Upadlá tyč řazení (favorit)

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 28.08.2017 do 29.08.2017, založil/a Polarni

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Dotaz/Problém vyřešen

Zastavil:Polarni

řadit dle data
16:20:28
29.08.2017
Polarni
Takže se mi bez nějakých výraznějších problémů podařilo opravit updalé řazení.

Nakonec jsem vyndal celou řadící tyč, tu jsem vzal šmirglem (místy byla menší rez), očistil, odmastil a 2x jsem to vzal černým matným sprejem. Kluzný místa jsem očistil a namazal. Pružný čep jsem stáhnul (zalisoval) čtyřkou šroubem a širokýma podložkama (Doporučuji si vzít větší množství, závity se snadno ničí). Čep jsem zajistil stahovací páskou. Vše teď chodí tak jak má, né-li líp. 6

Díky za pomoc a snad tohle téma když tak někomu pomůže. Zdar!
20:51:41
28.08.2017
Polarni
-> Tom Troll: Toho si snad ani dětsko nemůže nevšimnout. 3
20:21:53
28.08.2017
Tom Troll
-> Polarni: čte se od spoda

na to dost lidí přichází dlouho 3 3
20:12:25
28.08.2017
Polarni
-> Kuladmin: Jo jo, tu jsem si taky přikoupil, protože mi z auta nějak vymizely, a budu jí tam dávat. 6

Jinak samotnou tyč vyndám opracuju a nalakuju, protože se místy vyskytuje rez a už mám i dva způsoby jak budu lisovat. Takže zítra dám info jak to dopadlo, když tak se na něco zeptám pokud se něco nepovede. Pak se může téma uzavřít pokud tady máte takový systém. Ještě jsem na něj nepřišel. 8
16:37:15
28.08.2017
Kuladmin
Je tam dle mého to stejné co na felde a je to jen plíšek objímka, která projistotu obepíná ten pružný kolík aby nááááhodou nevypadl - klidně tam použij šroubovací stahovačku. Je to prostě jen takový sychr - je to tejný styla jako na manžetách homokinetických kloubů na poloosách.
12:31:22
28.08.2017
Polarni
-> charon: Nevěděl jsem že má Kelly takovou super funkci. Nicméně děkuju za pomoc a rychlou odezvu. Zkusím si vyrobit nějaký přípravek na nalisování. 6
12:02:56
28.08.2017
charon
Zaregistruj se na autokelly.cz, pak máš možnost vyhledávat auto podle VINka a vyjede ti celej katalog ND s rozkresama a najdeš tam vše včetně čísel dílů. Kde to objednáš už je pak na tobě. Jinak kolík je opravdu 8x20, ale spona tam žádná není - táhlo řazení končí křížem s trubičkou a za trubička přijde navlíknou na řadící tyč co kouká z převodovky a zajistit kolíkem. Kolík se správně lisuje, nejebe se do toho kladivem ...
11:51:56
28.08.2017
Polarni
Zdravím všechny s mým prvním příspěvkem na tomto webu. 6

Mám problém sehnat díly na řazení u Favorita a protože jsem si stále nesehnal katalog a ani jsem to s jistotou nenašel na internetu či zde ve forum, obracím se s prosbou na vás.

Nejspíš sháním jakýsi kolík a sponu, která má držet tu tyč řazení u převodovky, přímo na táhlu, které trčí z převodovky ven. Jediný co jsem našel je, že by to mohl být kolík 8x20, ale sponu už jsem nenašel. Budu velice rád za objasnění, náhradu nebo nápad jak si to dovyrobit. Jinak tam mám provizorně šroub na dojetí, který ale dře (nejsem si jistý o co přesně, protože jsem v tu chvíli když jsem chtěl dojet, tomu nevěnoval moc velkou pozornost).

Budu rád za rady a nápady. Ještě kdyby napadlo co při tom mám udělat když už to budu mít rozebraný? Třeba něco namazat či vyměnit nějaký gumy co za ty léta už jsou zpuchřelý.

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:

Dotaz/Problém vyřešen

Zastavil:Polarni

Extreme Tyres