skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Hmotnost nápravy
Přední náprava bez brzdičů a stabiliz. bez kotoučů na 120L má 44kg.
-> isti: jak jsem psal..čekam na detailnější foto..ale z toho 1 co mám vidím, že tam není řízení...je tam: nápravnice, horní spodní ramena, pružiny, svisláky, spojovací materiál...a na jedné straně vidím krycí plech a a náboj

Váhu ti nepovím, ale nápravu jsem takhle kupoval z iautodilů, došla na paletě přivázaná a trochu omotaná strečkou
. Chtěl jsem to kvůli velikosti a váze poslat top transem, ale dovezl to normálně pošťák
Náprava byla krom brzdičů komplet

-> krtecek: Zisti že čo je súčasťou nápravy a čo nie a zmeriam ti to
Podla mňa bolo by lepšie to kúpiť bez nábojov a kotúčov to sa nájde aj doma

-> radekp: no super..díky za radu, ale já nejsem ten, který tu nápravu má u sebe.. 

-> krtecek: vezmi osobní váhu a stoupni si s ní na váhu nejdřív sám a potom s nápravou. Ideálně ji držet v ose těla nad hlavou

-> krtecek: Bez brzd a kotouču počítej okolo 35kg
-> TTomas: No to nevím jestli má, spíš mi přijde takovej laxní...řízení to nemá...náboje podle fotky vidím..
-> krtecek: Záleží co vše je součástí. Pokud je skutecne komplet včetně řízení a brzd, tak to bude 45-50kg. Holá bez nábojů tech 30-35... to typek nemá doma nebo u sousedů osobní váhu?
-> vhml: No právě. 5Q má 37, 4Q odhaduju na 35kg. A přední náprava je určo těžčí. Ale převodovku nosím obouruč, zatímco nápravu vetšinou jednoručně za stabík. Takže ono to taky zkresluje.
-> Eidy 28.08.18 09:22:40: 4kvalt je určitě lehčí než náprava. Řekl bych že možná i pětikvalt.
takže už tu máme toleranci 30-50kg
to je přesně rozpětí, který jsem tušil...těch 50kg se mi užmoc nelíbí 

přední náprava na š120 má cca 50kg, tohle bude + - stejné
-> Eidy: jestli ju taháš 20x týdně tak to jsi spíš už tak nabouchanej, že ti to nepřijde..

To já bych tipnul kolem 40kg. Když tahám převodovku (cca 35kg) tak ta mi přijde lehčí.
No jako špekulujeme nad PPL a takovýma...ale ani jeden z nás tu váhu nevíme. A prodejce nevím jestli to má jak zvážit
toptrans a trochu tu váhu zaokrouhlit...
Tipnul bych kolem 30kilo. Hodně z toho dělají náboje kotouče a brzdiče.
Ahoj..zkoušel jsem hledat pomocí stejdy googla a nějaký pokus byl i zde, ale jsem neúspěšný. Neví někdo, prosím, kolik odhadem váží přední náprava na MB/100 ? Myšleno pouze železo bez nasazených kol. Mám možnost kaufnout jednu na ND, ale borec je z dáleka a řešíme jestli to nějak rozumně poslat. Díky