Přeměřování tachometru.

prohledat
2 příspěvků (zobrazeno 1 až 2) od 06.10.2017 do 06.10.2017, založil/a BooCheer
řadit dle data
16:41:41
06.10.2017
minno
-> BooCheer: Odpovedal si si sám. Pravdepodobne dal do prevodovky niekto nesprávne plastové koliesko na náhon tachometra. Sú dva typy, pre stály prevod 4,22 a 3,9, rozlíšiť sa dajú podľa farby (biele a čierne). Ale zas až taký veľký rozdiel by tam nemal byť v ukazovanej rýchlosti. Mne sa stalo kedysi dávno to isté na jednej prevodovke, čo som dal na repas známemu a dal mi tam nesprávny typ tohto kolieska, ale zas až také bludy mi to neukazovalo.

Aký máš profil pneumatík?
16:28:00
06.10.2017
BooCheer
Zdravím chlapi. Chci se zeptat. Mám užovku 1976. Když jsem v ní měl originální nápravy a převodovku tak tachometr ukazoval téměř přesně. odchylku měl asi jen 5Km/h v celém pásmu od nuly do 140Km/h. Ted jsem si tam dal suchý 5 kvalt z rapida, vlečné nápravy a 13ky škodovácké kola a tachometr mi začal neskutečně přeměřovat. Když jedu podle tachometru 70 tak ve skutečnosti jedu 50 a když to rozjedu na 180 tak ve skutečnosti podle přesné gps jedu neco málo přes 140. V samotném tachometru chyba nebude, zkoušem jsem hodně jiných tachometrů z aut kde ukazují téměř přesně a nic se nezměnilo. toto začlo dělat od výměny převodovky a náprav. Na co se zaměřit abych tento nedostatek nějak eliminoval? Je možné že v převodovce kterou jsem koupil je nějaké jiné nesprávné zpřevodování pro tachometr?
Extreme Tyres