE UŽ NAPROSTÁ VĚTŠINA NEPOUŽÍVÁ ŽÁDNÉ DRÁŽKOVÁNÍ JAKO ŠKODA 130, ALE VŠECHNY MAJÍ TY NOVODOBÉ 60TI STUPŇOVÉ MNOHODRÁŽKY JE TO Z JEDNODUCHÉHO DŮVODU JE TO VÝROBNĚ LEVNÉ ODVALÍŠ TO A FRČÍŠ JEDNU ZA DRUHOU, KDO BY SE OBRÁŽEL S DRÁŽKAMA CPAL TO NA NĚJAKÉ TRNY JAKO ZA VÁLKY V TANCÍCH.. NO A KDYŽ SE JEDNODUŠE PODÍVÁŠ NA PLOCHU TAKOVÉHO ZOUBKU A NA PLOCHU ZUBU U DRÁŽEK ŠKODY 130 TAK ZJISTÍŠ ŽE TO TROŠKU NESEDÍ, A PROST TEN KONSTRUKTÉR KDYŽ NEZVEDNE VELIKOST TAK MUSÍ ZVEDNOUT PEVNOST A PROTO TO KALEJ.. PROSTĚ JE TO O VÝPOČTU, VYJDE/NEVYJDE.. KDYY TEN MATERIÁL V DRÁŽKÁCH NEVYCHÁZEL TAK BY ASI NĚKDO PO TĚCH LETECH PŘIŠEL A ŘEKL HELE TENHLE SAKY VYROBIL TOHLE A PODÍVEJTE SE JE TO UPLNĚ V HÁJI SPOČÍTAL TO BLBĚ... A NEBO JINAK, POKUD TOMU NEVĚŘÍTE SPOČÍTEJTE SI TO. JENŽE TO JE SLOŽITĚJŠÍ NEŽ DISKUTOVAT.. PROSTĚ VĚŘÍM JEZDÍM, NEVĚŘÍM HLEDÁ CHYBY.. ANO SAMOZŘEJMĚ DALY BY SE INDUKČNĚ ZAKALIT ZUBY, JENŽE PAK BY TO BYLO OPĚT ZÁVISLÉ NA KVAITĚ V KALÍRNĚ, PROTOŽE CO JE TVRDÉ JE KŘEHKÉ.. RUDA TO PŘEKALÍ A RUPNE TO A JSME KDE? A OTÁZKOU JE CO I KDYBY JSME TO UDĚLALI SPRÁVNĚ CO TÍM ZÍSKÁME? KOEFICIENT BEZPEČNOSTI SE NÁM ZVEDNE ZE 3 NA 5? TZN ŽE TO BUDE PŘEDIMENZOVANÉ NE 3X ALE 5X? CHCETE TO A NEBO TO JEN DISKUZE O TOM, E TO TEN SAKY MÁ ŠPATNĚ? JE TO 14220KA CEMENTAČKA, KLIDNĚ SI TO ZACEMENTUJTE, S HOUŽEVATÝM JÁDREM 900-1000MPA NEBUDE S TÍM ŽÁDNÝ PROBLÉM, ALE POKUD VÁM TO KALÍRNA SKURVÍ A VYRVETE PŘEKALENÝ ZÁVITY (TY DRÁŽKY ASI NEHROZEJ) TAK VY BUDETE KOUKAT NA LETÍCÍ KOLO.. ONO PROSTĚ PEVNOST NENÍ VŠECHNO A JAK JSEM PSAL FUNGUJE TO I Z HLINÍKU TAKŽE NEMÁ SMYSL ŘEŠIT JAK TO UDĚLAT LÉPE.. JINAK SAMOZŘEJMĚ BY SE DALO CEMENTOVAT A INDUKČNĚ KALIT JEN OZUBENÍ, OPĚT NENÍ PROBÉM, JEN TO MUSÍ NĚKDO ZAPLATIT.. A ONO KDYŽ TADY ČTU JAKÝ JE PROBLÉM POUZE ZJISTIT PEVNOST MATERIÁLU TAK SE DAJÍ HLEDAT I DALŠÍ NEŘEŠITELNÉ PROBLÉMY...
upraveno 1x, naposled 18.03.2020 19:44:25
19:24:42
18.03.2020
-> znovuzrozenýSaky 18.03.20 19:04:51: Problém je ten, že my nevíme jak se holky jmenujou a tak se v kalírně težko můžou představit a správně zakalit...

Stále platí výzva vyjádřit se věcně bez pohádek, okrádáme se o čas -> Tuner#2 - zrušená registrace 18.03.20 07:49:48:
19:15:39
18.03.2020
znovuzrozenýSaky
-> Petr Urban 18.03.20 17:09:35: A DÁLE PRO MĚ ZÁSADNÍ VĚC :

Zda jsi to Berymu popsal co s tím všechno přijde a nepřijde dělat a jak na tom zálěží či ne tak jak popisuješ nyní (protože si to navrhoval, počítal atd., JE TO PŘEDIMENZOVANÝ) a proč jsi tedy řekl ať si to pichnou a dle toho zakalí, když se stejně neví nic právě o doplňkové číslici aby se vědělo v jakém stavu ten měřící materiál na píchnutí může být a tedy dle toho bez této další informace to může být jakýkoliv z těch dvou popsaných Přijde mi to protichůdné k tomu co teď píšeš jak je to jedno vlastně a jak sem si taky já googlista dohledal, že to jedno je.

TA DOPLŇKOVÁ ČÍSLICE POKUD TO PROŽENEŠ ZASE KALÍRNOU TAK JE UPLNĚ JEDNO JAKÁ BYLA PŘEDTÍM.. JÁ JSEM JENOM ŘEKL, ŽE BUĎ JE TO VERZE JIŽ HOTOVÁ ZUŠLECHTĚNÁ A TEDY TVRDÁ 850MPA A NEBO NEZUŠLECHTĚNÁ ŽÍHANÁ, TO JESTLI TO BUDE MÍT 480 NEBO 560 V TOM NEHRAJE ROLI PROTOŽE SE TO STEJNĚ BUDE MUSET ZUŠLECHTIT...A ŘEKL JSEM ŽE TY KALÍCÍ TEPLOTY JSOU PODOBNÉ, HLAVNĚ TO V KALÍRNĚ VĚDÍ A V PODSTATĚ JAK JSME SI PONOTOVALI MINULE JE TO SKORO JEDNO.. NEKALÍME PŘESNĚ NA 850 ALE TŘEBA NA 830-870MPA A TO JE ROZSAH JAKO KRÁVA …

MIMOCHODEM KUPOVALI JSTE NĚKDY MATERIÁL A DĚLALI JSTE SI ZKOUŠKU, CHTĚLI JSTE ATEST? 1. ATEST DOSTANETE Z NĚJAKÉ TAVBY KTERÁ UŽ KOLIKRÁT ANI NEMUSÍ V TÉ PRODEJNĚ BÝT, A I KDYBY PAK VÁM TO PŘINESE BULHARSKÝ LOJZA A VIDÍTE, ŽE SEDÍ JEN ROZMĚR A TO ŽE NĚKDE BYLA NĚKDE NĚJAKÁ ZNAČKA .. NO NIC NEBUDU TADY POPISOVAT MATERIÁLY Z FERONY ATP.. PROSTĚ VĚŘTE ŽE TO CO KUPUJETE TAK SKUTEČNĚ JE, VŽDYŤ I ANDREJ TVRDIL, ŽE V KOSTELECKEJCH PÁRKÁCH JE MASO.. A DNES SE Z NICH STÁVÁ POKLAD PROTOŽE V NICH JE NEDOSTUPNÁ MOUKA3 .. NO NIC.. KOHO ZAJÍMÁ ATESTACE MATERIÁLU A CO SE DÁ KOUPIT, PODÍVEJTE SE TŘEBA NA STRÁNKY ZBROJAŘE KUNY A JEHO STORY Z HLAVŇOVINOU, ALE JINAK VŠICHNI SNĚTE SVŮJ SEN, ŽE SKLADY JSOU PLNÉ MATERIÁLY DLE DODACÍHO LISTU ATD.. JINÝMI SLOVY.. DŮLEŽITÉ OPRAVDU JEDINÉ DŮLEŽITÉ JE PEVNOST PROSTĚ I KDYŽ KOUPÍM TYČ ZUŠLECHTĚNOU NA VYŠŠÍ PEVNOST NEZNAMENÁ, ŽE BULHAR NESPLETL TYČE A NEDAL MĚ ŽÍHANOU.. TAKŽE PROTO TO JDE DO KALÍRNY ZMĚŘIT A ZUŠLECHTIT....
upraveno 1x, naposled 18.03.2020 19:18:50
19:04:51
18.03.2020
znovuzrozenýSaky
-> Petr Urban 18.03.20 18:18:24:

no protože jsem už taky musel za celej den něco dělat... ale k věci abych se nevyhnul odpovědi..

"V jedné kalírně rezolutně jak to chtějí vědět, jinak nemohou nic dělat a hned v druhé že to není pro zušlechtění popsaných materiálů takový problém. Pak jsem zašel do ČSSR knihy o tepelném zpracování, později na googlu - bo tam je úplně všechno a pohledal, nikdo se s informacemi nenarodil a né každý má strojní či materiálové vzdělání (kvůli tomu není horší člověk nebo ieální někomu pro výsměch ! ...to pouze u těch nižších duchem) a zjistil sem, že by to prakticky neměl být problém i bez přesné znalosti mezi těmito dvou druhy materiálu. Ale nerad říkám "pravdy" o kterých nejsem na 100% přesvědčen jako o holém faktu a tak jsem to i popsal.

TAKŽE POKUD TOMU SPRÁVNĚ ROZUMÍ I NIŽŠí DUCHEM SAKY, TAK MI DÁVÁŠ ZA PRAVDU ŽE TO JE TAK JAK JSEM NAPSAL A ŽE HOLKY DVOJČATA ANČA Z BARČOU KDYŽ SE PRASÁKOVI RUDOVI Z KALÍRNY SPRÁVNĚ PŘEDSTAVĚJ, ŽE BY S TÍM RUDA NEMĚL MÍT PROBLÉM

Mě ještě zajímá a víš to zase úplně přesně, po zušlechtění při této velikosti dílce už se to rozměry nehnou mimo toleranční pole házivosti, nebo se musí dosedací plocha pro kolo znovu obrobit v kolmosti vůči otvoru.

TOTO VÍM OPĚT NAPROSTO PŘESNĚ, JE TO JENOM O TOM JAK JE PRASÁK RUDA ZKUŠENEJ NEBO NALITEJ.. NEJDE ŘÍCT, ŽE SE TO NEDÁ SKURVIT KALENÍM ALE ANI NEJDE ŘÍCT ŽE TO BUDE VŽDYCKY OK.. PŘEDSTAV SI VĚC (NAŠTĚSTÍ MASIVNÍ KUS NÁBOJKU MÁ LEPŠÍ PŘEDPOKLADY NEŽ TŘEBA DLOUHEJ KUS PLECHU) KTEROU ROZEHŘEJEŠ K 800STU STUPNÍM A SCHLADÍŠ TO.. JEDEN BLBEC TO NAROVNÁ JEDNO PŘES DRUHÝ SEM A TAM DO KOŠE A DRUHEJ TO POLOŽÍ NA DNO OSOU KOLMO Z 90TI PROCENT SE NESTANE NIC ALE MŮŽE BÝT I PROHNUTEJ, PROSTĚ JE TO O RUDOVI JAK TO UDĚLÁ, S TÍM CHUDÁK SAKY TÍM, ŽE DAL VÝKRES SOUSTRUŽNÍKOVI MOC NEUDĚLÁ.. V PRAXI JE TO TAKHLE: PŘÍJDEŠ DO KALÍRNY A PANE TO MÁTE NAHOTOVO BEZ PŘÍDAVKU TO SE VÁM OKUJÍ ZKROUTÍ A BUDE TO NA HOVNO … JINÝMI SLOVY ABY TO NEBYLO NA HOVNO BUDE TO DRAHÉ, A NEBO TEN IDIOT SAKY JE VŮL MĚL TO UDĚLAT S PŘÍDAVKEM A PAK AŽ OBROBIT NA ČISTO.. A NEBO ZAJDEŠ ZA MISTREM RUDOU A ŘEKNEŠ MU HELE JAK TO MÁM UDĚLAT NEHNE SE TO PO KALENÍ? DOSTANEŠ ODPOVĚĎ JASNĚ NEHNE VŽDYŤ JE TO MASIVNÍ JAK KRÁVA, DÁME TO TO DO VAKUOVKY A ANI NEPOZNÁŠ, ŽE TO PROŠLO PECÍ... TAKŽE JE TO O LIDECH... MŮŽE TO SKURVIT KDOKOLIV, KLIDNĚ TO MŮŽOU V TĚCH HUTÍCH ROZTAVIT3 JÁ KDYŽ JSEM BYL TENKRÁT PANIC NEZKUŠENÝ TAKY JSEM VE VŠEM VIDĚL PROBLÉM, PAK ČLOVĚK VYSTŘÍZLIVÝ A PROBLÉMY NEHLEDÁ ALE ŘEŠÍ.. TAKŽE V PRVNÍ FÁZI SE TAKY DĚLALI TAK, ŽE SE KALILI POLOTOVARY S PŘÍDAVKEM A PAK SE BRAL FINIŠ CCA 2MM, TRN A FRÉZA VÝSLEDEK DVOJÍ OPERACE DVOJÍ JEŽDĚNÍ TEDY CENA VYŠŠÍ, PRÉMIE NIŽŠÍ, NIŽŠÍ HALÍK ROZUMÍŠ...

POZDĚJI SE TO DĚLALO Z ŽÍHANÉ 14220KY A KALILO NA KONEC...

NĚKOLIK NÁBOJKŮ JSEM V TÉ DOBĚ ROZTOČIL MEZI HROTY A ŽÁDNÝ NEHÁZEL VÍC JAK 0,02 NA OBVODU, PROSTĚ KALÍRNA S TÍM NEUDĚLALA NIC.. OVŠEM NEMŮŽU RUČIT ZA KALÍRNU PANA DOKONALÉHO Z DOKONALOVA.. ONI TOTIŽ JAKMILE SE NAD TÍM SEJDE BANDA DOKTORŮ A ŘEKNOU, ŽE TO NEJDE TAK TO URČITĚ NEPŮJDE...
upraveno 1x, naposled 18.03.2020 19:08:10
18:30:09
18.03.2020
Chce se mě zvracet!!! Doslova.

Dokážete pánové Saky a Bery věcně odpověděť na toto bod po bodu na jednotlivé odstavce? -> Tuner#2 - zrušená registrace 18.03.20 07:49:48:

P.S.: Bery nemá čas týden a půl zavolat?!? ale pak tady za den dokáže kontaktovat Sakyho a diskuzi sledovat aniž by věcně reagoval? Martine, je mě z Tebe špatně...

Naše stanovisko platí, čekáme na řešení a věcné odpovědi, ne pohádky na dobrou noc...
upraveno 1x, naposled 18.03.2020 18:36:53
18:18:24
18.03.2020
Petr Urban
-> Bery: Čteš jo .... špatně si předal tichou poštu... né že aby zjistili co to je za matroš, ale aby se jen zjistilo zda to bylo nebo nebylo tepelně už zpracovaný, vidíš jak si to pokazil.

-> znovuzrozenýSaky: A proč neodpovíš zrovna na to na co sem se tě ptal dál pane inženýre? snad nepotřebuješ do zítra najít na googlu, tak to vysyp ne 14
17:37:31
18.03.2020
-> znovuzrozenýSaky 18.03.20 17:12:15: ja na nich najel asi nejvic, ze vsech tady, maji nejakejch 350tis.km a modre uz na nich moc neni :), jo daval jsem za ne tusim tech 1200,- jak rikas a barva tenkrat jina nebyla, to mi bylo uplne jedno, az se mi bude chtit se pustit do predni napravy, tak je opiskuju a natru
17:19:34
18.03.2020
znovuzrozenýSaky
-> Petr Urban 18.03.20 17:09:35: ve zkratce, pak se k tomu ještě třeba dostanu..

materiál z kterýho jsem to dělal byl žíhanej Anča s Barčou a nebo tvrdej Krystýna, z ničeho jiného to nebylo.. řekl jsem že pokud jsou zušlechtěný tak ať s nima nic nedělá a nebo ať to zušlechtí.. to se pozá podle tvrdosti buď to bude oněch 850 a nebo třeba 500 530 nebo tak něco..nemá smysl vysvětlovat detaily tak jako tady, protože jsem řekl ať s tím jdou do kalírny a řeknou že to je buď to nebo to a ať to zušlechtějí na 850MPa.. pokud to po tiché poště došlo do kalírny stylem: mám něco a udělejte s tím něco jiného tak logicky chápu, že ho pošlou do řiti... jenže pak se z toho stala bitka o tom kdo je větší idiot, půjdeme k soudu, na analýzu a co já vím co ještě já jsem myslel, že už je dávno vyřešeno..
17:12:15
18.03.2020
znovuzrozenýSaky
-> Jarda - zrušená registrace 18.03.20 16:49:23: malé odbočení od kalení k pružinám.. ty byly taky z 14220ky mimochodem a jak holky skákaly.. já jako blbec nezkušený s vidinou kurevského zisku jsem tenkrát s Mildou zajistil výrobu pružin v Plzni v Invelu.. původně se dělali dle dokumentace 130L/A jenže škodovkáři není nikdy nic dobré,takže jeden chtěl kratší, druhej víc kratší a třetí co si budeme povídat nejkratší.. tenkrát stačilo zajet do pružinárny objednat a hotovo.. sada pružin cca 1800,- každej si mohl udělat jaké chce.. ale to nikdo až ten blbec Saky zase vymyslel takovou kravinu jako tvrdší verzi Ačkovejch s možností řezání.. do té doby se pružiny řezali zahřívali autogenem a rovali a taky to šlo… ale tohle byl boom za cenu co já vím 1200,- což byla cena při třeba 30ks jsme to vozili po lakovnách jeden chtěl červený druhej modrý, zlatý černý… pak ti lidi psali ty vole já chtěl modrý RAL XY a tys mě dal modrý RAL XZ to není modrá ale buzerantsky modrá a já si představoval, že to bude tvrdší a ono nic moc a já to moc říznul neznáš někoho kdo by chtěl uříznutý a nedal bys mě neuříznutý, že bych ti 100ku slevil…

No to byla krásná doba.. díky za připomenutí.. pamatuju jak jsem ty pružiny (kurva těžký) nosil do výtahu a chodbou pak balil po dvou a posílal po půlce světa a pak poslouchal takovéhle kecy.. ale chlapci moji ten zisk.. na každé jsem měl 100ku (už nevím jestli každej i s Mildou) vozil jsem je sem a tam zainvestoval jsem třeba 30000 a pak čekal až se to prodá.. a prodalo většina hned a pak mi tam zůstávali ty exotické barvičky které potom už nikdo nechtěl..

A do toho stabilizátory.. já chci 16 já 18 já 20 .. dodneška tady mám několik desítek metrů nařezané tyče.. to byl taky vejvar.. no děkuji, že vzpomínám na ty léta…
17:09:35
18.03.2020
Petr Urban
-> znovuzrozenýSaky: Nebýt koronaviru, nemáš čas a tak bychom nebyli chytřejší viď kuchaři -> Bery:

V jedné kalírně rezolutně jak to chtějí vědět, jinak nemohou nic dělat a hned v druhé že to není pro zušlechtění popsaných materiálů takový problém. Pak jsem zašel do ČSSR knihy o tepelném zpracování, později na googlu - bo tam je úplně všechno a pohledal, nikdo se s informacemi nenarodil a né každý má strojní či materiálové vzdělání (kvůli tomu není horší člověk nebo ieální někomu pro výsměch ! ...to pouze u těch nižších duchem) a zjistil sem, že by to prakticky neměl být problém i bez přesné znalosti mezi těmito dvou druhy materiálu. Ale nerad říkám "pravdy" o kterých nejsem na 100% přesvědčen jako o holém faktu a tak jsem to i popsal.

Mě ještě zajímá a víš to zase úplně přesně, po zušlechtění při této velikosti dílce už se to rozměry nehnou mimo toleranční pole házivosti, nebo se musí dosedací plocha pro kolo znovu obrobit v kolmosti vůči otvoru.

A DÁLE PRO MĚ ZÁSADNÍ VĚC :

Zda jsi to Berymu popsal co s tím všechno přijde a nepřijde dělat a jak na tom zálěží či ne tak jak popisuješ nyní (protože si to navrhoval, počítal atd., JE TO PŘEDIMENZOVANÝ) a proč jsi tedy řekl ať si to pichnou a dle toho zakalí, když se stejně neví nic právě o doplňkové číslici aby se vědělo v jakém stavu ten měřící materiál na píchnutí může být a tedy dle toho bez této další informace to může být jakýkoliv z těch dvou popsaných 3 Přijde mi to protichůdné k tomu co teď píšeš jak je to jedno vlastně a jak sem si taky já googlista dohledal, že to jedno je.

A poslední věc, když koupíš náboje i na ty nejlevnější nevýkonná auta, většinou je indukčně či i jinak zakalen minimálně střed pro drážkování, aspoň v drtivé většině sem to tak viděl a takto indukčně zakalený povrch je velmi tvrdý a odolný povrchově, ... ale ty kritéria pro výrobu tam už při nejobyčejnějším nevýkonném autě jsou, důvod u tebe ?
16:54:28
18.03.2020
znovuzrozenýSaky
No tak citovat nebudeme, to bych já nezvládl… ale jak to tedy bylo s materiálem

Tak jak to bylo s materiálem, jak jsem psal dělali se z několika materiálů, vždy tak aby to pevnostně bylo předimenzované, jak jsem psal jestli materiálu budeme říkat Baruška nebo třeba Anička není důležité, důležité je jak bude co? … modří již vědí .. jak budou pevné….

no a protože zmiňované nábojky tady ležely co já vím cca 8-10 let tak již opravdu nevím jestli to byla Baruška nebo Anička a nebo Krystínka, ale dal jsem jasný návod jak postupovat.. tzn vzít do kalírny a nechat zjistit pevnost materiálu, pokud to bude tvrdá Krystínka 15142 nedělat nic (ale říkal jsem, že ta to asi určitě nebude) a nebo holky Baruška s Aničkou a na ty se musí holky podobně.. ale pokud to někdo s holkama neumí a je na kluky nebo třeba na záhonky.. tak za to ten kretén Saky přece nemůže…

Prostě zajdu do kalírny tam je zkušený prasák Ruda, řeknu mu hele Rudo tady vedu Aničku nebo Barušku (oni to jsou holky dvojčátka, sice každá umí něco jiného … (jedna zepředu druhá zezadu .. to už jsem dlouho neslyšel..) ale jsou si celkem holky podobné.. a Ruda již ví co a jak a kam sáhnout….

Ale nemůžeš přijít že mu vedeš holku to pak ani prasák Ruda neví co s tím, neví kolik má platit, jak se bude tvářit a hlavně co o ní očekávat.. takhle to skutečně nefunguje…

No a tohle jsem tak nějak řekl Berymu, on to chlapec zkušený pochopil a otázkou je jak to předal dál, nicméně předal telefon.. a když mám takový vynález co pan Bell vynalezl tak zavolám a jako nezkušený panic se pozeptám na zkušenosti… Telefon milé děti to je věc, můžete zavolat kdykoliv dneska už to lidi nosí i po kapsách a nemusejí mít dráty od té paní spojovatelky.. to je jiná liga než kalení to už zvládal císař Nero když zabodával rozpálené meče do srdce otroka a kalik a cementoval a co já vím co ještě .. ale ten telefon.. to je věc má to čísla namačkáte, zavoláte a na druhé straně se dozvíte něco v tom smyslu, materiál je buď to nebo to nebo jsem to taky dělal z tamtoho ale už nevím jestli to byla Krystýnka a nebo Kristínka, ale na šikovnou Barušku s Aničkou jsem si vzpomněl hned.. ale protože ten telefon Vás dneska může chytit třeba na poli na louce, při kalbě při sexu prostě kdykoliv.. tak jsem řekl ať zavolá večer, že mu tu pohádku o Barušce dopovím.. bohužel panic nesmělý se asi styděl a již nezavolal.. rovnou se mohl zeptat jak se na lopatě sedí ale…

Božena Němcová by ze mne měla radost, snad jen paní češtinářka by to nedala…

No doufám že Vás to ještě baví.. teprve se dostaneme k řešení problému…

Rovněž doufám, že píši srozumitelně, případně se nebojte zeptat…
16:49:23
18.03.2020
-> znovuzrozenýSaky 18.03.20 16:18:26: jasne... ty chir. nastroje byly kovane a zuslechtene

nemam... mam seriove, ale jak pisu jednu stranu z poslednich let vyroby a druhou ze zacatku, od Tebe mam 2x kliku, vacku, setrvak, 2x hlavu a predni pruziny, tot vse a vse funguje, teda pod 250 pruziny jsem daval 1cm podlozky, mozna jeste pridam

O nabojich jsem silne uvazoval, ale nenasel jsem reseni, abych mohl mit 13 apolla, predni chladaky vychazeji jen tak tak.

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Vyřešeno

Zastavil:Nwkt

Extreme Tyres