skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vrzání silentbloků stabilizátor fabie 2
Ja mam naopak zkusenost s powerflex a stronglflex i s tvrdsima silentama gumovyma ze prave ty vrzou a podvozek pak jak vlecka od traktoru. Tam je vyhoda akorat ta vydrz
Hlavně FeBi je lisovana tma. ja vždy na všech autech dávám polyuretany (strongflex) a nemám problémy s vrzáním ani výdrží. Ale je pravda, že Fabii 2 nemám.
To neni spatnej napad, oni ty puvodni vrzali, tak jestli je tam nalepena guma tak je mozny ze mezi tyci a silentem to jezdi.
-> tomvm: Já jsem ty gumy stabíku vždycky máznul mýdlem na obouvání pneu .. Ať už kvůli montáži aby to šlo lip .. Nebo třeba Jarem,mýdlem na ruce ..
Průměr by mel být ok. Jde vidět že to jde od stabilizátoru, protože po výměně se změnil zvuk vrzání.
-> tomvm: priemer máš správny podľa stabilizátora? Treba origo gumy a musí byť aj ok stabilizátor ... nevrzgajú aj silenbloky v ramenách ? prípadne ma napadá ešte tyčky riadenia ak je to nejaká 2011-13 tam to bolo hojne menené
Ahoj, je to sice novější auto, ale třeba taky někdo bude vědět. Začli se mi při větším propružení ozývat vrzání od přední nápravy a usoudil jsem že by to mohlo být uložení stabilizátoru. Po výměně to začlo vrzat ještě víc a trochu i jiným tonem. Koupil jsem silenty značky FEBI. Chtěl bych se zeptat, má cenu je vyndat a zdrsnit plochy jak na kovech tak na gumě a nebo rovnou výměna za nové orig. ?