Rozdíly v předních tlumičích - nakloněné auto

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 08.08.2017 do 09.08.2017, založil/a BooCheer
řadit dle data
13:44:21
09.08.2017
Kuladmin
Změř místo kde je přivařená miska pro pružinu od spodu od tehlice jestli je tam rozdíl myslím 2 nebo 3 cm je to jasný ten výš je pro favorita.
21:24:52
08.08.2017
krtik
-> BooCheer 08.08.17 21:11:25: Je možné, že máš řidičovu stranu diesel s ABS a druhou 1.3/1.6 bez ABS. Ale to už tady psali v podstatě kluci. Divný, že Ti to prodali a neptali se, zda to máš na jedno auto..? Pokud je to tak, řešení je koupit novej celek, abys měl pokoj.
21:14:05
08.08.2017
Tomaso435
viděl bych to na tlumič favorit / felicie. případně tlumič 1.9D a 1.3 .

tam budou rozdíly v dýlce a umístění misky
21:13:58
08.08.2017
palinator
Není to z diesela?
21:11:25
08.08.2017
BooCheer
Zdravím. Mám takový zajímavý dotaz. Před rokem jsem koupil na feldu 1.3 oba přední kompletní tlumiče včetně uložení a pružin. Jedná se nejspíše o značku VIKA. Na skladě měli už poslední dva, jeden byl červený a druhý byl černý - to jsem na ježdění do práce opravdu neřešil tak jsem je vzal. Dneska měl auto pujčené kamarád a když odjížděl všiml jsem si že je auto extrémně nakloněné na řidičovu stranu. Na řidičové straně je červený tlumič (všiml jsem si že je na něm na straně kola asi zhruba v místě kde se nachází půlka pneumatiky nějaké očko (tipuju pro kábl čidla ABS ) Na straně spolujezdce na černém tlumiči toto očko přivařeno neni. Taky jsem si všiml že spodek toho červeného tlumiče přečnívá přes spodek těhlice ve které je nasunut asi o 3 mm. Černý tlumič spolujezdce nepřečnívá. Je vsazen dot ěhlice s tím že je spodek tlumiče asi o 3-4mm víš než spodek těhlice... Je možné že emzi červeným a černým tlumičem je rozdíl v tom že ta červená barva značí že je nějaký rádoby tuningový nižší? Nebo je rozdíl v tlumičích pro auto s ABS a bez ABS? Taky jsem si ještě všiml že mezery mezi závitama pružiny jsou u červeného tlumiče znatelně menší.... Všiml jsem si toho až po roce a myslim si že už je auto nakloněné od té doby co byly tlumiče nové, pochybuju že bych s mýma 70 kilama unavil pružinu. Díky předem za případné odpovědi
Extreme Tyres